Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti ebben a helyzetben most...

Ti ebben a helyzetben most vennétek már ingatlant gyermeketek nevére?

Figyelt kérdés
7 hetes a kisfiam, olyan lelkiismeret furdalásom van, nem terveztünk már több gyermeket. Van egy három és fél éves kislányom és egy két és fél éves kislány, nekik 1 évvel ezelőtt kettejüknek vettünk a nevükre egy nagyobb családi házat amit árverésen fogtunk meg, elég jó áron. Na már most a kisfiamnak nincs háza, nem tudok aludni sem, mert annyira bánt, tegnap mondtam a férjemnek, hogy majdnem szemben velünk van egy eladó ház igaz, hogy kell rá költeni, de megszeretném venni, a fiam részére, egyetértett velem. Arra gondoltam, kiadom albérletbe miután egy kisebb felújítást végeztetek rajt, mert egyenlőre biztosan nem lakna benne a fiam! :) Szerintetek jó ötlet, és ezzel nyugodtabban aludnék, mint most ha megveszem neki?

2013. szept. 23. 08:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
32%

Mindenkinek más problémája van, annak is aki tehetős, annak is akinek kevesebb jutott. Nem értem a beszólásokat és a gúnyos megjegyzéseket. Azt is kérdezhette volna, hogy 2 lányomnak eltettem pénzt de a harmadiknak nem és ettől rosszul érzem magam. És szerintem jogosan. Ha már félre tehetek, akkor mindegyik gyermekemnek fogok, nem csak kettőnek. Teljesen mindegy, hogy milyen formában, lakás, biztosítás, pénz.

Más kérdés, hogy lakást venni szerintem is hülyeség, akkor már pénzt rakjatok félre, vagy más megtakarítás után nézzetek.

Persze, szerintem megnyugodnál, de tényleg fura, hogy a két lánynak közös van, a fiúnak meg lesz külön. A házat, ami a csajoké, nem lehet 3 névre íratni, ha már annyira ingatlanban gondolkoztok?

2013. szept. 23. 11:08
 12/28 anonim ***** válasza:
38%

Istenem olyan buták vagytok, ez egy befektetés, akárhol is van az országban. Most mitől lenne jobb helye egy bankban baromira kamatozva? Nem kell szegény kérdezőt egyből letámadni csak azért, mert megteheti hogy a gyerekeinek vegyen egy ingatlant. Ha nem tetszik nekik ahol van, akkor majd eladják. Attól jobban éreznétek magatokat, ha megtakarítási számlát nyitott volna a 7 hetesnek? Ez persze mindjárt nem tűnne olyan durvának, de ki így gondolkodik, ki úgy, és ahogy a pénztárcája megengedi.

Kedves kérdező, mondjuk én biztos nem tettem volna fel itt ezt a kérdést, vagy legalább is nem ebbe a kategóriába, mert itt csak irigykedő válaszokat kapsz. Célszerűbb lett volna az üzleti résznél megkérdezni, ott lehet hogy akad hozzáértő is.

Egyébként mi is vettünk egy lakást, ami majd a lányomé lesz, de egyelőre nem az ő nevén van, mert felnőtt koráig bármi történhet, és ha az ő nevén van, akkor a gyámhatóság nem engedi értékesíteni. Egyelőre befektetés, én azt gondolom még most is jobb egy ingatlanba befektetni, minthogy a bankban álljon a pénz.

2013. szept. 23. 11:53
 13/28 anonim ***** válasza:
32%

5-ös vagyok, és nem irigykedek, mert jól állunk anyagilag, de basszus nem nyígok azon, hogy a 2,5 évesemnek több pénzt tettünk már félre, mint a 8 hónaposunknak. Én maximum azért nem aludtam, mert szopizott a babám, nem azért, mert nincs ház a gyerekem nevén.

Még adjátok is a kérdező alá a lovat, hogy elhigyje, hogy minden rendben van a fejében.

2013. szept. 23. 12:18
 14/28 anonim ***** válasza:
Nem mivel 18 éves koráig a gyámügy ráteszi a kezét. Senkinek nem hiányzik a gyámüggyel a húz vona.
2013. szept. 23. 12:51
 15/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat. A gyámhatósággal, most elindítottam egy huzavonát, hogy vegyék be a ház tulajdon részébe a 7 hetes gyermekemet is, nem örültek neki, de megpróbálnak intézkedni valamit, jöttek azzal,hogy nem lehet mert ők a kiskorú érdekeit védik, erre megkérdeztem, hogy egy 7 hetes gyermek nem számít kiskorúnak?! Csak két és fél és három és fél év választja el a másik gyermekeimtől akik tulajdonosok. Valóban ezen rágódók mivel nagyon bánt, az, hogy itt van három gyermekem akikből kettőnek megadtam az alapot az élet elindulásához, a harmadik gyermekem pedig ki van semmizve jogilag teljesen, hát köszönöm, de ez a tudat nem kellemes, kedves válaszolók sem örülnének ennek a helyzetnek miközben 3-man testvérek abból két testvér tulajdona egy nagy családi ház, a válaszoló pedig 0-ra van semmizve. Most meg van annyi pénz, hogy megtudjam venni azt a házat, de ha most nem lépek ezzel kapcsolatban elképzelhető, hogy az a pénz elfolyik a kezünk alól bármi másra, vagy feléljük, és akkor a harmadik gyermekem tényleg 0-marad
2013. szept. 23. 13:11
 16/28 anonim ***** válasza:

" jöttek azzal,hogy nem lehet mert ők a kiskorú érdekeit védik, erre megkérdeztem, hogy egy 7 hetes gyermek nem számít kiskorúnak?"

Hogyne szamitana kiskorunak. De a gyamhivatal nem az o erdeket nezi, hanem a masik kettoet, akik jelenleg eselyes, hogy 50-50%ban tulajdonosok. Ha a harmadik gyerek bekerul, mint tulajdonos, az a masik ketto vagyonanak csokkenteset jelenti, igy persze, hogy a gyamugy nem engedelyezi.

2013. szept. 23. 13:15
 17/28 anonim ***** válasza:
Akkor amiben laktok azt írassátok a harmadik nevére csak mondjuk ti legyetek meghagyva haszonélvezőnek.
2013. szept. 23. 13:18
 18/28 A kérdező kommentje:
Úgy kértem a tulajdon jogba vételt, hogy jelen pillanatban minél előbb végezzenek egy becsértéket, és az elkövetkezendő évek folyamán a bővítések felújítások értékének részarányos részéből a kisfiam örököljön! Azaz teszem azt fel az ingatlan értéke jelen helyzetben csak példa: 15 millió, 18 év múlva ér 30 milliót akkor a harmadik gyermekem is megkapja a részét. Nem azt kérem, hogy 10-10-10 milliót de 6-7 milliót kapjon!
2013. szept. 23. 13:21
 19/28 A kérdező kommentje:
Ebben lakunk, a másikat eladtuk nincs haszonélvezeti jog rajta sajnos, ezt nagyon elcsesztük!
2013. szept. 23. 13:22
 20/28 anonim ***** válasza:
54%
pszichológus tudna segíteni
2013. szept. 23. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!