Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti mutogatjátok-e...

Anyukák, ti mutogatjátok-e gyermekeitek fotóit a face bookon és más közösségi helyeken?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi célból, és milyen gyakorisággal? Mi a véleményetek a manapság egyre inkább elharapódzó divatról, hogy a kisgyermekes anyukák fotóalbumok tömkelegével árasztják el az ismerőseiket a face bookon, az ultrahangos képektől kezdve a szülőszobán keresztül az első kisbabafotókon át élete minden percét megörökítve és nyilvánosság elé tárva? A jóból is megárt a sok, avagy mi az egészséges határ? Mennyire vagyunk kíváncsiak a másik gyermekére? És milyen hatással lehet a gyermekre (később) ha lépten nyomon a nyilvánosság előtt mutogatják?

Kíváncsi vagyok a véleményekre, ki hogy csinálja, mit tart soknak, túlzónak, vagy nem. Az indítékokra vagyok kíváncsi, nem vitázni akarok, minden nézőpont érdekel.

#nyilvánosság #gyermekfotók
2013. okt. 15. 14:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Időnként teszek fel képeket, hogy lássák az ismerősök, akikkel ritkábban találkozunk. De megegyeztünk, hogy nagyon "kompromittáló" képet nem töltök fel, pont a későbbiekre gondolva. Én sem szeretném, ha mindenki tudna rólam mindent és aztán még hangoztatná is.
2013. okt. 15. 14:37
 2/21 anonim ***** válasza:
Kb. hetente teszek fel képet a fiamról, mert sokan az ismerőseim közül csak így láthatják, mert messze laknak. Kompromittáló fotót nem teszek fel. Akit nem érdekel, nem nézi meg.
2013. okt. 15. 14:39
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Az anyukák között is két tábor van, akik nem bírják magukba zárni a boldogságukat/büszkeségüket és el akarják mondani / meg akarják mutatni mindenkinek, meg akik zárkózottabbak vagy félnek az internetes nyálcsorgató pedofiloktól.

A fogadó közönség is két táborra oszlik: akik imádják megnézni, mennyire nagy már a másik ember Pistikéje, és reklamálnak, ha már két hónapja nem töltöttél föl képet (ők jobbára maguk is szülők), meg akik a falnak mennek a gyerekfotóktól (rendszerint gyermektelenek).

Hozzátenném, fönt se vagyok a facebookon, ettől függetlenül én is tapasztalom, hogy ez egy visszatérő téma. De gondolom, nem kötelező megnézni a mások által közzétett képeket.

2013. okt. 15. 14:39
 4/21 anonim ***** válasza:

Kb havonta 1x teszek fel egy albumot, de van hogy ritkábban. 5-10 kép van egyben általában.

Most az utolsó három pl: Kezdődik a nyár 2013; Nyár2013; Ősz és szülinapok 2013.

Csak az Ismerőseim láthatják, és ha ők meg akarják osztani akkor én kapok egy értesítőt és engedélyeznem kell. Ha nem engedélyezem, akkor más nem tudja tovább osztani.

Egy ismerősöm Kanadában él, 3 gyerekük van és nagy családot hagytak itthon. Ő hozzám képest sok képet tesz fel, de nem tudom elítélni érte.

2013. okt. 15. 14:41
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Örök igazság, hogy ami egyszer felkerült a netre, örökre nem tüntethető el. Gondolok arra, hogy a most pici babám egyszer felnőtt férfi lesz, talán sikeres és népszerű, és nem szeretném, ha kára származna abból, hogy a teljes élete képekben megtalálható a neten. Akár ahogy gumibugyiban ül a pancsolóban, akár ahogy első falatokat eszi fülig maszatosan. Szerintem a gyereknek is vannak személyiségi jogai, csak még nem tud kiállni magáért. Én így kezelem ezt. Igen, 1-2 kép lesz kint róla mindig, mert a családunk tagja, csoportképen vagy eseményen, de biztos, hogy nem havi, heti vagy napi szinten posztolok ki róla új képeket. Úgy gondolom, hogy aki kíváncsi rá, meg fog minket látogatni, ha nem tud távolság miatt, akkor emailben tudjuk tartani a kapcsolatot, de reklámot nem gyártok a gyerekemnek csak azért, hogy ezer éve nem látott ismerősök lájkolgassák a képeit.
2013. okt. 15. 14:41
 6/21 anonim ***** válasza:
Kb havonta rakok fel 5-6kepet vagy ritkábban, szuleim és csaladom miatt! Évente 1x jutok haza, kulfoldon élek és így látják az unokajukat néha napján! Meztelen képet sosem rakok fel, csak normális kereteken belül!
2013. okt. 15. 14:43
 7/21 anonim ***** válasza:
55%

Engem személy szerint a hideg ráz már a sok önjelölt mutogatótól.

Egyszerűen felháborít, hogy az a szerencsétlen gyerek bele sem tud szólni, hogy az anyja mit művel a róla készült képekkel.

"Kedvencem", mikor fürdőruhás, fürdős képeket tesznek fel. A gyereknek látszik a nemi szerve.

Nagy az Isten állatkertje.

Van egy ismerősöm, aki most terhes, és ma is kaptunk a nyálazásából. Miszerint édes xy-kám.

De rendszeresen írogat olyan dolgokat, amivel borsot akar törni vélt vagy valós ellenségeinek, mert nyilvános a lapja.

Szánalmas ez a szint, és semmi mást nem jelent, mint a szülő a gyerekével akarja "eladni" magát.

A rokonoknak, közeli barátoknak lehet külön csoportot is csinálni.

Szóval én személy szerint ugyanazt csinálnám a szülővel, amit ő a gyerekével, ellenkezés nélkül.

2013. okt. 15. 14:48
 8/21 anonim ***** válasza:
90%

nem, nem mutogatom, de ez az én hülyeségem :) eleve nagyon kevés ismerősöm van, ők azok, akikkel tényleg kapcsolatban szeretnék maradni (barátok, családtagok, mert elég messze élünk tőlük)

De ugye amit "lájkolnak", azokat többnyire ismeretlen emberek is láthatják. Ha nem, akkor mondjátok meg, hogy lehet ezt letiltani! Egy párszor megszívtuk, mert a régebben feltöltött pl. esküvői képeinkkel szépen visszaélt valaki, azóta kösz, de nem.

A facebook-ot főleg beszélgetésre használjuk, és a képeket pedig e-mailben küldjük, illetve van olyan albumunk, amit csak meghívóval lehet megnézni (nem fb.) Nekem is van olyan ismerősöm, aki naponta legalább 10 képet tölt fel, beleértve az első terhességi tesztet és az uh képet is, amin be van karikázva, hogy fiú lesz a babájuk. Én ezt nem tenném, de az ő dolga, lelke rajta.

Ő volt az egyébként, aki írt anno, hogy senki nem hiszi el, hogy babánk lesz, mert nincs pocakos képem. És? :))

2013. okt. 15. 14:52
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Az első babával kapcsolatos kép rólam készült 9 hónapos terhesen, addig semmit nem tettem fel... születése óta párat feltettem párom, pl nagyszülőkkel közös képek, amit ők is megoszthatnak a saját ismerőseikkel és hasonlók, ezen kívül van egy privát google+-os albumunk, amit csak azok láthatnak akik kifejezetten mondták, hogy érdekli őket a baba (közeli barátok, rokonok, stb).

Egyik végletet se tartom jónak. Egyrészt teljesen természetes dolog, hogy az ember szívesen mutat képeket az "ő kis csöppségéről", így volt ez 50 évvel ezelőtt is csak akkor még a nagymamáink a zsebben hordott képeket meg a családi fotóalbumot mutogatták az ismerősöknek.

Ugyanakkor természetesen face-en, ahol bárki láthatja, az ember nem pakolgat fel meztelen képeket a fél családról. :)

2013. okt. 15. 15:00
 10/21 A kérdező kommentje:

Na, az 5-ös válaszoló megfogalmazta számomra a lényeget: szóval egy gyereknek is vannak személyiségi jogai, és őt nem kérdezi meg senki.

Én is többgyermekes anyuka vagyok, használom a facet, felrakok egy-két albumot, vannak benne a gyerekekről is képek, családi képek, érdekes helyekről, nyaralásról, más eseményről, amit meg szeretnék osztani, de néhány anyuka ismerősömről egyre inkább megütközve gondolkodom, mi bajuk lehet, hogy napi szinten fotókkal árasztják el ismerőseiket csak és kizárólag a csemetéjüket mutogatva. Rám sokkolólag hatnak az ultrahangos és tényleg sok ilyen van "nemiszervbekarikázós" képek, pocakosképek, meg a babáról többszáz lépten nyomon fotózva képek, sokkoló a pancsolós, bilin ülő stb.

Ez nem olyan egyszerű, hogy aki nem kíváncsi rá, ne nézze meg, mert én kezdem azt hinni, hogy az ilyen anyukáknak személyiségzavaruk van, az ilyen babáknak meg az lesz.

Ha én szeretem a gyerekemet, nem teszek ilyet vele.

2013. okt. 15. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!