Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti mutogatjátok-e...

Anyukák, ti mutogatjátok-e gyermekeitek fotóit a face bookon és más közösségi helyeken?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi célból, és milyen gyakorisággal? Mi a véleményetek a manapság egyre inkább elharapódzó divatról, hogy a kisgyermekes anyukák fotóalbumok tömkelegével árasztják el az ismerőseiket a face bookon, az ultrahangos képektől kezdve a szülőszobán keresztül az első kisbabafotókon át élete minden percét megörökítve és nyilvánosság elé tárva? A jóból is megárt a sok, avagy mi az egészséges határ? Mennyire vagyunk kíváncsiak a másik gyermekére? És milyen hatással lehet a gyermekre (később) ha lépten nyomon a nyilvánosság előtt mutogatják?

Kíváncsi vagyok a véleményekre, ki hogy csinálja, mit tart soknak, túlzónak, vagy nem. Az indítékokra vagyok kíváncsi, nem vitázni akarok, minden nézőpont érdekel.

#nyilvánosság #gyermekfotók
2013. okt. 15. 14:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, abszolú egyetértek a 10-es kommenteddel. Énis rakok fel közös képeket, nyaralósat, szülinaposat stb. de igyekszem írléses határok között maradni.

Van egy nagyon kedves barátnőm, aki azzal kerget az őrületbe, hogy még azt is leírja fb-ra, mikor pukizott a gyereke (ez halál komoly)!

2013. okt. 15. 15:22
 12/21 anonim ***** válasza:
52%

Mi tettünk fel UH-s fotót (Ebben nem tudom mi a zavaró vagy gusztustalan?). Meg 1 szülőszobásat is. Semmi véres, vagy valami, én voltam rajta a tiszta picivel, mindkettőnk szalonképes állapotban volt. 2 éves a gyerek, kb 80 kép van róla fenn. Anyum apum külföldön dolgozik, a család egyik fele szintén kinn él, az itteniekkel ritkán (évi 2-3) találkozunk, legalább így nyomon tudnak minket követni. Karácsonyi, szülinapi fotók, 1-2 (tényleg) vicces videó, a legtöbb az első pár hónapból. Én szeretem nézegetni más gyerekeit is, és nem zavar, ha az enyémet nézegetik, semmi kompromittáló nincs a fotókon. (Be lehet állítani, hogy ki láthatja a képeket)

Viszont ha valaki naponta posztol néhány fotót a gyerekéről, meg mellé sablonos idézeteket tol, azt én sem szeretem. Mondjuk nem húzom magam rajta. Szerintem semmi hátránya nincs az ilyen képeknek, ennyi erővel a játszótéren, vagy az utcán is dugdosni kéne a gyereket, merthogy szem előtt van. Ha valakit zavarnak az ilyen posztolgató anyukák, ott az elrejtés funkció, és probléma megoldva.

Annyira hozzátartozik az internet az életünkhöz, ha okostelód van, pl. nonstop nyomon tud követni a szolgáltatód (is).

2013. okt. 15. 15:23
 13/21 anonim ***** válasza:
anyám... egy újabb ok, amiért továbbra sem vagyok hajlandó belépni a fb-ra
2013. okt. 15. 15:24
 14/21 anonim ***** válasza:
nem teszek fel egy képet sem, más képét egészséges határok között szívesen megnézem. Mindenkinek a saját döntése, hogy ez belefér-e vagy sem. Mi itthon megbeszéltük, nekünk nem fér bele.
2013. okt. 15. 15:38
 15/21 anonim ***** válasza:

én alkalomszerűen rakok fel a fiamról,tehát nem napi szinten.csak az ismerőseim láthatják,mint ahogy az én adataimat is

pucér vagy más kompromitáló,megalázó képet soha nem raknék fel róla

engem is idegesít,amikor valaki válogatás nélkül tölti fel a képeket,amik unalmasak,mert mindegyiken ugyanaz van,csak az egyiket jobbra nét józsika a másikon balra, aharmadikon előre, a negyediken hátulról van.ráadásul sok a rossz minőségű kép,amin be van mozdulva,sötét,homályos stb.,a miből tényleg arra lehet következtetni,hogy válogatás nélkül tölti fel a millió képet

én amire nem vagyok kiváncsi,letiltom

2013. okt. 15. 15:50
 16/21 anonim ***** válasza:

Ritkán rakok fel képet, akkor is csak olyat, ami valami miatt érdekes. Max 20 kép van fent a gyerekről, illetve amin ő is rajta van. 2 év alatt ez nem hiszem hogy sok lenne:) Nem tudom felfogni a bilis/meztelen/egyéb "cikis" képeket, de szerintem bele sem gondolnak hogy a gyerek fel is fog nőni, másrészt meg hogy nem sok mindenkit érdekelnek ezek a dolgok.

Az meg hogy naponta raknak fel egy-két képet a semmiről...hát végül is annyira nem zavar, csak unom :)

Az uh-s képek sem zavarnak, viszont volt rá példa hogy az első uh-os képet feltették, amin éppen hogy megállapították a terhességet, na ez már fura nekem is. Ennyi erővel az ágyból is posztolhatnák, hogy "megcsináltuk"...

2013. okt. 15. 16:37
 17/21 anonim ***** válasza:
Szoktam,az elején több képet raktam fel mondjuk minden héten 1et,mert barátaim,rokonaim kíváncsiak voltak rá,nincs sok kép fent róla most 2,5 éves,meztelen kép abszolút nincs fent és csak olyat raktam fel ami nem a születése után készült közvetlenül,hanem pl másnap,nem ragacsos.nem raktam fel sose bilizős szoptatós képet.De ismerek számos anyukát akik napi számra nyomják fel a képet a gyerek 1 éves sincs de van legalább 300képe fent, a legviccesebb amikor ugyanaz a jelenet több oldalról lefotózva.
2013. okt. 15. 16:53
 18/21 anonim ***** válasza:
75%
Nem támogatom és nem teszek fel fotókat a gyerekemről. Annyira szörnyű világban élünk, hogy nem vagyok hajlandó senki kedvéért kiszolgáltatni őt, semmilyen szinten. Aki kíváncsi rá, meglátogat. Én sem nézegetem más gyerekét, mert egyszerűen nem érdekel. A sajátomat imádom, de ami megy most az beteges.
2013. okt. 15. 16:53
 19/21 anonim ***** válasza:
Senki nem lathatja a kepeimet, csak az ismerosok, aki nem ezren vannak, nem mindenkit szoktam visszaigazolni, hogy ismerem. Szerintem jo dolog a facebook, megtalalhatod az ovis, kisiskolas baratodat es kommunikalhatsz vele. Mindennek van negativuma es pozitivuma is. Mindenkinek maganugye, mennyi kepet rak fol. Ha valaki zavar, azt torlom vagy beallitom, hogy ne jelenjen meg, ha kepet rak fol. Ennyi. En szoktam feltolteni kethavonta kb. 1-2 kepet vagy meg ritkabban. Szerintem nincs abban semmi rossz, ha eletunk legfontosabb esemenyeirol igy ertesulnek az ismeroseink. Aki nem szamit, azt mindig lehet torolni. A rosszindulatu emberektol meg kiraz a hideg.
2013. okt. 15. 17:28
 20/21 zabmester ***** válasza:
74%

Nem nevezném "mutogatásnak", vagy az ismerőseim elárasztásának, de igen, szoktam képeket feltenni. Ha megyünk valahová, akkor készülnek képek, ezeket felteszem. Vagyis nem mindet, csak párat, amik jók lettek. De ezek nem csak és kizárólag a gyerekről készülnek, csak van, amin ő is rajta van :) Meg persze, teszek fel olyat is, ami csak róla készült, mert olyan jó kép, vagy ilyesmi.

De hozzátenném, hogy ezek nem publikus képek, csak az ismerőseim látják őket, közülük sem mindenki.

Az indíték kb pont ugyanaz, mint amikor magamról teszek fel képet, vagy a párommal közös képet töltök fel, vagy csak egy helyről, ahol jártam, és tetszett. Szeretném megmutatni azoknak, akik a barátaim. Engem is érdekelnek az ő képeik, gyerekeik, élményeik. Aki nem érdekel, arról nemes egyszerűséggel leiratkozom, és akkor nem jelenik meg nálam az, amit kirak, de ha valamiért mégis érdekel, akkor rámegyek az idővonalára, és kedvemre nézegethetem. Aki az én képeimre nem kíváncsi, ugyanígy megteheti, egyrészt nem veszem sértésnek, másrészt meg amúgy sem tudok róla, ha nem mondja.

Mondjuk nálam is van egy határ, ami már számomra is bosszantó: van pár olyan ismerősöm, akiknek még a profilképük is egy gyerekfotó. Ezt nem tudom hova tenni, elvégre nekem nem a kisbaba az ismerősöm (a gyereket még élőben nem is láttam, mert külföldön élnek), hanem az anyukája. Én azt értem, hogy szeretné, ha minden ismerőse látná a babáját, de hát látjuk így is, tesz fel róla képeket. A profilkép nem egészen erre való. De végül is nekem mindegy, csak nem értem, ezt miért csinálják, ez már nekem túlzás. Vagy a másik, bár ez még ennyire sem foglalkoztat, amikor valaki egyszerre irreálisan sok képet tesz fel, amik kb. egy órán belül készültek, csak más más szögből. Ki az, aki ezeket mind megnézi? Ezekből elég lenne egy-két nagyon jót kiválasztani. De igazából ez meg végképp nem zavar, nem vagyok kötelezve rá, hogy mind az ötven képet végignézzem.

Ellenben van még valami, amit kifelejtettem: én már többször is nagyon hálás voltam magamnak amiatt, hogy fent vannak a fiam képei az elmúlt hat évről, mert sajnos többször is előfordult, hogy annyira rommá ment a gépem, hogy eltűnt a teljes tartalma, az összes családi fotóval együtt. Azóta persze időről időre kiírom őket cd-re, dvd-re, de azért nem állandó jelleggel, csak amikor összejön annyi, hogy érdemes legyen ezt megtenni. De a két mentés között is megeshet, hogy valami para lesz a gépemmel. Szóval ilyenkor nagyon örültem neki, hogy a képeim java részéhez hozzá tudtam férni a Facebookon.

2013. okt. 16. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!