Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mátyás becézési formái?

Mátyás becézési formái?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elég nehezen találunk nevet a születendő fiunknak, eddig a Mátyás az, amit TALÁN el tudunk képzelni, viszont a Matyi-tól, mint becézési formától feláll a hátamon a szőr. :)

Hogy lehet még becézni, vagy ha van ismerősöd, ők hogyan becézik Mátyás nevű gyereküket?

2013. szept. 7. 14:04
1 2 3 4 5
 31/42 Kalamár Mátyás válasza:
31%
Engem Mátyásnak hívnak és Matyinak szoktak nevezni az ismerőseim de még nem nagyon élte túl az aki arra gondolt
2016. febr. 13. 20:13
 32/42 anonim ***** válasza:
53%
Én egy Mátyást ismerek, huszonéves, Matyinak becézi mindenki, nagyon jófej srác, szerintem szép név amúgy, de ha nem bírjátok a Matyi formát szerintem keressetek másikat, mert kivédhetetlen, hogy hívják így is. Egyik ismerősöm adta a György nevet a fiának, úgy, hogy ő a Gyuritól kiborul, de a György az szép, mondanom sem kell mindenki Gyurizza, mert tényleg fura Györgynek szólítani egy kicsi gyereket.
2016. febr. 13. 21:21
 33/42 anonim ***** válasza:
86%
Az én fiam is Matyi
2016. márc. 16. 21:14
 34/42 anonim válasza:
59%

Én őszintén nem értem miért "izél" itt mindenki. Ennyire mindenki Ludas Matyira gondol?

Én is "Mátyás" vagyok, Matyesszé kereszteltek a többiek.

Egyébként nekem az oviban azt szokták mondani hogy "Mátyás korlát" 😂

2016. ápr. 12. 18:53
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
Nem a Lúdas Matyira gondol erről a névről mindenki, hanem a matyizásra. Nem értem, hogy lehet szándékosan ennyire kicseszni egy gyerekkel.
2016. ápr. 12. 20:17
 36/42 anonim ***** válasza:
60%
Nem tehetnek a szülők arról, hogyha manapság emiatt csesztetnek egy tinédzsert. A 90-es években, 2000-es évek elején még nem volt "divat" ez a matyizás szó, ergo nem ismerhették a szülők.
2016. ápr. 12. 20:57
 37/42 anonim ***** válasza:
60%
Persze, nem is arra a szülőre értettem, aki régebben nevezte el így a gyerekét, hanem arra, aki mostanában, mondjuk 2013-ban.
2016. ápr. 12. 21:08
 38/42 anonim ***** válasza:
86%

2021-ben is vannak szülők akik ezt a nevet választják, csak úgy mondom.

🙋‍♀️ 2 hónapos Matykó anyukája

2021. júl. 26. 13:09
 39/42 anonim ***** válasza:
0%
Direkt kibasztál vele?
2021. júl. 28. 19:05
 40/42 anonim ***** válasza:
90%
Mi is Matyinak fogjuk hívni, jövőre születik. Őszintén? Nekem eszembe nem jut ez a szó róla.. sokan vannak körülöttem mindenféle korosztályból, baromira nem divat ezt a szót használni és senkinek eszébe se jut. Bárki akinek mondjuk hogy ez lesz a neve, szépnek tartja és tök jó választásnak. Csúfolni pedig bárkit lehet bármivel. Ebben a névben pedig semmi extra nincs ilyen tekintetben.
2021. szept. 9. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!