Ti élnétek a lehetőséggel, hogy hivatásos nevelőszülők legyetek?
Most indul majd egy tanfolyam,500 órás ,1 évig tart,és nem tudom hogy induljak -e?A tanfolyam elvégzése után kötelezhetnek arra,hogy vállaljam el a gyerekeket?maga a papír megszerzése milyen kötelezettségekkel jár?Mert van 2 saját gyerekem ,mindkettő fiú(4,2 évesek).Szeretnék egy 3.saját kislányt,de ehhez nincs garancia,hogy lány lesz,ugyebár.
Mi van akkor,ha úgy döntünk,hogy indulunk ezen a tanfolyamon,és közben terhes leszek?Eltudom halasztani 1-2 évvel azt,hogy gyerkőcöket kapjak,vagy akkor már kötelezően el kell vállalnom?Itt a gond az lenne,hogy 2 gyereket szeretnék vállalni+ban,de ha szülök,és még úgy jön 2 kicsi akkor az már nagyon gáz lenne.
Tudom az lenne az észszerű,hogy szülök egy harmadik sajátot,hátha kislány lesz,és utána indulok egy ilyen tanfolyamon,csak erre most van olyan lehetőségem,hogy helyben és ingyen lenne.Mit lehet ilyenkor tenni?a saját 3.gyerekkel sem akarok várni tovább,mert nemakarok nagy korkülömbséget köztük,ráadásul 31 éves vagyok már,és ez számomra nem mindegy szülés szempontjából,mert mindkettővel komplikált voltam.
Nem kötelezhetnek rá, hogy vállalj gyereket, úgyhogy emiatt nem kell aggódnod. Viszont azt nem javaslom, hogy saját gyerek "helyett" vállalj nevelt gyereket. Gondolj bele, simán benne van a pakliban, hogy neveled sajátodként 2-3-4 évig, aztán utána visszakerül a szüleihez.
Ilyesmibe akkor vágj bele, ha lelkileg készen vagy arra, hogy otthont adj egy gyereknek (vagy többnek is, ha vannak testvérei), akik nagy valószínűséggel nem lesznek veled örökké.
Ettől még a tanfolyamot nyugodtan elvégezheted, ott úgyis jobban elmondják, hogy miről is szól pontosan a nevelőszülőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!