Mátyás becézési formái?
Az a helyzet, hogy elég nehezen találunk nevet a születendő fiunknak, eddig a Mátyás az, amit TALÁN el tudunk képzelni, viszont a Matyi-tól, mint becézési formától feláll a hátamon a szőr. :)
Hogy lehet még becézni, vagy ha van ismerősöd, ők hogyan becézik Mátyás nevű gyereküket?
Az én fiam Mátyás,és Andinak üzenem (nem tudom,hanyadik válaszoló volt) ,hogy az ő neve sem jobb semmivel sem a Mátyásnál,sem pedig más névnél.
Mi Matyesznak,Matyusnak hívjuk,de legtöbbször nem a nevéből eredő becenéven.
Nekem is van kedves ismerősöm Mátyás, őt is Matyinak hívjuk, szerintem nem olyan gáz név azért, viszont, ha nektek nem tetszik ez a forma, akkor inkább keressetek olyan nevet, aminek a gyakori becézése tetszik.
Egyik barátnőm így adott nevet a gyerekének, hogy a név tetszett a becézett formáját utálja, Györgynek hívják, de nem áll a számra, hogy megkérdezzem, hogy van György? Így azt se tudom, hogy érdeklődjek a gyerekük felől, mert Gyurit nem merek mondani :). Ők a Baba, Babóka, Picúrka, Manóka és hasonló neveket használnak rá, de azért ez szerintem nagyon nem normális. (Mármint, hogy nem képesek a saját gyereküket a nevén is szólítani legalább alkalmanként.)
Az utolsó pár válasz után megkönnyebbültem, hogy talán mégsem vagyunk ufók. :) Mivel mindenki csak azt írta, hogy szörnyű ez a név.
Még van kis időnk dönteni, de amilyen könnyű volt az első fiunknál, annyira nehéz most.
Köszönöm mégegyszer! :)
Légyszi gondoljátok meg, ne hívjátok már Mátyásnak! :-)
Nézzetek még egy nevet legalább, és megírjuk, hogy az milyen, lehet, hogy jobb lenne. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!