Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan anyuka, aki a...

Van itt olyan anyuka, aki a babája mellett tanul? Hogyan?

Figyelt kérdés
Én már nagyon ideges vagyok ha eszembe jut, hogy februárban vissza kell mennem megcsinálni a másoddiplomámat! Most 6 hónapos a kisfiam. Ti hogyan csináljátok, aki tanul???
2009. nov. 8. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Sehogy... :-(((

2 éve halasztgatok...

Tavaly beiratkoztam, párszor elmentünk a suliba a kicsivel és férjemmel, amit tudtam megcsináltam, bár csak dogák voltak.

Most még 2 tantárgyam van vissza (2 doga), de az tuti, hogy januárban 34 hetesen a másodikkal nem fogok államvizsgázni. Ha még meg is írnám valahogy addig a 2 szakdogámat, nem tudom mikor és hogy tanulnék az államvizsgára, hisz már ki is hagytam 2 évet.... rég volt.

Multor a dokinál vártam olvasgattam az anyagot, 40 oldalból semmit nem jegyeztem meg, egyszerűen nem fogta fel az agyam...

Nem tudom így mikor lesz diplomám,nem beszélve a nyelvvizsgáról.

2009. nov. 8. 20:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Én most kezdtem a fősulit, a babám 9 hónapos, nem jó alvó, napközben alszom vele, este-fektetés után olvasom a tanulnivalót. Segítségem a páromon kívül nincs, a lakás kupis / kosz nincs azért /, előfordul hogy kifáradok, de kitartás kérdése. bízz magadban hogy menni fog, és a piciben is hogy erőt ad:)

Én is ezt teszem, jövő héten zh-zok egy csomó tantárgyból, próbálom összekapni magam.

2009. nov. 8. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Van segítséged? Ez nagyon fontos lenne. Biztosan meg lehet csinálni a nélkül is, de sokkal nehezebb. Szintén másoddiplomát csinálok, 3 hónapos volt a babám amikor elkezdtem. Heti egy nap az oktatás, ilyenkor anyu kivett szabadságot és ő vigyázott rá. Tanulás, házidolgozat készítés főleg éjszaka, babóm 8-9 között elaludt és utána éjfélig, egyig olvastam, írtam. Ha sikerült jól beosztanom a háztartást, akkor néha a napközbeni alvásnál is tanultam. A vizsgaidőszakra bébiszittert kellett felvennem, mert ott már nem volt elég az éjszaka. Szerencsémre anyu ősztől nyugdíjba jött, uh most könnyebb lesz, legalábbis nem kell majd egy vagyont fizetnem bébicsősznek. Sztem az is fontos hogy időben kezdj el tanulni a vizsgákra, mert baba mellett képtelenség vizsga előtt két nappal bevágni az anyagot. Ha sikerül folyamatosan tanulnod biztosan menni fog. Meg olyanokra is fel kell készülni, hogy pl. vizsga előtti nap éjjel 1-kor még a manó orrát porszívóztuk, gondolhatod milyen friss voltam reggel... Az órákra próbálj bejárni, nagyon sokat segít a megértésben és a tanárok sztem szeretik azt visszahallani amit leadtak. Nagy könnyebbség ha nem muszáj ötszáz oldalakat bevágni.

Ne idegeskedj miatta, gondolj arra milyen sokat jelent majd hogy megcsinálod. Ezzel szoktam lelket önteni magamba, amikor holtponton vagyok. Bátorság és kitartás!

2009. nov. 8. 21:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Szeptemberben volt 1 éves a kisfiam, akkor kezdtem el mesterszakra járni. heti 3 nap vannak óráim (igaz nem egész nap, de plusz 1-1 óra utazás). Szerencsém van mert az anyukám nyugdíjas, így ilyenkor ő vigyáz rá, vagy az apukája, ha ráér, (nem velünk él). Tanulni délutánonként ha alszik, vagy ha elvan a nagyival. Kellett néhány hét mire belerázódtam, az első hetekben az itthon töltött napokon próbáltam bepótolni mindent ami elmaradt amíg suliban voltam (háztartás, gyerekkel foglalkozás, pihenés, stb) most már jobban bírom. De kezdődnek a házidolgozat és prezentáció határidők, és hamarosan vizsgaidőszak...na ezt majd utána megírom hogy bírtam. A felvételi előtt kb 2 hetem volt készülni, persze mindig közbejött valami, így egy oldalnak legalább 5x kezdtem neki, és ha végig is olvastam tuti nem jegyeztem meg semmit. Mázlim volt, jót húztam felvettek. Most próbálok folyamatosan készülgetni, legalább annyit hogy minden óra anyagát begépelem, így egyszer átolvasom, és a vizsgára is könnyebb összeszedni az anyagot. Bízom benne hogy sikerül, az első félév a legnehezebb, és még mindig könnyebb most járni mint ha a gyerkőc mellé még munka is társulna. Kitartás, neked is menni fog!
2009. nov. 8. 22:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyszerüen gyomoridegem van ha eszembe jut a suli. Rámegy a két évem amig itthon vagyok a tanulásra és nem a babámnak szentelhetem az időmet!:(
2009. nov. 9. 10:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 19 hónapos, ha ébren van állandóan rángat játszani, de ha nem figyelni kell mikor mit ránt magára. :) Én levelezőn tanulok, úgy szoktam csinálni hogy amikor alszik délután akkor nekiülök és amíg fel nem ébred mással nem foglalkozom csak a tanulással. Ha apa hazajön késő délután akkor nekiállnak játszani én meg bevonulok a hátsó szobába és magamra zárom az ajtót. Meg ha esetleg még van erőm akkor miután lefekszik este is tanulok. Nem könnyű, segítség a páromon kívül semmi, de nálunk nem is olyan vészes, mert szerecsére éjszaka is napközben is jól alszik. Ha netalán álmos vagyok, nem kínozom magam, alszom egy fél órácskát napközben, de szigorúan csak annyit, és utána jobb. Házimunkát elvégzem amíg ébren van, hála istennek mindenbe be tudom vonni, de ha nem egy kis mesenézés eltereli a figyelmét addig. Főzni este szoktam amikor a párom is itthon van.
2009. nov. 9. 12:02
 7/8 anonim ***** válasza:

A gyerek alvásidejében délután (max. 1,5 órahossza), vagy éjjel (22 óra után). Elvileg.

Gyakorlatilag pedig itt ülök a gép előtt, mert kifárasztott a délelőtti munka, és kikapcsolódni is kell... Este pedig elalszok a gyerek mellett és reggel ébredek föl a kiabálására... Szóval átlag hetente 1-2 nap jön össze a tanulás. Május körül kellene majd vizsgáznom, de nagyon-nagy anyagból (szakvizsga).

2009. nov. 9. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ha van segítséged, vedd igénybe és hajrá! Ne szégyelld, hogy más is foglalkozik a gyerekkel, használd ki a lehetőséget! Sajnos nekem a gyereknevelésben nem segít senki, de az is jó, hogy a férjem megcsinálja a házimunka egy jó részét időnként.
2009. nov. 9. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!