Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a rosszabb:...

Szerintetek melyik a rosszabb: egy rossz evő vagy egy rossz alvó gyerek?

Figyelt kérdés
2013. szept. 21. 12:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A rosszul alvó étvágytalan, válogatós gyerek. Nekem ilyen volt. Másfél évesen aludta át az éjszakát először, főzeléket, gyümölcspépet stb. egy évesen sem evett még 100ml-t sem.

A kisebbik 19 hónapos , most 3 napja végigalussza az éjszakát, de Isten bizony többet eszik, mint a 8 éves bátyja.

2013. szept. 21. 21:42
 12/16 A kérdező kommentje:

Nekem 2 jó evő, de rossz alvó gyerekem van. Ha az egyik nem kel éjjel, akkor a másik tuti. Pontosabban a kicsi még többször is kel (4-10szer), a nagy meg 2 éves múlt és bizony hozzá is kelni kell. Igaz nem minden éjjel, de hetente többször.

Amúgy rossz evő alatt azt értem, hogy keveset eszik és válogat. Én állítólag hósszú hónapokig csak joghurtot voltam hajlandó enni. Örülök, hogy a gyerekeim nem ilyenek, de azért jó lenne többet aludni éjjel :)

2013. szept. 22. 08:53
 13/16 anonim ***** válasza:

A rossz evőre elég egyszerű megoldás az "ez van vagy semmi" és egy-két nap alatt spontán gyógyul. Sokan elrontják azzal, hogy a gyerek kedvét keresve csak azt adják, amit azonnal megeszik.

Ha éhes lesz, megeszik mást is, csak egy-két étkezést kell kivárni.

2013. szept. 22. 09:29
 14/16 anonim ***** válasza:

minden gyerekem jó alvó. A legkisebb viszont nagyon rossz evő. Jó súllyal született, 2 hós koráig jól hízott, aztán megállt. Az "adagja" azzal egyidőben megállt, nem evett többet, és nem evett többször mint előtte. 4 hós koráig, semmit nem hízott, majd fogyni kellett. Evett, de keveset. Elküldtek kivizsgálásra. Pajzsmirigy, gasztró, genetikai vizsgálatok endokrinológia stb. Nem kívánom senkinek, borzasztó érzés volt. Egy időre ennyiben maradt, nagyon döcögősen, de ment a súlya felfele. (majdnem 4 kg-val született, és nem volt 56 kg fél évesen)

1 évesen 8400 g került a könyvébe (jó indulattal, mert mérés előtt vágott be egy üveg teát) Most 2 éves lesz, és 10 kiló körül van. A doktornő minden mérés után elmondja hogy azt adjunk neki, amit megeszik, ha tésztát enne tésztával, akkor azt (nyilván normális keretek között persze), úgyhogy ha a joghurtot enné kilószám, akkor én adnám neki. :D Na kicsit hosszú lettem, a lényeg, hogy én inkább kelnék éjjel akárhányszor, csak enne-hízna jobban egy kicsit :DDD

2013. szept. 23. 22:45
 15/16 anonim ***** válasza:
bocsi elírtam, fél évesen nem volt 6 kg (nem 56 :)
2013. szept. 23. 22:46
 16/16 anonim ***** válasza:
ja és még annyi, hogy mindent megeszik, nem válogat, csak keveset.
2013. szept. 23. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!