Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek az normális, hogy...

Szerintetek az normális, hogy még nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és jövőre férjhez megyek.Már többen kérdezgették,hogy utána mikor jön a gyerek.De én felvilágosítottam őket,hogy még nem szeretnénk utódot.Erre megkaptam,hogy akkor minek megyek férjhez,meg ez a nők kötelessége!Mindketten huszonévesek vagyunk,a pálya elején,még közös lakásunk sincs,hova legyen még gyerek?!Jelenleg úgy gondolom,így teljes az életünk és egyszer majd biztosan születik babánk.Kicsit elbizonytalanodtam,mert egyfelől tényleg meg akarom tapasztalni az anyaság érzését,máskor meg félek a szüléstől,a csecsemőgondozástól,hogyan leszünk egy család stb.Az anyaság utáni vágy mindenkinél hirtelen jött,vagy csak úgy eldöntötték,hogy most jöjjön a gyerek?Esetleg olyan is akad,akinek ez semmilyen problémát sem okozott,kezdettől fogva tudta,hogy ő anya lesz?

Valahogy attól tartok,hogy engem sosem fog elfogni a babázhatnék.vagy ez hülyeség és még csak fiatal vagyok hozzá?

2009. nov. 6. 18:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy ideig engem sem érdekelt különösebben, mikor lesz babám, akartam "egyszer valamikor", de nem akkor, és mások babái sem érdekeltek túlzottan, pedig én is relatíve hamar megtaláltam a férjemet, aztán egyszer csak elkezdtek kijönni az anyai ösztönök, végül pedig már majdnem megvesztem egy gyerekért. De csak 25 éves korom körül. 26 évesen jött az első, hamarosan meg már a harmadik. Visszagondolva, 23 évesen még nem is lettem volna érett. A hugom 30, évek óta férjnél van és csak most jutott el oda, hogy szeretne. Nem lóverseny. Még a férjhezmenetel után sem. A gyereknek az a jobb, ha érett vagy hozzá és igazán akarod.
2009. nov. 6. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Mindenkinel maskor jelentkezik ez az erzes. Van akinel korabban van akinel kesobb. Mind a ketto elfogadott manapsag es kulomben is ti ne masnak akarjatok megfeleni hanem sajat magatoknak. Ugy alakitsatok az eleteteket ahogy nektek jo, ne ugy ahogy masnak lenne jo. :) Igen vannak akik fiatalon szeretnenek babat a 20 eveik elejen de azert mert nekik igy jo es ezt szeretnek. Vannak akik kesobb szeretnenek csak babat. Szerintem teljesen mindegy, hidd el nem ezen van a hangsuly hanem azon, hogy akkor valaljatok babat amikor mind a ketten szeretnetek. Az anyai erzes miatt ne aggodj annak is eljon az ideje. En 30 evesen ertem meg ra, akkor ereztem igazan, hogy nekem most baba kell es akkor erezte igy a parom is pedig mar 8 eve voltunk egyutt es 3 eve hazasok. Szoval a lenyeg, hogy akkor legyen baba amikor ti is akarjatok ne azzal torodjetek, hogy kinek mi lenne jo es mi tetszik vagy nem tetszik. Nektek kell felnevelni, gondoskodni rolla es szeretni nem azoknak akik beszologatnak. :)
2009. nov. 6. 18:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Én 24 évesen mentem férjhez(és akkor eszembe sem jutott,hogy gyermeket szüljek),és 29 éves voltam amikor,már minden gondolatom a gyermek körül forgott,az alatt az öt év alatt vettünk egy házat és egy autót.Ma sem csinálnám másképp,pedig a nagyik kismilliószor kérdezték tőlünk,hogy "mikor jön már a kisunoka?"

Ráértek,ne is kapkodjátok el.Amikor elérkezik az idő,azt úgyis érezni fogjátok mindketten....

2009. nov. 6. 18:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!Akkor szerintetek is el fog egyszer jönni az az érzés:)
2009. nov. 6. 18:51
 5/7 anonim ***** válasza:
18:48-as vagyok, Hidd el elfog egyszer jönni,ez miatt ne aggódj. :)
2009. nov. 6. 18:57
 6/7 anonim ***** válasza:

20 évesen ismertem meg a férjemet, 25 évesen mentem hozzá. Mindenki azt hitte, hogy azért házasodunk össze éppen akkor, mert jön a baba. Én is úgy gondoltam, mint te, hogy majd egyszer talán ..., de nem most. Engem sosem ért utól, az az érzés, hogy gyereket akarok. Véletlenül sikerült (szünetet kellett tartanom a fogamzásgátló szedésben). Majdnem 27 voltam amikor szültem, de annak ellenére, hogy nem terveztük, nem bántam meg, persze először nagyon bepánikoltam, amikor kiderült. Most 34 vagyok és a negyedik babánkkal vagyok várandós.

A lényeg az, hogy szerintem nincs benne semmi rendkívüli, ha nem akarsz még gyereket.

2009. nov. 6. 19:59
 7/7 anonim ***** válasza:

hülyeség csak azért férjhez menni, mert gyermeket kell utána csinálni. Ezt megmondhatod nyugodtan azoknak is, akik ezt mondják. Mi azért házasodtunk össze, mert imádtuk egymást, most is nagyon szeretjük egymást, pedig már hat éve vagyunk házasok.

Nekem például mindig rosszul esett, hogy kettőnkről családként beszéltem, a párom meg kijavított, hogy mi ketten csak egy pár vagyunk, család akkor leszünk, ha baba is lesz. Szerintem egy pár már külön család a házasság pillanatától, felelősek egymásért, döntéseket együtt hoznak. Néha van, hogy 28 évesen is gyermeknek érzem magam a gyermekvállaláshoz. Ne aggódj, majd kinövöd!

28 hetes kismami

2009. nov. 8. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!