Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért fehér kiflit/zsemlét...

Miért fehér kiflit/zsemlét szoktak adni a kisgyerekeknek teljes kiőrlésű helyett?

Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 14:57
1 2 3
 21/25 AnunimuS/HUN/ válasza:
azért mert nincs külömbség az a kettö között mondják de csak azért h a drágább teljes kiörlésüt vedd meg amiugy max anny h a fehét finomabb
2013. szept. 11. 18:40
 22/25 anonim ***** válasza:

Mert nem szeretik :(

Pedig én szinte csak azt eszem, tehát mindig van itthon, de a gyerekek és a párom miatt muszáj venni sima pékárut is, mert nem eszik meg a tk-t.

Pedig minőségit veszek, ami csak tk. lisztből készül, adalékanyagok nélkül, de nem kell nekik.

Próbáltam a sütiket, főzelékeket stb. is tk. liszttel csinálni, de nem ízlik nekik vele semmi, akkor meg nem fogom erőltetni...

2013. szept. 12. 17:28
 23/25 anonim ***** válasza:
Mindíg lesznek akik a reklámoknak és a médiának hisznek. Mert egyáltalán nem káros a fehér liszt. Ahol a pénz ott a reklám, majd utána a reklám után megint pénz.
2013. szept. 15. 10:38
 24/25 Zoli  válasza:
52%

A fehérlisztből hiányoznak a feldolgozásához szükséges anyagok a szervezet számára.Ezért a szervezet saját magából vonja ki a szükséges anyagokat a fehérliszt feldolgozásához.

Ugyanez van a tejporral izesített víznél, amit tejként árulnak, az eredeti tej 72-78%-os.Aki ilyen tejet iszik, hiába laktózérzékeny ( tejcukorérzékeny ), nem lesz allergiás reakciója.A fehércukor szintén ilyen, őt is megfosztja az élelmiszeripar a feldolgozása során a 99%-tól és a végén csak az üres kalória marad.Ez hosszútávon cukorbetegséget okoz.

Leálltam a fehér cukrot tartalmazó ételekről a Cukor Blues című könyv hatására.Az állt benne, hogy a cukor függőséget okoz, megnyújtja a csöves csontokat, ennek köszönhetően amióta mindenki ehet cukrot ( az 1800 évek közepe óta, addig aranyára volt ), az emberek egyre magasabbak.Egy tudós 8 macska generációt vizsgált cukros tejjel itatva őket, és kiderült, hogy nyújtja a csontokat, kivonva belőlük a kálciumot, káliumot, foszfort stb.-t.A macskák pofája elkeskenyedett, gerincbántalmaktól szenvedtek, a 8. generáció pedig nemzőképtelenné vált.Gondoltam letesztelem a függőségre vonatkozó állítását ( tudni kell, hogy én sok édességet, főleg csokit ettem ), és ha hiszitek ha nem, igaza van az írónak, úgy szenvedtem 3 nap után a cukor éhségtől, hogy egy lócítromról is le tudtam volna enni a legsilányabb édességet.Ami a legjobb az egészben, hogy 3 éven át szinte folyamatosan hasmenésem volt, és nem sikerült kideríteni az okát, és két és fél hónap után a hasmenésem is elmúlt.Az alkoholisták tapasztalhatják, hogy a leszokás alatt megnő az édesség iránti étvágy, ugyanis a cukor az ételeket megerjeszti a belekben.

Valaki említette a kólát.Vettem egyet csak azért, hogy kipróbáljam a városi legendát: miszerint jó rozsda és vízkő oldó.Képzeljétek, amikor beledobtam a teraszunk sarkán egy rozsdás százas szöget, kifröccsent 2 dl kóla, azonnal reakcióba lépett a rozsdával.Fél métert ugrottam ilyedtemben hátra, különben összekente volna a kabátomat, utánna leöntöttem a WC-n és gyönyörűen kivitte az aljából a vízkövet ( igaz nem volt nagyon sok benne ) miután kitöröltem WC kefével.Tudniillik a kólában foszforsav is van, nem tudom miért teszik bele, de van, és a foszforsav rozsda és vízkőoldó hatású.A vizkőoldókba 8-9 % foszforsavat szoktak tenni.Valamint van a kólában 40 teáskanálnyi cukor is ( két liter kólában ).Nem véletlenül az egyik legjobban reklámozott üdítőital.

A kólát az FDA ( Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, USA ) elődje a Mezőgazdasági Minisztérium alá tartozó Vegyészeti Hivatal 1906-ban megpróbálta betiltani, lefoglalták a szállítmányokat és büntetést szabtak ki, a per 1917-ig húzódott .Később bezárták a hivatalt, a Coca-Cola pedig folytathatta tovább a tevékenységét.

A szacharint tartalmazó édesítőszerek benzoátot és kátrányszármazékot tartalmaznak.Helyettük érdemesebb a cukrot természetes édesítőszerrel helyettesíteni, pl. steviával, xilittel, eritrittel.

2013. szept. 17. 23:45
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nekem nincs gyerekem, csak gondolkodtam, mi lehet ennek az oka. Én kerülöm a fehér pékárukat és vsz. a gyerekmnek sem fogok adni.
2013. szept. 18. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!