Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mátyás becézési formái?

Mátyás becézési formái?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elég nehezen találunk nevet a születendő fiunknak, eddig a Mátyás az, amit TALÁN el tudunk képzelni, viszont a Matyi-tól, mint becézési formától feláll a hátamon a szőr. :)

Hogy lehet még becézni, vagy ha van ismerősöd, ők hogyan becézik Mátyás nevű gyereküket?

2013. szept. 7. 14:04
1 2 3 4 5
 11/42 JnéHN ***** válasza:
78%
Nem feltétlenül kell becézni, ha nektek a Mátyás forma tetszik, akkor hívjátok úgy. Az én fiam Benedek, ő saját magát Bedekének hívja, de senki más nem becézi, pedig én szeretem a jól becézhető neveket.
2013. szept. 7. 15:40
 12/42 anonim ***** válasza:
77%

Az én fiam Mátyás,és Andinak üzenem (nem tudom,hanyadik válaszoló volt) ,hogy az ő neve sem jobb semmivel sem a Mátyásnál,sem pedig más névnél.

Mi Matyesznak,Matyusnak hívjuk,de legtöbbször nem a nevéből eredő becenéven.

2013. szept. 7. 15:53
 13/42 anonim ***** válasza:
77%
Kisfiamnak van Mátyás nevű ovistársa. Ő az oviban Matykó, anyukájától hallottam már Matyók becézést is.
2013. szept. 7. 16:01
 14/42 anonim ***** válasza:
54%

Nekem is van kedves ismerősöm Mátyás, őt is Matyinak hívjuk, szerintem nem olyan gáz név azért, viszont, ha nektek nem tetszik ez a forma, akkor inkább keressetek olyan nevet, aminek a gyakori becézése tetszik.

Egyik barátnőm így adott nevet a gyerekének, hogy a név tetszett a becézett formáját utálja, Györgynek hívják, de nem áll a számra, hogy megkérdezzem, hogy van György? Így azt se tudom, hogy érdeklődjek a gyerekük felől, mert Gyurit nem merek mondani :). Ők a Baba, Babóka, Picúrka, Manóka és hasonló neveket használnak rá, de azért ez szerintem nagyon nem normális. (Mármint, hogy nem képesek a saját gyereküket a nevén is szólítani legalább alkalmanként.)

2013. szept. 7. 16:01
 15/42 anonim ***** válasza:
6%
Persze, hogy ez a véleményed, hisz te is így nevezted el a gyereked. :-) Nekem meg más a véleményem.
2013. szept. 7. 16:07
 16/42 A kérdező kommentje:

Az utolsó pár válasz után megkönnyebbültem, hogy talán mégsem vagyunk ufók. :) Mivel mindenki csak azt írta, hogy szörnyű ez a név.

Még van kis időnk dönteni, de amilyen könnyű volt az első fiunknál, annyira nehéz most.

Köszönöm mégegyszer! :)

2013. szept. 7. 16:23
 17/42 anonim ***** válasza:
33%
Első gyerkőcöt hogy hívják?
2013. szept. 7. 16:31
 18/42 anonim ***** válasza:
71%
Nem muszáj becéznetek, vagy végülis bármilyen más becenevet kitalálhattok neki, ami a nevétől független. Amúgy meg hívhatjátok Mátyásnak.
2013. szept. 7. 16:32
 19/42 anonim ***** válasza:
5%

Légyszi gondoljátok meg, ne hívjátok már Mátyásnak! :-)

Nézzetek még egy nevet legalább, és megírjuk, hogy az milyen, lehet, hogy jobb lenne. :-)

2013. szept. 7. 16:37
 20/42 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nem szörnyű a Mátyás, ízlések és pofonok. Viszont nehogy már hagyjátok, hogy egy andi akárhány döntse el, hogyan nevezzétek a gyereket. Ha nektek tetszik a Mátyás, akkor adjátok azt. Soha nem fogtok tudni olyan nevet adni, ami minden egyes embernek tetszik. Nincs is erre szükség.
2013. szept. 7. 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!