Miért fehér kiflit/zsemlét szoktak adni a kisgyerekeknek teljes kiőrlésű helyett?
Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 14:57
11/25 anonim válasza:
Jujj de le lettem pontozva akkor egyed,sőt mesterséges édesítőt is egyetek az a jó...
12/25 anonim válasza:
Szia! Mi fele-fele arányban fogyasztunk barna kenyeret illetve fehér kenyeret,általában párom süti itthon.Kiflit,zsömlét pékségben veszünk,nagyon jó minőségű és finom,személy szerint nem szeretem a teljes kiőrlésű kiflit és zsömlét nem az igazi.
13/25 anonim válasza:
Nekünk nem telik másra, mi is az olcsó Tescos fehér kenyeret vesszük. Nem rossz az íze.
14/25 anonim válasza:
Az en nagyanyam szalonnat evett ebedre es cukros kenyeret deszertnek egesz nap dolgoztak a mezon 90evet eltek nagyapam meg tobbet soha nem voltak betegek es csakis feherlisztbol sutottek a finom kalacsot a mai vilagban meg hullanak az emberek amint a legyek a rak meg minden mas miatt
15/25 anonim válasza:
Jól mondod utolsó, MAGUKNAK sütötték a pékárut, helyi lisztből, nem pedig vették a ki tudja milyen vegyszerrel érintkező, kritikán aluli kenyeret a multiban...
16/25 anonim válasza:
Nagyon elenyésző a száma azoknak az embereknek, akik annyit mozognak, mint régen a szalonnát és cukros kenyeret evő dédijeink. Ma nem szokás pirkadatkor kelni és komoly (!) fizikai munkát végezni napnyugtáig, kint a szabad levegőn. Akkor tudta tolerálni a szervezet azt a terhelést, ma, már sokkal kevesebb fizikai terheléstől is fárad mindenki, szinte mindenkinek cukorháztartási zavara, vérnyomás problémái és túlsúlya van, elég csak körülnézni az utcán, ha megyünk valahová, látszik. Ha csökken a mozgás, az étrenden is változtatni kell, különben nem kell meglepődni, hogy rossz irányba tolódnak el a dolgok. (Arról nem beszélve, hogy a dédi fehér kenyere, szalonnája és cukros sütije mennyire más volt a maiakhoz képest. Félelmetes.)
17/25 anonim válasza:
A teljes kiörlésű kenyérben a rostokat nem tudjuk megemészteni.Nem véletlen, hogy a rostos ételek-italok meghajtják az egyébként jó emésztésűeket. Akinek eleve hajlama van a székrekedésre, annak jó. De ezt is csak mértékkel, mert a beleket irritálják a rostok, és egy idő után ezért a szervezet nyákosítja a bélfalát védekezésképpen. Szerintem az lenne a legjobb, ha csak ritkán ennénk kenyeret, akkor meg mindegy milyet. (ez azért a mai rohanó világban roppant nehéz. Egy szendvics gyakran ebédet is helyettesit)
18/25 anonim válasza:
A gond már nem is a fehérliszttel van, hanem a tesco pékárui például már lisztet se tartalmaznak, csak szóját, lisztkezelőszert meg ilyen vegyi hulladékot.
Amúgy én is a teljes kiőrlésű híve vagyok, de azt kizárólag úgy venném, hogy ha egyértelműen fel vannak tüntetve az összetevők rajta. Pl. Pur-pur kenyér, amit nagyon szeretek.
Valaki amúgy már említette korábban, hogy a tk-nek is vannak hátulütői, tényleg gátolja a vasfelszívódást például. Ha nekem gyerekem lenne, de ahhoz még fiatal vagyok, akkor nem sokat adnék neki belőle. Hipermarketes pékáruból meg semmit!
19/25 vectorsector2 válasza:
Én azt gondolom azért, mert gyermekkorban nem feltétlenül egészségtelen az ami már felnőttkorban esetleg az lehet. (ilyen például a sokat vitatott tej is) A gyermekfejlődéshez más tápanyagok szükségesek mint a felnőttnek.
20/25 anonim válasza:
Azért, mert nem szereti! :-) Mi rendszeresen korpás/rozsos/teljes kiőrlésű pékárut, kenyeret eszünk, de a lányom sem a szagát, sem az ízét nem szereti. Már olvastam az előbb, hogy mindig a mértékletesség a fontos. Adhatsz a gyerekednek fehér lisztes dolgokat, fehér cukrot, csokit stb. a lényeg a MÉRTÉKLETESSÉG! Sosem lihegtem túl a kislányom étkezését, mégis jól fejlett, egészséges gyermek, izmos és túlsúly nélkül, egészséges, ép fogakkal! Egy dolgot tartottam szem előtt, mindenből, de mértékletesen, és sosem létezett az össze-vissza evés, a cukros tea vagy üdítő nyakalása, ellenben mindig sok gyümölcsöt fogyasztott. A lányom 6 éves és nem tudja milyen a kóla íze. És, ha rajtam múlik, még sokáig nem is fogja tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!