Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti melyiket választanátok...

Ti melyiket választanátok Gergő vagy Gergely?

Figyelt kérdés

A férjemnek a Gergely tetszik jobban, mert az "rendes" név, nekem viszont jobban tetszik Gergőként anyakönyveztetve.

Abban egyetértünk, hogy Gergőnek szeretnénk szólítani, nem tervezzük pl. Gerinek becézni.

Tudom, hogy nincs nagy különbség, de ti, hogy anyakönyveztetnétek és miért úgy?

2013. okt. 15. 12:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
73%
Az én kisfiam most 2 éves, Gergelynek van anyakönyveztetve, Gergőnek hívjuk. Mi is azért döntöttünk a Gergely mellett, mert ha felnő, komolyabban hangzik. Nekem például az egyik Gergő kollégám panaszkodott is, hogy nem szereti a nevét, kisgyerekes.
2013. okt. 15. 14:11
 22/28 anonim ***** válasza:
80%

De ha amúgy is Gergőnek szólítjátok, akkor miért nem így anyakönyveztetitek?

Ne haragudj, de nem nagyon értem a logikátokat.

Mire felnő a pici, a környezetében sokkal "furább" nevű emberekkel találja magát szembe, és akkor ez már nem lesz egy fura dolog. Habár most sem az, mert nem egy "különleges" név a Gergő, ami majd ciki lenne, ha esetleg egy vezérigazgató válik belőle.. vagy bármi más.

2013. okt. 15. 14:13
 23/28 anonim ***** válasza:
68%
Engem például Áginak becéznek, de nem örülnék, ha így lennék anyakönyvezve, így kellene bemutatkoznom pl egy tárgyaláson vagy bármilyen felnőttes, komolyságot igénylő helyzetben. A becenév a családé, a barátoké, az Ágnes meg az idegeneké, ilyen a kultúránk, ennyi az egész! Képzeld el, hogy egy állásinterjún valaki bemutatkozik neked, hogy Kovács Mariska vagyok....
2013. okt. 15. 14:19
 24/28 A kérdező kommentje:

Kedves 22-es válaszoló!

Nekem is ez volt az érvem, hogy ha úgyis Gergőnek fogjuk hívni, miért nem így anyakönyveztetjük. Viszont engem a férjem és az itt válaszolok egy részének az érve meggyőzött.

Engem is Dórinak hív mindenki, még a munkahelyemen is. Viszont elég fura lenne egy határozaton az aláírásom , hogy Dr. blabla Dóri.

Tény az is, hogy amikor a mi kisfiunk lesz felnőtt férfi, a Gergő név telejsen hétköznapi lesz és sok más becenév szerű keresztnévű kortársai lesznek, viszont én ilyen téren talán kicsit konzervatív vagyok.

2013. okt. 15. 14:58
 25/28 anonim ***** válasza:
64%
Az olyan név praktikus, amivel lehet miniszterelnök és rocksztár is az ember gyereke.
2013. okt. 15. 19:51
 26/28 anonim ***** válasza:
90%
Én a Gergelyre szavazok, és nem csak azért mert így hívják a férjemet. Ahogy többen is írták, felnő majd, és egy 30-40-es felnőtt férfihez jobban illik a Gergely, mint a Gergő. A másik ok, ha Gergelyként anyakönyvezik, nyugodtan szólíthatjátok egy életen át Gergőnek. Elfogult vagyok, mert nekem csak az olyan nevek tetszenek, amelyeket minden életkorban lehet viselni.
2013. okt. 15. 22:25
 27/28 anonim ***** válasza:
98%
Ti tudjátok, de azért ne hasonlítsuk az Ágit meg a Dórit a Gergőhöz, mert ezek nem önmagukban anyakönyvezhető nevek, míg a Gergő az igen.
2013. okt. 17. 13:34
 28/28 anonim ***** válasza:
61%
Ez csak megállapodás kérdése, ma már a Lonci meg a Böbe is anyakönyvezhető, ettől nem lesznek túl szerencsés nevek egy felnőtt számára
2013. okt. 17. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!