Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idő után merhetünk...

Mennyi idő után merhetünk bevállalni egy közös babát?

Figyelt kérdés
Annak idején még terhesen egyedül maradtam. Miután megszületett a kisifiam, pár hónap után (amikor már kicsit ki tudtam néha mozdulni) találtam párt, nagyon szeretjük egymást, egy igazi boldog családdá lettünk. 10 hónapja élünk együtt. Mindig is két gyereket szerettem volna, de nem tudom, itt van-e az ideje a másodiknak is. Még mindig elég fiatalnak számítok, 22 éves vagyok, szóval az idő nem sürget, bár a párom már 31, de mindegy is, nem erről van szó. Csak nem tudom, felhozzam-e neki ezt a témát, mert ő talán még korainak tartja. Meg bennem is van egy kis félsz, sajnos a rossz tapasztalatok az előző kapcsolatomból... És még egy dolog van itt, ami talán kicsit önzőn hangzik, de mindketten szeretünk néha eljárni kicsit szórakozni, havonta egyszer sort kerítünk rá, azt hiszem erre mindkettőnknek nagy szüksége van. Ilyenkor anyukám vigyáz a picire. Ez még oké is, hogy egy gyerek van. Nade kettő... Szóval én tök pofátlannak érezném magam, ha két gyereket is anyukámra akarnék bízni arra a havi egy estére. Persze nem ez a legnagyobb dilemma, csak még ez is belejátszik. Viszont tényleg nagyon nagyon szeretném, ha lenne mégegy baba, csak félek a fogadtatástól, hogy vajon a párom mit szól hozzá, meg bizonytalan is vagyok, és nem tudom, hogy két gyerekkel mennyivel nehezebb, mint eggyel.
2008. júl. 5. 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:
85%
Szia!Szerintem 2 évet simán várhattok még,akkor is fiatalok lesztek! Két év alatt meg még bőven jut idő a szórakozásra!Én személy szerint megértem,hogy szükségetek van rá,főleg neked,mert fiatal vagy,és gondolom egy ideig kimaradt az életedből terhesség stb....!Ha bizonytalan vagy jobb várni!
2008. júl. 5. 15:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
engem ot ev es sok igeret utan elhagyott a pasim mert nem sikerult teherbe esnem,nem is banom.aztan 2006 februarban megismertem azota mar ferjem,majusban viccelodtunk h kene egy baba,juniusban mar az utolso mensim volt,es 2007 marc vegen szultem,november eskuvo dec utso mensi es most a 8.honapot kezdtem a kislannyal.parom 14 evvel tobb tolem,en 25 vagyok.mi kulfoldon elunk es nincs rokon akire bizhatnank akar egy orara is a fiunkat igy mi 2006 junius ota 2szer voltunk szorakozni ugy h ejjel egykor itthon voltunk,mindenhova egyutt megyunk tengerre etterembe setalni boltba stb...nekem is nagyon hianyzott sokaig a szorakozas de a baba es hamarosan a kissebbik baba karpotol mindezert,koztuk 17 honap lesz a korkulonbseg es szerintem ez tok jo nekik is.tobbet er havi egy ejszakanal,persze ahogy erzed.max kethavonta egyszer mentek bulizni amig kicsik es anyud vigyaz rajuk.mi sajnos baby sittert kell fogadjunk a tavolsag miatt szoval nem tudom h nagyon megeri e,es folyton azon aggodunk h minden rendben e veluk.....szerintem varunk meg 2-3 evet aztan majd elkuldjuk oket nyaralni haza igy kibulizhatjuk magunkat de amig szukseguk van rank addig semmi ez tuti.beh,gondold at jol hogy mit akarsz es abbol baj nem lehet ha csak megemlited h mit szolna hozza ha lenne egy kozos babatok is,beszelni rola nem jelenti h azonnal meg is kell csinalni.na meg az se fix h azonnal teherbe esnel,nem?tehat ha beszeltek keszitsd fel ugy h mit szolna ha egy ket even belul esetleg lenne egy kisteso?szerintem megerti,es ha komolyan gondolja veletek max idot ker de nem utasit el egyertelmuen.sok sikert
2008. júl. 5. 15:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Szerintem akkor még várunk egy pár évet, igazából nekem most a pici mellett úgyis itt a suli (egyetem), azt jó lenne még úgy befejezni, hogy csak egy gyerek van. Utána majd talán már próbálkozhatunk :) Amúgy a páromtól már egyszer kérdeztem ezt még régebben, és ő azt mondta, hogy ugyan neki annyira nem vágya, hogy baba legyen, de ha esetleg valamikor úgy jönne össze, ő nem ellenezné. Hát majd meglátjuk. Mégegyszer nagyon köszi!
2008. júl. 5. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!