Melyik munkahelyet választanátok két kisgyerek mellett?
1. Nyugodt munkahely, nincs túlóra, családbarát, ha jól dolgozik valaki, akár nyugdíjba is mehet onnan. Csak az ebédet fizetik cafetériában.
2. Nagyon stresszes, több napos továbbképzések, tréningek vannak ottalvással, mindennapos a túlóra, szinte állandó a leépítés, tehát emiatt is aggódni kellene, hogy el ne küldjenek. Évi kb. 300.000 ft a cafetéria.
A két hely között annyi még a különbség, hogy a 2. esetben dupla a fizetés.
Viszont nincs hitelünk, tehát az 1. munkahely esetén is megélünk, éppen lehet még nyaralni is el tudnánk menni pár napra, viszont félre rakni nem tudnánk úgy, mint a 2. munkahely esetében.
Én is az elsőt (nyugisabbat) választanám.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is kemény munkahelyem van, már ami a feladatokat, határidőket illeti, viszont nagyon jó fizetéssel, sok cafeteriával.
DE!
Nálunk a munkát kell elvégezni, feladatot megoldani- nem pedig x. időt bent tölteni az irodában.
A kollegáim és a főnököm nagyon jó és megértő emberek, így tudok időben rohanni az oviba (ami nálunk 17.00kor zár, pénteken még előbb)- megoldható, hogy reggel egy fél órával korábban jöjjek, megoldható, hogy 1 napi szabit két fél napra osztva vegyek ki, ha elintéznivaló akad.
Mindig van valami: 4kor szülői értekezlet x km-rel odébb, valamilyen vizsgálat stb.
A kisfiam kifejezetten egészséges, tényleg kevésszer beteg a társaihoz képest- de így is azért van, hogy lebetegszik, otthon kell vele maradni. A munkában segítenek vagy elküldenek anyagokat, ha máshogy nem tudom megoldani- mehetek sima szabadságra is pár napig, ha a kicsi beteg, hogy ne feleződjön le még azokra a napokra se a fizetésem stb.
A legfontosabb szerintem a cég vagy a főnök hozzáállása. Még ha úgy gondolod is, hogy a túéóra bevállalható- hát nagyon nehéz lesz hidd el a túlóra akkor, ha tudod, hogy a gyermeked pl. betegen, lázasan fekszik otthon, te nem mehetsz haza csak majd este 7kor és tk. arra keresel, hogy valakit meg tudj fizetni azért, hogy vigyázzon a csemetédre, mikor ilyen helyzetekben elsősorban az anyukájára/apukáára lenne szüksége.
Különben pedig a nyugis munkahely sem feltétlenül kell, hogy örökre szóljon. Praktikus lehet az a megoldás is, hogy kisiskolás koráig inkább a nyugalomra játszol, ha a gyerekek nagyobbak lesznek és ezáltal önállóbbak is, akkor esetleg lehet váltani a nagyobb fizetésű helyek felé és még így is lesz 10 év kb. amíg lehet a gyerek(ek)nek takarékoskodni- viszont a kezdetben fontosabb szülői jelenlét is megmarad.
Én így csinálnám.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!