Te megcsináltatnád a kislányod lábujjait vagy sem? Szépészeti probléma.
Kislányom két lábujja majdnem teljesen összenőve van,így született.Mozgásban nem zavarja,leginkább csak szépészeti hiba.
A gyerekorvosunk kórházban is dolgozik,azt mondta,kb 5 perces beavatkozással kettéválaszthatja,helyi érzéstelenités,reggel bemegyünk,este már otthon vagyunk,csak meg kell csinálni 7-8 hónapos kora előtt,hogy még ne akarjon rajta járni,később nehéz lenne rávenni,hogy ne lépjen rá pár napig,és lehet a két csont is összenőne.
Anyóstól örökölte,neki ugyanilyen ma is.
Szinte ugrált örömében,hogy örökölt tőle valamit a lányom,elhord mindennek,mert meg akarom csináltatni.
Mielőtt valaki kérdezné: párom annyit mondott,bármiben megvéd,amiben tényleg kell,neki ez csak szépészeti probléma,én vagyok a nő,én tudom mennyire zavarná a lányunkat,döntsem el én.
Ti megcsináltatnátok?
Mellette érv: egy lánynak szép láb kell,ha én születek igy,én azt szerettem volna,hogy legyen megcsináltatva minél hamarabb,nehogy csúfoljanak.
Ellene érv: fájn fog neki egy kis ideig,mégiscsak vágják,és anyós ha eddig nem utált eléggé,akkor most már biztosan fog.
Persze hogy megcsináltatnám!! Anyóst meg egye a penész,ha ezért képes Neked ugrani!!! Nem az Ő gyereke,nem is az ővé a döntés!!!!
Ez a gyerek érdeke,hogy ne csúfolják később- mert hát milyenek a tinik???!!!
Én nem műttetném most, mert
- csúfolhatják ugyan miatta, de közösségben általában zokniban lesz. Ha csúfolni akarják, találnak majd rajta mást, ezt kivédeni nem tudod
- mivel nem hátráltatja semmiben, ezért egészséges, emiatt nem tenném ki felesleges fájdalomnak, beavatkozásnak
- ha nagyobb lesz, és zavarja, akkor simán megcsináltathatjátok a műtétet, akkor már meg is érti, ha pár napig nem állhat rá
Mindazonáltal maximálisan megértelek, és nagyon gondos szülőnek véllek, hogy így szépen felsorakoztatod az érveket! Bárhogy is dönts, az lesz a jó döntés :)
Mindenképpen most csináltatnám meg. Késöbb iszonyat fájdalom lesz, most még nem emlékezik rá, és gyorsabban is gyógyul mert nem áll még rá.
Nekem egy barátnömnek a kisfiának a kezén az egyik újján egy perc hiányzott amit egy specko sebész kiszedett a lábából, és beültette a kezébe, hogy ne legyen rövidebb az újja. Nekik meg volt, hogy 2-3 éves kor között a legideálisabb ez a mütét. Neki is csak szépségbeli probléma volt.
Szeirntem kegyetlenség egy ilyet nem megcsináltatni most, mert késöbb sokkal rosszabb lesz neki. Szerinte meg késöbb a járásban is baj lehet neki, esetleg egyensúlyozásban is, mert nem haba tudjuk annyira szétnyitni minden újjunkat.
Szandálban,papucsban nincs zokniban a gyerek sem.
Amiért meg akarom csináltatni,az az,hogy később már nem csak egy vágás és varrás,mert összenőhet a két lábujjcsont,és nehezebb szétválasztani,egyenes sem lenne,legalábbis a doki szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!