Lehet különelbírálást kérni gyermekvédelmi igénylésekor?
5 gyermekünk van,3 tartósan beteg,de az emelt családi már nem jár nekik az új törvény miatt.A gyógyszereket viszont attól meg kell venni.Sajnos a férjem fizetése végrehajtás alatt van így 110000 ft-ot kap kézhez.Az én rokkantnyugdíjamból 2000 ft-ot tudunk felvenni mert abból fizetjük a hitelt,így maradt még 112950 ft családi.Egy másik kérdezőnek ezt a választ adták "sajnos a letiltást nem veszik figyelembe. ez egy nagy hibája a rendszernek
javaslom, hogy fordulj a családgondozótokhoz, hogy kérjen külön elbírálást nektek!
egy szociális munkás".Lehet tényleg külön elbírálást kérni?
Ha kifizetem a rezsit,a gyógyszereket a két kisebb még pelenkás,a nagylány kollégista egy kanyi vasam sem marad megélhetésre.Ruhára meg még annyi sem.Most vettük meg a fát 110000ft-ért és ez legfeljebb is decemberig lesz elég.Hol kérhetnék segítséget?Más hogy éli túl a telet?Annyira elkeserítő ez a helyzet!
3as vagyok
Nem raktak semmit a seggem alá.
2 gyereket nevelünk albérletben, úton a harmadik, de nincs elmaradásunk, nincs hitel,és nem könyörgünk segélyért. Ennek ellenére nem szenvedünk hiányt semmiben, nyaralni is tudunk és nem okoz gondot egy váratlan kiadás
de ez értő olvasás, ahogy látom, már gondot okoz... javaslom, olvasd el, mit írtam:
"ahogy az sem igazságos, hogy nem egy szintről indulunk az életben. van, akinek a szülei a segge alá teszik (nem rád gondolok, hisz nem ismerlek, csak példa)"
ha ebből számodra nem egyértelmű a mondandóm, nem bennem van a hiba...
Azért érdeklődnék a támogatással kapcsolatban,mert ezt találtam a neten ma mikor utána akartam nézni a dolgoknak.
"2013. április 1-től a "kiegészítő gyermekvédelmi támogatást" a "pénzbeli támogatás" váltja fel. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek után a gyermeket családba fogadó, gyámjául kirendelt hozzátartozó - a későbbiekben ismertetett feltételek megléte esetén - havi rendszerességgel pénzbeli ellátásra is jogosult. "
Ez a szöveg egy elég hivatalosnak kinéző oldalon van. Másolom a linket: [link]
A következők miatt kellene valami támogatás:
5 gyermekem van ebből 2 védekezés mellett méghozzá úgy fogant,hogy sterilizációs műtétet végeztek rajtam tehát nem azért,mert felelőtlenül agyba főbe szülni akartam volna a nagyvilágba.A nagyobb gyerekekről 8 éves kor körül derült ki,hogy nyelőcső fekélyesek örök életükre gyógyszert kell szedniük ami hármójuknak nem kevés összeg,a két nagyobb emiatt kapott emelt családit,közgyógyot,de áprilistől elvették a harmadik pedig már meg sem kapta mikor kiderült,hogy beteg májusban.Így 21000 ft plussz a három gyerek gyógyszere kb 14000ft kiesik a kasszából.6 hónapos a legkisebb babóm ezért dolgozni sem tudok elmenni,mint mondtam elkötöttek ő úgy született.Nem kapnak ingyen étkezést,mivel az csak a gyerekvédelmisek kapnak.Félárasat kapnak,az is valami.53000 ft a hitelünk,ha nem veszünk föl hitelt nincs házunk,szóval muszály voltunk fölvenni.Az családsegítő el tudta intézni az egy gyerekesnek családnak akik 100.000 ft-os telefonokat cserélgetnek,meg márkás cuccokba járnak (a szülők,nem a gyerekek),hogy megkapják a gyerekvédelmit,nekem nem jár,mert a családsegítő is azon az elven van "visszahalottam" mint sajnos itt egyesek,hogy "minek szült ennyi gyereket".Hát kérdem én Hol itt az emberség.?
"van, akinek a szülei a segge alá teszik"
Annyira imádom amikor a nagyszüleim 60 éves munkájuk eredményét, amit sajnos halálukkor megörököltem ennyire lekicsinyítik. Senkinek nem terem a lakás meg a pénz a fán.
És abban hol az emberség hogy nem vetetted el az utolso kettőt mikor tudtad h 3 beteg gyereked van???? Szted milyen életük lesz?? Jövőjük???
Ettől függetlenül remélem megkapod de csak a gyerekek miatt.....te mást érdemelnél....
És ha ők is betegek??? Akor milyen életet adtàl nekik??
Esküszöm nem vagytok normàlisak.....csak sajnàlni tudom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!