Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet különelbírálást kérni...

Lehet különelbírálást kérni gyermekvédelmi igénylésekor?

Figyelt kérdés

5 gyermekünk van,3 tartósan beteg,de az emelt családi már nem jár nekik az új törvény miatt.A gyógyszereket viszont attól meg kell venni.Sajnos a férjem fizetése végrehajtás alatt van így 110000 ft-ot kap kézhez.Az én rokkantnyugdíjamból 2000 ft-ot tudunk felvenni mert abból fizetjük a hitelt,így maradt még 112950 ft családi.Egy másik kérdezőnek ezt a választ adták "sajnos a letiltást nem veszik figyelembe. ez egy nagy hibája a rendszernek

javaslom, hogy fordulj a családgondozótokhoz, hogy kérjen külön elbírálást nektek!

egy szociális munkás".Lehet tényleg külön elbírálást kérni?

Ha kifizetem a rezsit,a gyógyszereket a két kisebb még pelenkás,a nagylány kollégista egy kanyi vasam sem marad megélhetésre.Ruhára meg még annyi sem.Most vettük meg a fát 110000ft-ért és ez legfeljebb is decemberig lesz elég.Hol kérhetnék segítséget?Más hogy éli túl a telet?Annyira elkeserítő ez a helyzet!

2013. okt. 5. 08:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
65%

3as vagyok

Nem raktak semmit a seggem alá.

2 gyereket nevelünk albérletben, úton a harmadik, de nincs elmaradásunk, nincs hitel,és nem könyörgünk segélyért. Ennek ellenére nem szenvedünk hiányt semmiben, nyaralni is tudunk és nem okoz gondot egy váratlan kiadás

2013. okt. 5. 12:17
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

de ez értő olvasás, ahogy látom, már gondot okoz... javaslom, olvasd el, mit írtam:

"ahogy az sem igazságos, hogy nem egy szintről indulunk az életben. van, akinek a szülei a segge alá teszik (nem rád gondolok, hisz nem ismerlek, csak példa)"

ha ebből számodra nem egyértelmű a mondandóm, nem bennem van a hiba...

2013. okt. 5. 14:30
 13/21 anonim ***** válasza:
50%
A 11-esnek az értő olvasásával nincs problémája, de a te gondolkodásoddal igen, kedves szociális munkás. Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit el tud tartani, ahogy ezt az előtted lévő is írta. Könnyű 5 gyereket a világra hozni, aztán meg siránkozni, hogy nincs tűzifa, kaja, ruha meg hasonlók. Amikor meg valaki megkérdezi, hogy mire gondolt mikor ennyi gyereket vállalt az a standard válasz, hogy nem tudta, hogy elveszíti a munkahelyét, nem tudta, hogy beteg lesz...stb.... De, azért hitelt tudott felvenni, meg ez a duma, hogy mégsem vetethet el egy, két gyereket. Hol van itt az előrelátó gondolkodás, meg a tudatos családtervezés?
2013. okt. 5. 15:56
 14/21 A kérdező kommentje:

Azért érdeklődnék a támogatással kapcsolatban,mert ezt találtam a neten ma mikor utána akartam nézni a dolgoknak.

"2013. április 1-től a "kiegészítő gyermekvédelmi támogatást" a "pénzbeli támogatás" váltja fel. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek után a gyermeket családba fogadó, gyámjául kirendelt hozzátartozó - a későbbiekben ismertetett feltételek megléte esetén - havi rendszerességgel pénzbeli ellátásra is jogosult. "

Ez a szöveg egy elég hivatalosnak kinéző oldalon van. Másolom a linket: [link]

A következők miatt kellene valami támogatás:

5 gyermekem van ebből 2 védekezés mellett méghozzá úgy fogant,hogy sterilizációs műtétet végeztek rajtam tehát nem azért,mert felelőtlenül agyba főbe szülni akartam volna a nagyvilágba.A nagyobb gyerekekről 8 éves kor körül derült ki,hogy nyelőcső fekélyesek örök életükre gyógyszert kell szedniük ami hármójuknak nem kevés összeg,a két nagyobb emiatt kapott emelt családit,közgyógyot,de áprilistől elvették a harmadik pedig már meg sem kapta mikor kiderült,hogy beteg májusban.Így 21000 ft plussz a három gyerek gyógyszere kb 14000ft kiesik a kasszából.6 hónapos a legkisebb babóm ezért dolgozni sem tudok elmenni,mint mondtam elkötöttek ő úgy született.Nem kapnak ingyen étkezést,mivel az csak a gyerekvédelmisek kapnak.Félárasat kapnak,az is valami.53000 ft a hitelünk,ha nem veszünk föl hitelt nincs házunk,szóval muszály voltunk fölvenni.Az családsegítő el tudta intézni az egy gyerekesnek családnak akik 100.000 ft-os telefonokat cserélgetnek,meg márkás cuccokba járnak (a szülők,nem a gyerekek),hogy megkapják a gyerekvédelmit,nekem nem jár,mert a családsegítő is azon az elven van "visszahalottam" mint sajnos itt egyesek,hogy "minek szült ennyi gyereket".Hát kérdem én Hol itt az emberség.?

2013. okt. 5. 15:57
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"van, akinek a szülei a segge alá teszik"

Annyira imádom amikor a nagyszüleim 60 éves munkájuk eredményét, amit sajnos halálukkor megörököltem ennyire lekicsinyítik. Senkinek nem terem a lakás meg a pénz a fán.

2013. okt. 5. 16:05
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

És abban hol az emberség hogy nem vetetted el az utolso kettőt mikor tudtad h 3 beteg gyereked van???? Szted milyen életük lesz?? Jövőjük???

Ettől függetlenül remélem megkapod de csak a gyerekek miatt.....te mást érdemelnél....

2013. okt. 5. 16:20
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem vetettem el,mert az már egy élet amikor megfogan.Az érdemelte volna meg,hogy elvetessék aki ilyet tesz.
2013. okt. 5. 17:10
 18/21 anonim ***** válasza:

És ha ők is betegek??? Akor milyen életet adtàl nekik??

Esküszöm nem vagytok normàlisak.....csak sajnàlni tudom őket.

2013. okt. 5. 19:02
 19/21 zabmester ***** válasza:
És azzal előrébb vagyunk, ha állandóan azt hajtogatjuk, hogy mit kellett VOLNA csinálni, meg hogy mit miért nem csinált a múltban a kérdező?
2013. okt. 5. 19:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Igazad van....a hülye ettől még hülye marad....
2013. okt. 6. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!