Az én kisfiam most 2 éves, Gergelynek van anyakönyveztetve, Gergőnek hívjuk. Mi is azért döntöttünk a Gergely mellett, mert ha felnő, komolyabban hangzik. Nekem például az egyik Gergő kollégám panaszkodott is, hogy nem szereti a nevét, kisgyerekes.
2013. okt. 15. 14:11
22/28 anonim válasza:
De ha amúgy is Gergőnek szólítjátok, akkor miért nem így anyakönyveztetitek?
Ne haragudj, de nem nagyon értem a logikátokat.
Mire felnő a pici, a környezetében sokkal "furább" nevű emberekkel találja magát szembe, és akkor ez már nem lesz egy fura dolog. Habár most sem az, mert nem egy "különleges" név a Gergő, ami majd ciki lenne, ha esetleg egy vezérigazgató válik belőle.. vagy bármi más.
2013. okt. 15. 14:13
23/28 anonim válasza:
Engem például Áginak becéznek, de nem örülnék, ha így lennék anyakönyvezve, így kellene bemutatkoznom pl egy tárgyaláson vagy bármilyen felnőttes, komolyságot igénylő helyzetben. A becenév a családé, a barátoké, az Ágnes meg az idegeneké, ilyen a kultúránk, ennyi az egész! Képzeld el, hogy egy állásinterjún valaki bemutatkozik neked, hogy Kovács Mariska vagyok....
2013. okt. 15. 14:19
24/28 A kérdező kommentje:
Kedves 22-es válaszoló!
Nekem is ez volt az érvem, hogy ha úgyis Gergőnek fogjuk hívni, miért nem így anyakönyveztetjük. Viszont engem a férjem és az itt válaszolok egy részének az érve meggyőzött.
Engem is Dórinak hív mindenki, még a munkahelyemen is. Viszont elég fura lenne egy határozaton az aláírásom , hogy Dr. blabla Dóri.
Tény az is, hogy amikor a mi kisfiunk lesz felnőtt férfi, a Gergő név telejsen hétköznapi lesz és sok más becenév szerű keresztnévű kortársai lesznek, viszont én ilyen téren talán kicsit konzervatív vagyok.
2013. okt. 15. 14:58
25/28 anonim válasza:
Az olyan név praktikus, amivel lehet miniszterelnök és rocksztár is az ember gyereke.
2013. okt. 15. 19:51
26/28 anonim válasza:
Én a Gergelyre szavazok, és nem csak azért mert így hívják a férjemet. Ahogy többen is írták, felnő majd, és egy 30-40-es felnőtt férfihez jobban illik a Gergely, mint a Gergő. A másik ok, ha Gergelyként anyakönyvezik, nyugodtan szólíthatjátok egy életen át Gergőnek. Elfogult vagyok, mert nekem csak az olyan nevek tetszenek, amelyeket minden életkorban lehet viselni.
2013. okt. 15. 22:25
27/28 anonim válasza:
Ti tudjátok, de azért ne hasonlítsuk az Ágit meg a Dórit a Gergőhöz, mert ezek nem önmagukban anyakönyvezhető nevek, míg a Gergő az igen.
2013. okt. 17. 13:34
28/28 anonim válasza:
Ez csak megállapodás kérdése, ma már a Lonci meg a Böbe is anyakönyvezhető, ettől nem lesznek túl szerencsés nevek egy felnőtt számára
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!