Miért fehér kiflit/zsemlét szoktak adni a kisgyerekeknek teljes kiőrlésű helyett?
Mert nem szeretik :(
Pedig én szinte csak azt eszem, tehát mindig van itthon, de a gyerekek és a párom miatt muszáj venni sima pékárut is, mert nem eszik meg a tk-t.
Pedig minőségit veszek, ami csak tk. lisztből készül, adalékanyagok nélkül, de nem kell nekik.
Próbáltam a sütiket, főzelékeket stb. is tk. liszttel csinálni, de nem ízlik nekik vele semmi, akkor meg nem fogom erőltetni...
A fehérlisztből hiányoznak a feldolgozásához szükséges anyagok a szervezet számára.Ezért a szervezet saját magából vonja ki a szükséges anyagokat a fehérliszt feldolgozásához.
Ugyanez van a tejporral izesített víznél, amit tejként árulnak, az eredeti tej 72-78%-os.Aki ilyen tejet iszik, hiába laktózérzékeny ( tejcukorérzékeny ), nem lesz allergiás reakciója.A fehércukor szintén ilyen, őt is megfosztja az élelmiszeripar a feldolgozása során a 99%-tól és a végén csak az üres kalória marad.Ez hosszútávon cukorbetegséget okoz.
Leálltam a fehér cukrot tartalmazó ételekről a Cukor Blues című könyv hatására.Az állt benne, hogy a cukor függőséget okoz, megnyújtja a csöves csontokat, ennek köszönhetően amióta mindenki ehet cukrot ( az 1800 évek közepe óta, addig aranyára volt ), az emberek egyre magasabbak.Egy tudós 8 macska generációt vizsgált cukros tejjel itatva őket, és kiderült, hogy nyújtja a csontokat, kivonva belőlük a kálciumot, káliumot, foszfort stb.-t.A macskák pofája elkeskenyedett, gerincbántalmaktól szenvedtek, a 8. generáció pedig nemzőképtelenné vált.Gondoltam letesztelem a függőségre vonatkozó állítását ( tudni kell, hogy én sok édességet, főleg csokit ettem ), és ha hiszitek ha nem, igaza van az írónak, úgy szenvedtem 3 nap után a cukor éhségtől, hogy egy lócítromról is le tudtam volna enni a legsilányabb édességet.Ami a legjobb az egészben, hogy 3 éven át szinte folyamatosan hasmenésem volt, és nem sikerült kideríteni az okát, és két és fél hónap után a hasmenésem is elmúlt.Az alkoholisták tapasztalhatják, hogy a leszokás alatt megnő az édesség iránti étvágy, ugyanis a cukor az ételeket megerjeszti a belekben.
Valaki említette a kólát.Vettem egyet csak azért, hogy kipróbáljam a városi legendát: miszerint jó rozsda és vízkő oldó.Képzeljétek, amikor beledobtam a teraszunk sarkán egy rozsdás százas szöget, kifröccsent 2 dl kóla, azonnal reakcióba lépett a rozsdával.Fél métert ugrottam ilyedtemben hátra, különben összekente volna a kabátomat, utánna leöntöttem a WC-n és gyönyörűen kivitte az aljából a vízkövet ( igaz nem volt nagyon sok benne ) miután kitöröltem WC kefével.Tudniillik a kólában foszforsav is van, nem tudom miért teszik bele, de van, és a foszforsav rozsda és vízkőoldó hatású.A vizkőoldókba 8-9 % foszforsavat szoktak tenni.Valamint van a kólában 40 teáskanálnyi cukor is ( két liter kólában ).Nem véletlenül az egyik legjobban reklámozott üdítőital.
A kólát az FDA ( Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, USA ) elődje a Mezőgazdasági Minisztérium alá tartozó Vegyészeti Hivatal 1906-ban megpróbálta betiltani, lefoglalták a szállítmányokat és büntetést szabtak ki, a per 1917-ig húzódott .Később bezárták a hivatalt, a Coca-Cola pedig folytathatta tovább a tevékenységét.
A szacharint tartalmazó édesítőszerek benzoátot és kátrányszármazékot tartalmaznak.Helyettük érdemesebb a cukrot természetes édesítőszerrel helyettesíteni, pl. steviával, xilittel, eritrittel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!