Ti ebben a helyzetben most vennétek már ingatlant gyermeketek nevére?
Mindenkinek más problémája van, annak is aki tehetős, annak is akinek kevesebb jutott. Nem értem a beszólásokat és a gúnyos megjegyzéseket. Azt is kérdezhette volna, hogy 2 lányomnak eltettem pénzt de a harmadiknak nem és ettől rosszul érzem magam. És szerintem jogosan. Ha már félre tehetek, akkor mindegyik gyermekemnek fogok, nem csak kettőnek. Teljesen mindegy, hogy milyen formában, lakás, biztosítás, pénz.
Más kérdés, hogy lakást venni szerintem is hülyeség, akkor már pénzt rakjatok félre, vagy más megtakarítás után nézzetek.
Persze, szerintem megnyugodnál, de tényleg fura, hogy a két lánynak közös van, a fiúnak meg lesz külön. A házat, ami a csajoké, nem lehet 3 névre íratni, ha már annyira ingatlanban gondolkoztok?
Istenem olyan buták vagytok, ez egy befektetés, akárhol is van az országban. Most mitől lenne jobb helye egy bankban baromira kamatozva? Nem kell szegény kérdezőt egyből letámadni csak azért, mert megteheti hogy a gyerekeinek vegyen egy ingatlant. Ha nem tetszik nekik ahol van, akkor majd eladják. Attól jobban éreznétek magatokat, ha megtakarítási számlát nyitott volna a 7 hetesnek? Ez persze mindjárt nem tűnne olyan durvának, de ki így gondolkodik, ki úgy, és ahogy a pénztárcája megengedi.
Kedves kérdező, mondjuk én biztos nem tettem volna fel itt ezt a kérdést, vagy legalább is nem ebbe a kategóriába, mert itt csak irigykedő válaszokat kapsz. Célszerűbb lett volna az üzleti résznél megkérdezni, ott lehet hogy akad hozzáértő is.
Egyébként mi is vettünk egy lakást, ami majd a lányomé lesz, de egyelőre nem az ő nevén van, mert felnőtt koráig bármi történhet, és ha az ő nevén van, akkor a gyámhatóság nem engedi értékesíteni. Egyelőre befektetés, én azt gondolom még most is jobb egy ingatlanba befektetni, minthogy a bankban álljon a pénz.
5-ös vagyok, és nem irigykedek, mert jól állunk anyagilag, de basszus nem nyígok azon, hogy a 2,5 évesemnek több pénzt tettünk már félre, mint a 8 hónaposunknak. Én maximum azért nem aludtam, mert szopizott a babám, nem azért, mert nincs ház a gyerekem nevén.
Még adjátok is a kérdező alá a lovat, hogy elhigyje, hogy minden rendben van a fejében.
" jöttek azzal,hogy nem lehet mert ők a kiskorú érdekeit védik, erre megkérdeztem, hogy egy 7 hetes gyermek nem számít kiskorúnak?"
Hogyne szamitana kiskorunak. De a gyamhivatal nem az o erdeket nezi, hanem a masik kettoet, akik jelenleg eselyes, hogy 50-50%ban tulajdonosok. Ha a harmadik gyerek bekerul, mint tulajdonos, az a masik ketto vagyonanak csokkenteset jelenti, igy persze, hogy a gyamugy nem engedelyezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!