Most olvastam egy cikket és a kommentekben mindenki azzal jöt, h ő elítéli, stb. Miért? Ezek az emberek biztos soha nem szembesültek a problémával, hogy természetes úton valószínűleg soha nem lehet gyerekük! Empátiájuk meg 0. Azzal jönnek, h 5 embrióból 4 a kukában végzi. Ez miért olyan biztos?? Egy stimulációból közepes esetben 4-6 embrió lesz. 30% sikerrel számolva ez max. 1-2 babát jelent! És ha 3? Vagy 4? Mi eldöntöttük a férjemmel, h a gyerekeinket nem dobjuk ki, és ha esetleg olyan szerencsések lennénk, h maradna felesleges embriónk a tervezetten felül, azt is beültettetjük. És még biztos sokan így gondolkodnak. Vagy ha nem tudják felnevelni, odaadhatják az embriókat olyan pároknak, akiknél a nőnek vagy ffinak nincs ivarsejtje. De semmiképp sem kerül a kukába! Én sem vagyok az embriók kidobásának híve, mert az igenis egy kis élet! De miért kell gondolkodás nélkül szidni a másikat?
Én nem ítélek el semmilyen módszert, amivel valakinek babája lehet. És ráadásul én úgy tudom, hogy beültetésnél tegyük fel 5 darab megtermékenyített petesejtet ültetnek be, abból jó esetben ha egy megfogan-tehát a természetes szelekció dönt. De van úgy hogy nagy ritkán 3-4 is megtapad, akkor meg ikerterhesség. Szerintem aki nagyon akar babát és meghallja , hogy mind a 3 vagy 4 petesejt beágyazódott nem az lesz a fő gondolata, hogy "de én csak eeeegyet aaaakartam"! Én a terhességet pártolom. Inkább 1000 lombik, mint 1 akaratlagos abortusz!
Itt, ennek a ciknek a kommentjein húztam fel magam.
2009. nov. 6. 10:27
5/15 A kérdező kommentje:
"Inkább 1000 lombik, mint 1 akaratlagos abortusz!"
Igen, egyetértek!
2009. nov. 6. 10:28
6/15 anonim válasza:
Nekünk most mondák,ez az egyetlen megoldás..
Én nagyon félek tőle,de nem ítélem el.Néha eszembe jut,hogy inkább az örökbefogadás..De nem tudom megmagyarázni,miért,nem a kidobás,meg ilyenek miatt,hanem egyszerűen rettegek,mi lesz,ha...
Én se vagyok normális,az biztos!
2009. nov. 6. 10:29
7/15 A kérdező kommentje:
Mitől rettegsz? Lehet, h tudok segíteni.
2009. nov. 6. 10:31
8/15 anonim válasza:
akkor se ítélem el. a természetes szelekció dönt sok esetben. Lehet hogy az orvosok belenyúlnak és ők választják ki a "nyerteseket", de attól még az anya kihordja, megszüli.most lehet kukacoskodni, hogy a megtermékenyült lombikok is életek, de felesleges. Onnantól számít életnek, hogy beágyazódott a méh falába. Most kezdjek el azon agyalni, hogy cikket írok, hogy egy gyógyszert se szedjünk be, mert állatokon tesztelik őket? Vagy ne tömjünk kacsát, mert egészségtelen , és sokkal korábban elpusztul?? Mindennél vissza lehet menni a kályháig....
2009. nov. 6. 10:40
9/15 anonim válasza:
He-he, azért ítélik el, mert még nem közölték velük, hogy csak lombikkal lehet gyerekük. Addig nagy a szájuk... Megnézném, aki TÉNYLEG az örökbefogadást választja a saját gyerk helyett... KIZÁRT DOLOG...
Ne is foglalkozz velük.
2009. nov. 6. 10:42
10/15 A kérdező kommentje:
Egyértelmű. Amíg nincsenek abban a helyzetben, addíg könnyen jár a szájuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!