Ti ebben a helyzetben most vennétek már ingatlant gyermeketek nevére?
Figyelt kérdés
7 hetes a kisfiam, olyan lelkiismeret furdalásom van, nem terveztünk már több gyermeket. Van egy három és fél éves kislányom és egy két és fél éves kislány, nekik 1 évvel ezelőtt kettejüknek vettünk a nevükre egy nagyobb családi házat amit árverésen fogtunk meg, elég jó áron. Na már most a kisfiamnak nincs háza, nem tudok aludni sem, mert annyira bánt, tegnap mondtam a férjemnek, hogy majdnem szemben velünk van egy eladó ház igaz, hogy kell rá költeni, de megszeretném venni, a fiam részére, egyetértett velem. Arra gondoltam, kiadom albérletbe miután egy kisebb felújítást végeztetek rajt, mert egyenlőre biztosan nem lakna benne a fiam! :) Szerintetek jó ötlet, és ezzel nyugodtabban aludnék, mint most ha megveszem neki?2013. szept. 23. 08:49
21/28 anonim válasza:
7 hetes gyerek ki van semmizve a 2 és 3 évvel idősebb testvérei által, úgy hogy a szulők élnek.
Igen, ez borzasztó. Hogy így indul egy élet.
22/28 anonim válasza:
Haszonélvezeti jog bejegyzést bármikor kérhettek. És ha tényleg attól félsz, hogy elfolyik a pénz, ha nem vásároltok, a legjobb lehetőség a hosszú távú lekötés. Akár életbiztosítás.
23/28 A kérdező kommentje:
Nem engednek haszonélvezetet utólag rátetetni, csak ha kivásárolnánk, meg is jött a válasz, hogy úgy vihetjük be a tulajdonrészbe, ha kivásároljuk az egy harmad részét az ingatlanból és ezt a pénzt a Gyámhatóság számláján kell hagyni a gyerekek 18 éves koráig. Vagy bepereljük a kiskorú gyermekeinket a bíróságon és ha a bíróság helyt ad a kérelemben, vagy veszünk egy másik ingatlant, vagy a nagyobb gyermekeim 18 éves korukba elajándékozzák a kistesónak a részüket, hát röviden tömören ennyi!
2013. szept. 23. 15:53
24/28 anonim válasza:
basszus, de elvagyok késve. A fiam 20 hónapos és még nincs a nevén ház. Gyorsan neki is állok keresni egyet.
25/28 anonim válasza:
Nagyon "okosan" vettetek úgy házat a gyerekeknek, hogy nincs rajta haszonélvezetetek! Ráadásul ha jól értem abban laktok most! Mi lesz később? Annyi hülyeséget hallani! Mi van ha a gyerekeitek kifognak valami idióta házastársat és az utcára tesznek titeket felnőtt korukban?? Én még a felnőtt gyerekemnek sem vennék úgy lakást, hogy ne legyen rajta haszonélvezetem, mert bármi történhet sajnos.
26/28 anonim válasza:
Egyenlőre csak az almát osztjuk, szóval egyelőre.
Amúgy meg húúú, szegény gyereknek még nincs saját háza?
Nem is értem eddig hogy bírta ki...
27/28 anonim válasza:
tulajdonképp a ti házatok van a gyerekek nevén...na ez nálunk is így volt, van a szüleim így egyszerűbbnek gondolták.
Így valóban kissemizted a fiadat.
a pénzt tedd el életbiztosításba a nevére...
28/28 anonim válasza:
Nem tudom miért húzzatok a kérdezőt. Mi azzal a probléma, hogy egyformán akar adni minden gyerekének? Ha, hogy nem játékról, hanem ingatlanról van szó? Ez csak irigység, mert a többség nem teheti meg.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!