Különleges neveket keresők, ti élnétek ezzel a lehetőséggel?
úgy tudom, a Magy.Tud.Akadémián bírálják az egyedi neveket (kérvényeket), és a jelenlegi szabályzás szerint a magyar helyesírásnak megfelelően hagynak jóvá csak keresztnevet, - vagyis a Jennyfer nem engedélyezett, csak a Dzsenifer. tehát ilyen módon nem létezik Mo-on az a dolog, amit írsz :)
viszont létezik olyan, hogy Edit és Edith, és engedélyezve is van, de ennek hogy mi az értelme... ? :) szerintem hülyeség, de biztos van, akinek tetszik
Ez az egy dolog zavar az angol nyelvben. A kedvencem pedig amikor tinilányok posztolják a starbucksos poharukat,hogy az unintelligens barista nem tudta leírni a nevüket.
Nem élnék vele sem itt sem külföldön.
Semmi értelme annak, hogy Róbertből Roóbertet vagy akármit csináljunk.
semmi értelme, a magyar amúgy is kiejtés s, zerint ír. úgyhogy az előzőnek igaza van, semmi értelme, hogy mondjuk Róobert legyen, magyartalan, nem felel meg a hangzásnak.
amúgy itt is idegesítő, hogy a fene se tudja, hogy kell írni egy nevet, pl. a Kierant kb. ötféle variációban láttam leírva. Kieran, Kieron, Cieran, Cieron, az egyik y
rádásul nő volt. Ashley, Ashleigh ugyanez, ott se tudod, fiú-e vagy lány. Amy, Ami, Aimee, mindhárommal találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!