Te megcsináltatnád a kislányod lábujjait vagy sem? Szépészeti probléma.
Kislányom két lábujja majdnem teljesen összenőve van,így született.Mozgásban nem zavarja,leginkább csak szépészeti hiba.
A gyerekorvosunk kórházban is dolgozik,azt mondta,kb 5 perces beavatkozással kettéválaszthatja,helyi érzéstelenités,reggel bemegyünk,este már otthon vagyunk,csak meg kell csinálni 7-8 hónapos kora előtt,hogy még ne akarjon rajta járni,később nehéz lenne rávenni,hogy ne lépjen rá pár napig,és lehet a két csont is összenőne.
Anyóstól örökölte,neki ugyanilyen ma is.
Szinte ugrált örömében,hogy örökölt tőle valamit a lányom,elhord mindennek,mert meg akarom csináltatni.
Mielőtt valaki kérdezné: párom annyit mondott,bármiben megvéd,amiben tényleg kell,neki ez csak szépészeti probléma,én vagyok a nő,én tudom mennyire zavarná a lányunkat,döntsem el én.
Ti megcsináltatnátok?
Mellette érv: egy lánynak szép láb kell,ha én születek igy,én azt szerettem volna,hogy legyen megcsináltatva minél hamarabb,nehogy csúfoljanak.
Ellene érv: fájn fog neki egy kis ideig,mégiscsak vágják,és anyós ha eddig nem utált eléggé,akkor most már biztosan fog.
Naná, hogy megműttetném! Aki szerint nem jó ötlet, mert egészségügyi szempontból nem probléma, az gondolkozzon el azon, hogy a kislány majd hogy szidja az anyját, amikor 15 éves lesz.
Én mindkét lányom "megkínoztattam", ugyanis felső ajakfékes volt mindkettő. Még a beszédtanulásban sem zavarta volna őket, csak éppen nagykorukra kb. 7-8 mm-es köz lenne az első két foguk között. Sírtak 5 percig és ennyi. Megérte, a nagynak (5 éves) gyönyörű, zárt fogsora van, a kicsi 15 hónapos, neki még alakul.
Én az anyósomnak is felsorolnám az érveket és ellenérveket, hogy értse meg miért döntötök így, és természtesen megcsináltatnám!
Azért persze remélem nem lesz sírig tartó harag ebből- de ha felelős szülő az anyósod, akkor megérti az indokokat.
Ezt mellőzve egyébként nem az anyós lelkivilágával törödnék, hanem a kislány lábával, de azért nem árt egy jó nagymama a közelben!!!
ÉN is a műtét mellett szavaznék, de persze -nyilvánvaló a ti döntésetek! Majd írd meg, mi lett a vége!!!
Nekem azt mondta a gyermeksebész, hogy egy éves kor alatt, csak életmentő beavatkozásokat végeznek babákon, tehát ami elengedhetetlenül szükséges.
Szóval ezt a részét sem értem teljesen, ha csak ambuláns beavatkozás, akkor miért kell bent lenni egész nap?
Na mindegy.
Az anyós kérdést meg szét kell választanod az eredeti problémától, vagyis attól, hogy jó-e ez a gyermekednek, vagy sem, nem mérlegelsz aszerint, hogy a Te viszonyod milyen lesz anyóssal emiatt.
Gondolkodj úgy, mint ha nem is lenne anyósod. Megcsináltatnád-e vagy sem? A férjed meg bár kedves hogy azt mondja melléd áll, de nekem az nem esne jól, ha egyedül kellene döntenem ilyen kérdésben, ebben közösen kell dönteni, hiába vagy Te a nő, ő neki is van esztétikai érzéke, és ő az apa, tehát ugyanolyan fontos, hogy mit gondol!
Aztán: esztétikailag "eltérő dolog" lehet pozitív is, főleg egy ilyen apróság, mert ha jól értelmezem, akkor ez nem feltűnő dolog (mint pl. az elálló fülek vagy hasonlók), csak az veszi észre, aki kifejezetten megfigyeli, és valóban az év nagyobb részében rejtve is van.
Ami nagyon fontos a gyerek önértékelése szempontjából, az a szülők hozzáállása a gyerek külsejéhez. Ha ti mint szülők szeretitek és elfogadjátok a gyermek külsejét, és ezt sugározzátok is irányában, akkor ő is szeretni és elfogadni fogja a saját testét olyannak, amilyen, és lesz önbizalma, egy ilyen kis "eltéréssel" együtt is. Ha azonban azt érzi, hogy ti rejtegetni próbáljátok ezt, és valami "csúnyaságnak" tartjátok, akkor ő is így fog a lábujjára tekinteni, és görcsössé válik majd miatta.
Mert úgy is lehet ezt kezelni, mint egyfajta pozitív különlegességet, hogy ez olyasvalami, ami másoknak nincs, neki meg van, és ez mennyire klassz. Még akár büszke is lehet rá (mint anyós? :)
Na minden esetre ezeket nem azért írtam le, hogy pro vagy kontra irányba mozdítsalak, csak hogy sok szempont van, és ha megnézzük az embereket, valójában senki sem rendelkezik "tökéletes külsővel", mindenkin lehet apró makulákat találni, ami "tökéletes", az általában már nem természetes.
A helyzetedet egyébként megértem, az én kislányom előtt is még áll egy műtét, évről évre halasztjuk, illetve várjuk a megfelelő pillanatot, neki számfeletti emlőbimbói vannak, vagyis mindkét oldalon egy plusz mellbimbója, és ez nem csak esztétikai kérdés, hanem funkcionális is, szóval tudom milyen ez, épp ezért azt gondolom, hogy a férjeddel együtt hozzátok meg a döntést közösen, józanul és átgondoltan, hogy mi az, amivel együtt tudtok élni kiegyensúlyozottan, hogy évek múlva ne azon rágódjatok, hogy "de mi lett volna ha".
Legjobbakat!
Felsoroltam neki,de nem fogta fel,mivel ő lassan 60 évet leélt ilyen lábbal,nem szereti a szép cipőket,nem is érdekli.
Én csinosan öltözöm,szép magassarkúval,összenőtt lábujjakon nem mutatna jól.Ha abból indulok ki,hogy átlag gyerek utánozza a szüleit,akkor a lányunk is szeretni fogja a nőies dolgokat,de minket tiniként utálna,amiért hagytuk így.
Igazából már döntöttem,amint az orvos vállalja, megcsináltatjuk.Párom támogat,bármit döntök.
Csak ambuláns beavatkozás,foghatom az ölemben,érzéstelenitik a lábaujjait,vágják,varrják,bekötözik,mindennel együtt 10 perc,utána már csak amitt "kell" maradni,mert nagyon lelkiismeretes a doki,délután még ránézne,hogy a kis vékony bőrét rendesen megfogta-e a varrat.
Elfogadható persze egy ilyen kis hiba,de miért kellene elfogadnunk? Ha magamból indulok ki,én gyerekként,tiniként haragudtam volna a szüleimre,ha lett volna lehetőségük eltüntetni testi hibámat és mégse tették.
amennyiben ebből később lehet csontösszenövés, és görbe lábujj, amin nehezebb járni, egyensúlyozni, akkor ez számomra nem csak esztétikai probléma, hanem már egészségügyi is
megcsináltatnám, mielőbb kialakul egy olyan deformitás, amit már altatásban zajló műtéttel, utána hosszas gipszeléssel lehet csak orvosolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!