Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Különleges neveket keresők,...

Különleges neveket keresők, ti élnétek ezzel a lehetőséggel?

Figyelt kérdés
Angol nyelvű országokban gyakori, hogy teljesen hétköznapi neveket adnak, viszont máshogy írják. Pl. Ashley - Ashleigh, Shawn - Shonn, Jonathan - Jonathon. Ha Magyarországon lenne ilyesmire lehetőség, akkor élnétek vele? Nektek a név hangzásának a különlegessége fontos, vagy az eltérő írásmód is megfelelne?

2013. aug. 26. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

úgy tudom, a Magy.Tud.Akadémián bírálják az egyedi neveket (kérvényeket), és a jelenlegi szabályzás szerint a magyar helyesírásnak megfelelően hagynak jóvá csak keresztnevet, - vagyis a Jennyfer nem engedélyezett, csak a Dzsenifer. tehát ilyen módon nem létezik Mo-on az a dolog, amit írsz :)

viszont létezik olyan, hogy Edit és Edith, és engedélyezve is van, de ennek hogy mi az értelme... ? :) szerintem hülyeség, de biztos van, akinek tetszik

2013. aug. 26. 21:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy csak a magyar helyesírás szerint írott nevek az érvényesek. A kérdés igazából csak elméleti. :)Egyszerűen csak érdekelt, hogy az emberek hogy gondolják.
2013. aug. 26. 21:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi nem tettük, de az anyósom élt a lehetőséggel, mindhárom gyerekénél. Itt élünk, sosem éltek külföldön. Mindegyiküknél van kisgyerek, és mindannyian normálisan írjuk a nevüket, bár lehetne variálni, "k" helyett "c"-t, vagy egy "h"-t a végére, de nem láttuk értelmét. Ha külföldön élnénk, esetleg el tudnám képzelni, de csak akkor, ha gyakori a vezetéknév. Pl. Smith.:)
2013. aug. 26. 22:21
 4/7 zabmester ***** válasza:
Én nem élnék ezzel a lehetőséggel, pedig kedvelem a különleges neveket. Viszont elég idegesítő lehet, ha állandóan betűzni kell a nevét, mert hallás után nyilván senki nem gondolná, hogy máshogy írjuk.
2013. aug. 27. 11:46
 5/7 anonim ***** válasza:
3. vagyok, pont ezért írjuk mi is "normálisan", mert a 3 tesónak ez nagy macera volt minden alkalommal szólni a nevük betűzése miatt.:)
2013. aug. 27. 15:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez az egy dolog zavar az angol nyelvben. A kedvencem pedig amikor tinilányok posztolják a starbucksos poharukat,hogy az unintelligens barista nem tudta leírni a nevüket.

Nem élnék vele sem itt sem külföldön.

Semmi értelme annak, hogy Róbertből Roóbertet vagy akármit csináljunk.

2013. aug. 28. 00:36
 7/7 anonim ***** válasza:

semmi értelme, a magyar amúgy is kiejtés s, zerint ír. úgyhogy az előzőnek igaza van, semmi értelme, hogy mondjuk Róobert legyen, magyartalan, nem felel meg a hangzásnak.

amúgy itt is idegesítő, hogy a fene se tudja, hogy kell írni egy nevet, pl. a Kierant kb. ötféle variációban láttam leírva. Kieran, Kieron, Cieran, Cieron, az egyik y

rádásul nő volt. Ashley, Ashleigh ugyanez, ott se tudod, fiú-e vagy lány. Amy, Ami, Aimee, mindhárommal találkoztam.

2013. szept. 2. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!