Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mátyás becézési formái?

Mátyás becézési formái?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elég nehezen találunk nevet a születendő fiunknak, eddig a Mátyás az, amit TALÁN el tudunk képzelni, viszont a Matyi-tól, mint becézési formától feláll a hátamon a szőr. :)

Hogy lehet még becézni, vagy ha van ismerősöd, ők hogyan becézik Mátyás nevű gyereküket?

2013. szept. 7. 14:04
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
39%
Én személy szerint sok mindent el tudok képzelni, de ezt a nevet nem. Szokásos becézése Matyi, Matyika, de hallottam már Mátyus, Mátyuska formátumot is.
2013. szept. 7. 14:08
 2/42 anonim ***** válasza:
40%
Az egyik ismerősömet Macónak becézik.
2013. szept. 7. 14:16
 3/42 anonim ***** válasza:
24%
Ezt nem mondod, hogy a Mátyáson kívül egyik név sem tetszik! :-) Ha nem akartok neki rosszat ,akkor más nevet válasszatok szerintem, mert a Matyi becézésről eléggé lehet másra asszociálni, ráadásul elég béna név, ne haragudj. Ilyenkor azt is kell mérlegelni, hogy neki milyen lesz pl a suliban.
2013. szept. 7. 14:19
 4/42 anonim ***** válasza:
70%
Nekem ugyan nem tetszik a név, viszont volt egy osztálytársam ilyen névvel, és nem csúfolták a suliban, lelkileg sérült sem lett belőle. Ezer más miatt is csúfolódnak a gyerekek, nem feltétlenül a név lesz az első. A lányom osztályában van Esőke, Eperke és Rezső is, és nem bántják őket a nevük miatt.
2013. szept. 7. 14:24
 5/42 anonim ***** válasza:
18%
Lehet, de én nem adnék neki esélyt!
2013. szept. 7. 14:27
 6/42 anonim ***** válasza:
5%
A Mátyást Matyinak szokták becézni. Ha te ki is találsz neki valami mást, mások akkor is így fogják hívni. Szerintem az egyik legcikibb név, de te tudod mennyire akarsz vele kitolni.
2013. szept. 7. 14:31
 7/42 anonim ***** válasza:
80%
Mátyás volt az ismerősünk kisfia Mátyus -nak becézték és a húgica aki akkor tanult beszéni mindig Mátusz-nak hívta, nekem ez jobban tettszett olyan aranyosan hangzott! :) nekem tettszik a név egyébként!
2013. szept. 7. 14:31
 8/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. szept. 7. 14:43
 9/42 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Az egyik kedves volt osztálytársam is Matyi, mi Matykónak hívtuk vagy Matyinak. Nekem nagyon tetszik a Mátyás név amúgy, szerintem jó választás lenne a fiatoknak :)

2013. szept. 7. 15:08
 10/42 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem minden becézés nélkül is szép. Tehát csak simán Mátyás!
2013. szept. 7. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!