A dokim új diétát talált ki nekem, de konkrét ételeket nem nagyon mondott. Mit javasoltok?
Nagy jó kis szénhidráttáblázatok vannak a nete, ott keress rá, szinte az összes élelmiszernek ott van a Ch tartalma is.
A cukros teát én sem értem :( Meg a kekszet sem. Mindkettő tele van cukorral.
Saláta, felvágottak, ásványvíz, light üdítő, stb......tésztákat, fehér kenyér dolgokat nem ajánlanak diéta idején.
Már hogyne lenne diéta? Keveritek a szezont a fazonnal...
"A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az emésztőszervi megbetegedések során tartandó zsírszegény étrenddel, másrészt a fogyókúrás célzattal követett kalóriaszegény étrenddel kapcsolódott össze. A diéta célja a szervezet megváltozott állapotához igazodó táplálkozás."
Tehát ha émelyeg és rosszul van, ehhez igazodó diétát kell tartani. A diéta nem csak fogyókúrás, cukorments ételeket jelent, hanem valami túltengését, hiányát pótló speciális étrend.
A kekszet a gyomorsav felfogására írhatta, a pirítóst úgyszintén. Nézz utána neten, hogy milyen ételek javasoltak hányinger esetén. Általában szárított kenyérféléket és lúgosító ételeket találsz majd, hiszen a savadat kell megzabolázni, gondolom. Nem tudom biztosra, mert nem én vagyok az orvosod.
Szerintem a krumplival nem foghatsz mellé, illetve próbáld meg a vörös húsokat mérsékelni. A vörös húsok ugyanis savasítják a gyomrot, így biztos nem használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!