Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet különelbírálást kérni...

Lehet különelbírálást kérni gyermekvédelmi igénylésekor?

Figyelt kérdés

5 gyermekünk van,3 tartósan beteg,de az emelt családi már nem jár nekik az új törvény miatt.A gyógyszereket viszont attól meg kell venni.Sajnos a férjem fizetése végrehajtás alatt van így 110000 ft-ot kap kézhez.Az én rokkantnyugdíjamból 2000 ft-ot tudunk felvenni mert abból fizetjük a hitelt,így maradt még 112950 ft családi.Egy másik kérdezőnek ezt a választ adták "sajnos a letiltást nem veszik figyelembe. ez egy nagy hibája a rendszernek

javaslom, hogy fordulj a családgondozótokhoz, hogy kérjen külön elbírálást nektek!

egy szociális munkás".Lehet tényleg külön elbírálást kérni?

Ha kifizetem a rezsit,a gyógyszereket a két kisebb még pelenkás,a nagylány kollégista egy kanyi vasam sem marad megélhetésre.Ruhára meg még annyi sem.Most vettük meg a fát 110000ft-ért és ez legfeljebb is decemberig lesz elég.Hol kérhetnék segítséget?Más hogy éli túl a telet?Annyira elkeserítő ez a helyzet!

2013. okt. 5. 08:32
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Valahol azt olvastam,hogy figyelembe kell venni a rezsit is az elbíráláskor?Most viszont már nem találom.Hol tudnék érdeklődni,mert a községházán nem túl segítőkészek.
2013. okt. 5. 08:36
 2/21 anonim ***** válasza:
Nem vonnak le sem rezsit sem letiltást sem hitelt
2013. okt. 5. 08:53
 3/21 anonim ***** válasza:

Miért is vennék figyelembe?

Gondolj bele, hogy mindkettőnknél ugyanannyi a család jövedelme, ugyanannyi gyereket nevelünk. Nálam kevesebb a rezsi és nincs hitelem. Neked van sok hiteled .

Te megkapod a támogatást én nem.

Igazságos lenne? Nem lenne igazságos, mert senki nem kényszerített a hitelfelvételre

2013. okt. 5. 08:57
 4/21 anonim ***** válasza:
Eddig hogy éltétek túl? Nem akarlak megbántani, de mire vállaltatok 5 gyereket?
2013. okt. 5. 08:58
 5/21 anonim ***** válasza:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-kerdesek__4897024-miert-kell-majd-megoldjuk-hozzaallassal-gyereket-vallalni

Itt az élő példa a fenti kérdésre........nagyon dühit.....

2013. okt. 5. 09:33
 6/21 A kérdező kommentje:
Vazze,mert mikor bevállaltuk a gyerekeket még nem voltam én sem beteg,meg a gyerekek sem,és nem akartam elvetetni a babákat miután sterilizáltak és mégis terhes maradtam és még anyagilag is sokkal jobban álltunk.
2013. okt. 5. 10:07
 7/21 anonim ***** válasza:

segíteni nem tudok, csak kérdeznék. ha megkapjátok a gyermekvédelmit, mivel lesztek előrébb?

nem vagyok otthon a segélyekben, de mint ha úgy olvastam volna, hogy ez évi 2x pár ezer forint, nem?

mennyi a hiteletek? hány évre? mert így, hogy már a hitelt levontad, 32000/fő a bevételetek, gondolom a gyerekek ingyen étkeznek, "csak" vacsoráznak otthon.

nem nagy a bevételetek az igaz, de szerintem ha jobban megnézitek mit főzöl, mit veszel, azért nem lehetetlen beosztani, bár tény, hogy luxus nem fér bele.

esetleg te is találhatnál magadnak olyan munkát amit a betegséged ellenére is tudnál csinálni. gondolok itt bedolgozásra, vagy pl. van egy ismerősöm aki otthon tortákat süt, hidegtálakat készít megrendelésre, ezzel havi 30-40 e összeszed már, mert jól megy neki, ajánlgatják őt, tehát ilyenekre gondolok, nem nagy pénz, de mondjuk a havi ruha megvan belőle

2013. okt. 5. 11:12
 8/21 anonim ***** válasza:
49%

A gyermekvédelmi támogatás nem egy rendszeres juttatás.

Évente kétszer adnak pár ezer forintot.

Elhiszem, hogy az a pár ezer forint is sokat jelent, mert valóban egyszer adják augusztusban, azaz iskola és óvoda kezdés előtt és egyszer decemberben, amikor is jönnek az ünnepek, de ettől még a havi gondjaitokat ez nem fogja megoldani.

Amúgy azért gondolom sok gyógyszert nem kell megvennetek, mert jár a közgyógy. támogatás nem?

2013. okt. 5. 11:20
 9/21 anonim ***** válasza:

én vagyok az említett szocmunkás.

Kérheted a családgondozódat, hogy egy alapos környezettanulmány (KT) készítésekor írja le, mi mindent kell kifizetnetek, beteg vagy te is és a gyerekek is, és adjanak "külön elbírált" támogatást részetekre.

Gyógyszertámogatást, lakástámogatást is lehet igényelni, valamint nálunk lehet kérni szociális alapon tűzifát is, ezeknek mindenképp érdeklődj utána!

A lakhatási és a tűzifa támogatásról javaslom, hogy a családsegítő szolgálatnál érdeklődj, a "gyerekesek" nem mindig vannak képben ezekkel...

2013. okt. 5. 12:07
 10/21 anonim ***** válasza:
20%

"Miért is vennék figyelembe?

Gondolj bele, hogy mindkettőnknél ugyanannyi a család jövedelme, ugyanannyi gyereket nevelünk. Nálam kevesebb a rezsi és nincs hitelem. Neked van sok hiteled .

Te megkapod a támogatást én nem.

Igazságos lenne? Nem lenne igazságos, mert senki nem kényszerített a hitelfelvételre"

ahogy az sem igazságos, hogy nem egy szintről indulunk az életben. van, akinek a szülei a segge alá teszik (nem rád gondolok, hisz nem ismerlek, csak példa), és van, aki vért izzadva, hitelből képes csak saját otthont teremteni. Akkor ő most haljon éhen, mert hitelt kellett felvennie?? Kedves válaszadó, ez nem ennyire fekete és fehér!

ismét a szoc.munkás

2013. okt. 5. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!