Mátyás becézési formái?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy elég nehezen találunk nevet a születendő fiunknak, eddig a Mátyás az, amit TALÁN el tudunk képzelni, viszont a Matyi-tól, mint becézési formától feláll a hátamon a szőr. :)
Hogy lehet még becézni, vagy ha van ismerősöd, ők hogyan becézik Mátyás nevű gyereküket?
2013. szept. 7. 14:04
1/42 anonim válasza:
Én személy szerint sok mindent el tudok képzelni, de ezt a nevet nem. Szokásos becézése Matyi, Matyika, de hallottam már Mátyus, Mátyuska formátumot is.
2/42 anonim válasza:
Az egyik ismerősömet Macónak becézik.
3/42 anonim válasza:
Ezt nem mondod, hogy a Mátyáson kívül egyik név sem tetszik! :-) Ha nem akartok neki rosszat ,akkor más nevet válasszatok szerintem, mert a Matyi becézésről eléggé lehet másra asszociálni, ráadásul elég béna név, ne haragudj. Ilyenkor azt is kell mérlegelni, hogy neki milyen lesz pl a suliban.
4/42 anonim válasza:
Nekem ugyan nem tetszik a név, viszont volt egy osztálytársam ilyen névvel, és nem csúfolták a suliban, lelkileg sérült sem lett belőle. Ezer más miatt is csúfolódnak a gyerekek, nem feltétlenül a név lesz az első. A lányom osztályában van Esőke, Eperke és Rezső is, és nem bántják őket a nevük miatt.
5/42 anonim válasza:
Lehet, de én nem adnék neki esélyt!
6/42 anonim válasza:
A Mátyást Matyinak szokták becézni. Ha te ki is találsz neki valami mást, mások akkor is így fogják hívni. Szerintem az egyik legcikibb név, de te tudod mennyire akarsz vele kitolni.
7/42 anonim válasza:
Mátyás volt az ismerősünk kisfia Mátyus -nak becézték és a húgica aki akkor tanult beszéni mindig Mátusz-nak hívta, nekem ez jobban tettszett olyan aranyosan hangzott! :) nekem tettszik a név egyébként!
8/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. szept. 7. 14:43
9/42 anonim válasza:
Szia!
Az egyik kedves volt osztálytársam is Matyi, mi Matykónak hívtuk vagy Matyinak. Nekem nagyon tetszik a Mátyás név amúgy, szerintem jó választás lenne a fiatoknak :)
10/42 anonim válasza:
Szerintem minden becézés nélkül is szép. Tehát csak simán Mátyás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!