Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy 3 éves kor alatt nem ajánlatos a gyereknek tehéntejet adni? Ti ezt betartjátok?

Figyelt kérdés

Mi az első babánkat várjuk és sok helyen hallottam,sőt tanultam is ,hogy nem lehet adni a tehéntejet.Bár majd be szeretném tartani,de bele gondolva, 3 év nagyon sok..addíg se egy pohár tej,se kakaó,semmi,közben a gyerek meg nézi,hogy mi isszuk?

Ti adjátok?Mikortól?

2013. szept. 18. 12:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem ilyenkor mindig az ugrik be, hogy "ahany haz annyi szokas" vagyis "ahany orvos, vedono, rendelo, korhaz... annyi szokas". Mert manapsag mar szinte nincs 2 orvos vagy vedono aki ugyanazt mondana. Van akinel mehet 1 evesen a tehentej, van akinel csak 2 evesen, most mar 3 sot itt meg olyanrol is olvastam, hogy mar 1 eves kor elott is adtak. Tehat en azon a velemenyen vagyok, hogy mindenki vallassza ki azt ami a legszimpatikusabb megoldas neki es csinalja azt mert egyik verziotol sem lesz a gyerknek semmi de az egvialgon semmi baja. Kerdezo, ha te azt tartod jonak, hogy 3 eves koraig ne adj neki nincs vele semmi gond, sem jobbat sem rosszabbat nem teszel vele mint az aki 1 vagy 2 evesen adta.
2013. szept. 18. 14:55
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszi,hogy leírtátok a véleményeiteket,tapasztalataitokat! Ahogy olvasom 1 éves kor felett már legtöbben adnak.Azért is volt fontos nekem ez a kérdés,mert a nagyszülőkkel lakunk,akikkel szerintem jobb letisztázni még az elején,hogy mi mit engedünk és mit nem,mert a férjem keresztanyja már mesélt olyat,hogy az Ő 3hónapos gyerekét a nagymama megetette dödöllével!

Mindenesetre a tejes dolgot megprobálom minél tovább húzni,mert mi a férjemmel eleve allergiásak vagyunk és egyébként a tejivásról azt hallottam,hogy valami tejfehérje miatt akár felnőtt korban kijöhet az allergia és az ekcéma,hát rajtam ne múljon!

2013. szept. 18. 17:42
 13/15 anonim ***** válasza:
Én 1 éves kora óta adok a fiamnak. 1,5 éves volt, mikor új védőnőt kaptunk, és mikor jött látogatni kérdezte, hogy kep-e tejet a gyerek. Mondtam igen. erre ő: helyes nyugodtan lehet 1 éves kor után, csak azért kérdezi mert doktor nénink azon a véleményen van, hogy 3 éves korig nem javasolt. Ennek 1,5 éve.
2013. szept. 18. 21:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Én sem adok a fiamnak tehéntejet 3 éves koráig. Ez nem azt jelenti, hogy nem ihat kakaót, vagy macikávét, mert ezeket tápszerrel, vagy tejitallal is ugyanúgy el lehet készíteni. A kisfiam minden este kakaózik, tejitallal csinálom, és nagyon szereti.

Mi sem isszuk a tehéntejet, én tejérzékeny vagyok, a férjem meg nem szereti, így nincs ebből gond.

Mi a gyerekorvos javaslatára teszünk így, ő azt mondta, hogy ha akarjuk, adhatunk neki tejet 1 éves kora után, de igazából a tápszer/tejital sokkal jobb egy kisgyereknek a vitamintartalma, összetétele miatt, könnyebben meg tudja emészteni. A gyerekorvosunk nem tápszer ügynök, és én bízom benne, így azt teszem, amit ajánlott.

2013. szept. 19. 01:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első gyerek 17 hónapos koráig szopizott. 1 évesen kóstoltattam a tejet, de kiütés jelent meg a könyökhajlatában és a dokival kellett krémet íratni rá. 2 évesen újra kapott, azóta is az issza és semmi baja.

A kicsi sajnos már régóta tápszert kap, de elég érzékeny, így azt tervezem másfél évesen kap majd tejet, remélem nem lesz gond.

2013. szept. 19. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!