Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülésre beengeditek, de...

A szülésre beengeditek, de hüvelyi ultrahangra nem?

Figyelt kérdés

Volt már sok kérdés az apás-szülést illetően, és mondhatni a válaszadók 90%-a szeretné, ha a párja bennt lenne. Ehhez képest, ha hüvelyi ultrahangról van szó, 90% mondja azt, hogy nem szeretné, ha a férje bemenne.

Kérdezem én, miért? Szülésnél azzal érvelnek, hogy ha nem akar látni valamit az apuka, akkor nem néz oda le, becsukja a szemét, stb. Akkor az UH-nál miért más? Mitől kell azt jobban szégyellni annál, mint amikor kijön ott lenn szülésnél pisi, kaki, vér, a doki könyékig benned, vág, varr... Természetesen a baba a lényeg, de könyörgöm, az ultrahangnál nem? Nem érdemli meg az apa, hogy ő is lássa a monitoron a gyermekét? Hogy ő is hallhassa az első szívdobogását?

2013. szept. 23. 14:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Nekem bennt volt a szülésnél is és az egyik hüvelyi uh-nál is.
2013. szept. 23. 14:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is bent volt szülésnél is, uh-nál is. Szerintem akik nem akarják hogy bent legyen a párjuk, azok szülésnél sem szeretnék valószínűleg.
2013. szept. 23. 14:53
 3/12 anonim ***** válasza:
nem értem miért lenne gond a hüvelyi uh. egyébként csak az elején van az utána már hasi uh van. de manuális vizsgálat persze van.
2013. szept. 23. 14:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Én egyikre sem engedném be. (végül is császár lett, de rendes szülésre nem engedtem volna be). Az én párom a végletekig izgulós, mindig őt kell nyugtatgatni.
2013. szept. 23. 15:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálunk nem csinálnak hüvelyi uh-t egyszer sem. :)
2013. szept. 23. 15:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Párom betn volt,2 alkalommal is.Azonban ahol szültem nem engedték be az UHra. Igy mentünk magánrendelőbe.(Ott kaptunk cd-t is és nyugodtan mozizhattunk is,kérdezhettünk is. (Istenhegyi klinika)
2013. szept. 23. 15:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Szülésnél benn volt, nőgyógyászati vizsgálatoknál nem. Hüvelyi UH-ra pedig azért nem engedném be, mert nem bírok attól elvonatkoztatni, hogy az a műszer, amivel bennem matatnak, pont olyan formájú, mint egy műfütyi. Amúgy szülésnél a párom semmit nem látott az alfelemből (szóval pisi-kaki-vért sem), mert nem úgy ült. Nem is mert volna odanézni, a köldökzsinórt sem vágta el. Egyéb UH vizsgálatoknál benn volt.
2013. szept. 23. 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:
minden uh-n bent volt (4 hetente), szülésre viszont nem vállalkozott :)
2013. szept. 23. 16:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Hüvelyi uh csak az elején volt, de ez még engem is feszélyezett, mert korábban soha nem csinálták. A párom eleinte olyan szégyellős volt, hoy még hasi uh-ra sem mert bejönni, de a végére úgy megedződtünk, hogy apás szülés volt :-) /persze semmi olyat nem látott, amit nem akartunk/
2013. szept. 23. 17:05
 10/12 anonim ***** válasza:
A férjem eddíg mindíg bejött velem a rendelőbe,akár sztk-ban voltunk,akár magánban és mi sokat jártunk ,mert a terhességem eleje nem volt zökkenő mentes.Ott volt manuális vizsgálatkor,hüvelyi uh-n is.Én az elején szóltam neki,hogy lehet,hogy ilyet is látni fog.Az elején furcsa volt neki látni,hogy egy másik férfi engem lát és fura dolgokat tesz fel,engem nem zavart. Később már neki sem volt furcsa.Igazából azért döntöttünk így,hogy bejöjjön,mert nem szeretném,ha akármiről is lemaradna az ultrahangon.Én szerintem élmény látnia ahogy növekszik a babánk és a többi körülmény nem érdekes.
2013. szept. 23. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!