Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülőként kérhetem a gyermek...

Szülőként kérhetem a gyermek gondozásba vételét?

Figyelt kérdés

Folyamatosan lehurrognak, amiért az életkörülmények javításáról papolok, nem nagy dolgokról van szó: tisztességes fűtés, normális vízhálózat(rettentő zavaros, kavicsos az "ivóvíz", ami a hálózatból jön be, nem túl nagy de törés van valahol a rendszerben áztatja a falat, látszik is, érződik is a számlában pl, hogy elfolyik valahol), tiszta penész mentes falak.

És csak én vagyok a hülye.

A férjemé és az apósomé a ház, a két férfi nem áll neki rendbe tenni sem a vizet sem a fűtést, ha mesterembert hívnék nem fizetnék ki, nekem egymagam nincs rá keretem plusz "nem az enyém" jelleggel, úgy, hogy már számon se tudom tartani mennyit költöttem ide nincs is kedvem, hogy a másét rendbe tegyem, aztán mehessek az utcára pénz meg minden nélkül- igen önző vagyok, de ne már a másét csináljam bizonytalan helyzetben egyedül.

És megint jön a tél, alig vagyunk itthon, a fűtés(fa fűtés) egész napos tutujgatást igényel, tavaly sajnos sokat fáztunk, mert vagy 12órát nem volt rakva a kályha alig bírtam bemelegíteni, csak a fa fogyott, és számát se tudom hány praktikát próbáltam, ami a begyújtást illeti. Egy 6-10ig tűzrakás után is jó ha 18fok volt. A hideg falak plusz a mosás olyan penészedés megy, hogy az már veszélyezteti az egészséget(falnál lévő ágy matraca! is átpenészedik, a sima penészirtás olyan mint ha kanállal oltanám az égő házat), plusz a hideg amúgy is.

Lassan végső elkeseredésben, hogy észre vegyék magukat ott tartok, hogy gyámügyet zúdítom a nyakunkra, hátha kapcsolnak, hogy ez így nem mehet tovább. Mert oké, hogy sokat spórolunk a fűtés "korszerűsítésével", de amit nyertünk az vegyszerre, gyógyszerre megy el, és még fázunk is, meg megy a sopánkodás, közben a ház is tönkre megy. És a józan érvekből kifogytam, miért is kéne családként rendbe tenni a házat.

Asszem el vagyok keseredve. Férjem nem él velünk, ezért hidegen hagyja a ház állaga, az apósom csak engem szekál, hogy nem vigyázok jobban(mossak csak havonta, de a koszos ruhával mit csináljak? annyi váltásra se anyagi, se helybeli kapacitásom nincs, már órát nézve szellőztetéstől a kályha üzemeltetésen át mindent próbálva oda jutottam, hogy torkig vagyok a piszkáljuk a kicsittel), és ha nem vigyázok jobban kitesz minket.

Azon túl, hogy meneküljek innen mi van még más opció, ami életképes?

2013. szept. 6. 11:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Após nem lakik itt, üresen állt a ház, azért jöhetett ide a kiscsalád lakni.

Rengeteg pénzt raktam ide bele, állmennyezett(sajna xr a plafon szerkezetet, ma is hallani, ahogy omlik le a "vakolat"), festés, padló, bejárat, ablak, bútorok, háztartási gépek... hogy életet kezdhessünk(egyedül a kvfőző és a mikró nem az én keresetemből lett, minden más ami a házban van azt elő kellett teremtenem ami egy háztartásba kell)

Rokonaim óne senki, nincs hová mennem így családi-rokoni alapon.

Már csak szenvedős poénnak, az lenne még megoldás, ha bejönne a lottó5, vagy egy nagyon vén múltimilliomos olyan Csányis vagyonú.... de ezen is csak sírva röhögök, mint lehetőségek

2013. szept. 6. 12:46
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
egyetlen megoldás az anyaotthon!! Ez egyáltalán nem "gáz" hely, mert saját szobád van a gyerekkel, van konyha, mosószoba, stb..., segítenek állást találni, teljesen rendbehozni az életed. Hidd el, ott segíteni fognak. Én egy ilyen otthonban voltam gyakorlaton, nagyon barátságos mindenki, és igenis segítenek, mert azért vannak ott!!!
2013. szept. 6. 12:48
 13/18 A kérdező kommentje:

Költöznék, de miből, férjem épp a számlákat kifizeti, és amíg gyesen vagyok(csak tegnap 4helyre adtam be az önéletrajzom, előző hónapban 13helyre-vissza se hívtak) addig örülök, ha a kaja-számla-minimális ruházat és kikapcsolódást fedezni tudom.

És igen ismerős a helyzet, vizes penészes fal, állandó por, a fiam meg egyre betegebb...

2013. szept. 6. 12:50
 14/18 anonim ***** válasza:
Milyen helyeken nézelődsz munka után? Telemarketinget próbáltad már? Oda szinte mindig keresnek embert.
2013. szept. 6. 13:22
 15/18 A kérdező kommentje:
Számvitel-kontrolling, releváns tapasztalattal, iskolával. A telemarketinghez volt szerencsém közvetetten, és valahol köszi kihagynám, volt rálátásom. Inkább akkor wc-s néninek megyek, mint opinak...
2013. szept. 6. 13:33
 16/18 anonim ***** válasza:
És a férjed akkor sem hajlana rá,ha megmondanád,hogyha nem akkor elmentek anyaotthonba? Véletlen sem szeretnélek megbántani de én elgondolkodnék kell e nekem ilyen férj akinek nem mi vagyunk a fontosak.Állami gondozásba tényleg ne add a gyerekeket mert csak nagyon nehezen fogod vissza kapni őket.Esetleg nevelő szülőkkel.... szerintem az még megoldás lehet hogy télen ne legyen gond,jó helyen legyenek.Javaslom mindenképp vedd fel a kapcsolatot a helyi családsegítővel igazán ők tudnak majd ellátni pontos és korrekt infókkal.Kívánom hogy rendeződjön a helyzetetek és a gyerekek veled maradhassanak. :)
2013. szept. 6. 14:43
 17/18 anonim ***** válasza:

Mind a két gyerek veled él? Férjed hova költözött? Nem tudna csak egy kicsivel többet adni,mint most?

Állás: takarítás, gyermekfelügyelet, részmunkaidő????? semmi? sehol semmi?

Én vagyok, akivel hasonló az életünk, csak nekem 3 picim van. Én voltam bent a gyámügyön. Nemigen segítenek. Első kérdésük az volt, hogyha nem tudom hova vinni őket lakni, akkor elviszik őket 30 napra, addig vagy megoldom vagy nem.

Voltál az önkormányzatnál segítséget kérni? én oda mentem, már meg is kaptam az átmeneti segélyt, de kértem rendszerest is és lakásfentartásit is. Titeket nem illetne meg ezek? abból tudnál esetleg félretenni vagy nem tudom....

2013. szept. 6. 22:14
 18/18 A kérdező kommentje:

Igen, mind a két kicsi itt él velem. A fiam ovis(amikor épp nem beteg, de hideg penészedő lakás pont az asztmájának való... tippelhetsz mennyit van oviban:() a kicsi januártól kezdi az ovit elvileg, gyakorlatilag az egész egy merő káosz.

Drága férjem Pestre beköltözött egy albiba haveri alapon, ott él mint marci hevesen, heti másfél napra hazatolja a képét, de azzal se vagyok beljebb, mert csak hátráltat, bezsongatja a gyerekeket, aztán ejti őket... Többet nem tud adni, mert nincs neki, elszórja a pénzét ugye a felesleges albira, plusz a jólfizető helyén felmondott(230 helyett most alig 100at kap, mert ő azt nem bírja, ez a cég meg valami icipici xr ami vagy működni fog egy évet még vagy bezár, de azzal nem törődik, nem akarja befejezni a fősulit(gyakorlat és az államvizsga van neki vissza), mert szerinte a majd 5év vezetői tapasztalat meg az érettségi elég, vannak nála bajok)

Nekem munka, már írtam bármit elvállalnék, ha lenne, kérdeztem szallagozóst, protekcióst, részest, amit csak a paletta felhoz, sajnos nincs, egyetlen egyet nem vállalok az a telemarketing-férjem ebben van benne, volt szerencsém látni, mivel rövidítik az ember pénzét(én kreáltam meg a bérkalkulátort, hogy meg tudják szülni a nettó250ft-s órabért, és még jól is járjanak, és az éhenhaláshoz nem akarok 8órányi gyomorgörcsöt naponta ilyen helyen, tisztelet a kivétel cégeknek, de nem véletlen keresnek állandóan munkaerőt.

Az önkormányzatnál mi kemény 1500ft-tal gazdagabbak vagyunk, minthogy kaphassunk rendszerest, és lakhatásit, a bőgés kerülgetett, amikor megtudtam, hogy ez van, talán januártól, amikor gyesem sem lesz, sajna csókoséké a világ, ebbe ne menjünk bele.

És a tegnapra is megkaptam, hogy én vagyok a hüle, mert sokan élnek így, de akiknek ez a felállás működik, ott vagy apci vagy anyci részmunkaidős, viszonylag sokat van otthon "van" ideje tutujgatni a fűtést pl, és normális család, ahol a két fél nem a másikat gyilkolja, és apci akarja is csinálni, és haverokkal(az itt is akadna), anyagárban rendbe teszi a házat, (lassan két éve nincsenek fent a radik, de a fiúk a lukak kijavítására nem jutottak el, a kicsikkel a nyakamon egyedül glettelni meg vakolni marhajó program... volt szerencsém csempézni, miközben a férjem csak bámult, mint a bornyú azt a bizonyos kaput)

És egy egy ilyen év után ha valaki elsopánkodja magát, mennyire jó lenne gyerek nélkül, akkor még szemét is.

Erőm, idegem semmim sincs már, teljesen padlón vagyok, fizikailag is agyilag is, gondolkodni is nehezemre esik néhanap- az agyevő bogarak éhen halnának a fejemben úgy érzem.

Már csak normális családos napokat szeretnék, meleget, tiszta falakat, nyugalmat, kevesebb gondot(vagy más elosztásban a gondjainkat)

2013. szept. 7. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!