Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második babára is jár a gyed,...

Második babára is jár a gyed, ha 2 éven belül születik?

Figyelt kérdés
Egy éve itthon vagyok gyeden a kislányommal.Előtte szerződéssel voltam pedagógus(4 évig),ami egy hónappal a szülés után lejárt.Most újra kisbabát várok,a nagyobbik baba 23 hónapos lesz,mire megszületik a kicsi.Akkor gyesre kell mennem,vagy járni fog tovább a gyed,vagy mire számíthatok?
2009. nov. 10. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Munkaviszony nélkül passzív jogon vagy gyeden, ezt nm lehet a következő babára tovább örökíteni.
2009. nov. 10. 22:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Huh.Akkor nem is jár semmi?Vagy a gyes igen?
2009. nov. 10. 22:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tudom hogyha lejár a gyed utána bejelentkezel a munkaügyi központba és majd ha megszületik a pici igényled tőlük a TGYÁS-t és a GYED-et.

Itt egyébként tudnak neked segíteni:

[link]

2009. nov. 10. 22:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Megpróbálom a linket!
2009. nov. 11. 10:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én dettó így vagyok mi te!

1 éves lesz a kislányom december 5-én.

Iskolában dolgoztam 4 évig szerződéssel. Szülés után 1 hónappal járt le a szerződésem.

És nem tudom, ha 2. babát vállalunk, akkor mi jár? Gyed? Gyes?

Ha megtudtál valamit, kérlek írj, mert én már kérdezősködtem és még mindig bizonytalan vagyok.

Minden jót!

2009. nov. 11. 10:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Nos,igaz nekem csak 11 hó van a két baba között,de nálam ugy zajlott,h az első babám után lejárt a tgyás,és mentem betegszabádságra, megszültem a második babámat,utána ujra tgyás,és most kezdődik majd a gyedem.
2009. nov. 14. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!