Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülőként kérhetem a gyermek...

Szülőként kérhetem a gyermek gondozásba vételét?

Figyelt kérdés

Folyamatosan lehurrognak, amiért az életkörülmények javításáról papolok, nem nagy dolgokról van szó: tisztességes fűtés, normális vízhálózat(rettentő zavaros, kavicsos az "ivóvíz", ami a hálózatból jön be, nem túl nagy de törés van valahol a rendszerben áztatja a falat, látszik is, érződik is a számlában pl, hogy elfolyik valahol), tiszta penész mentes falak.

És csak én vagyok a hülye.

A férjemé és az apósomé a ház, a két férfi nem áll neki rendbe tenni sem a vizet sem a fűtést, ha mesterembert hívnék nem fizetnék ki, nekem egymagam nincs rá keretem plusz "nem az enyém" jelleggel, úgy, hogy már számon se tudom tartani mennyit költöttem ide nincs is kedvem, hogy a másét rendbe tegyem, aztán mehessek az utcára pénz meg minden nélkül- igen önző vagyok, de ne már a másét csináljam bizonytalan helyzetben egyedül.

És megint jön a tél, alig vagyunk itthon, a fűtés(fa fűtés) egész napos tutujgatást igényel, tavaly sajnos sokat fáztunk, mert vagy 12órát nem volt rakva a kályha alig bírtam bemelegíteni, csak a fa fogyott, és számát se tudom hány praktikát próbáltam, ami a begyújtást illeti. Egy 6-10ig tűzrakás után is jó ha 18fok volt. A hideg falak plusz a mosás olyan penészedés megy, hogy az már veszélyezteti az egészséget(falnál lévő ágy matraca! is átpenészedik, a sima penészirtás olyan mint ha kanállal oltanám az égő házat), plusz a hideg amúgy is.

Lassan végső elkeseredésben, hogy észre vegyék magukat ott tartok, hogy gyámügyet zúdítom a nyakunkra, hátha kapcsolnak, hogy ez így nem mehet tovább. Mert oké, hogy sokat spórolunk a fűtés "korszerűsítésével", de amit nyertünk az vegyszerre, gyógyszerre megy el, és még fázunk is, meg megy a sopánkodás, közben a ház is tönkre megy. És a józan érvekből kifogytam, miért is kéne családként rendbe tenni a házat.

Asszem el vagyok keseredve. Férjem nem él velünk, ezért hidegen hagyja a ház állaga, az apósom csak engem szekál, hogy nem vigyázok jobban(mossak csak havonta, de a koszos ruhával mit csináljak? annyi váltásra se anyagi, se helybeli kapacitásom nincs, már órát nézve szellőztetéstől a kályha üzemeltetésen át mindent próbálva oda jutottam, hogy torkig vagyok a piszkáljuk a kicsittel), és ha nem vigyázok jobban kitesz minket.

Azon túl, hogy meneküljek innen mi van még más opció, ami életképes?

2013. szept. 6. 11:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
55%

Pedig csak az van, hogy el kell menj onnan. Gyermeked add állami nevelésbe, amíg találsz jobb helyet, máshol munkahelyet vagy hasonló, nem írtad merre laksz, dolgozol-e vagy sem. Esetleg anyaotthon, családok átmeneti otthona.

Apósod nem fog változni, ismerem az ilyen embereket, gondolom fürödni is évente kétszer szokott, de neki legyen teli a hasa és hasonló. Nem is értem miért vagy még ott, cselekedni kell és félni a változástól!!

2013. szept. 6. 11:37
 2/18 anonim ***** válasza:
javítok, bocsi: "nem félni a változástól"!!
2013. szept. 6. 11:38
 3/18 A kérdező kommentje:

Munkát keresek sajnos nem túl sok sikerrel.

Ráadásul nem is xr helyen élünk, majdnem Pesten. Csak nem kellek:( mindig van valami kifogás amiért nem vagyok jó az adott állásra. Ki nem mondva az, hogy anya vagyok... Pályáztam nem szakmám állást, szakmám állást, betanítottat, műszakozósat, de sehová, mert anya vagyok. És lassan egy éve kergetem a munkát, már az áram is leadtam.

A változástól a kicsik miatt félek csak, féltem őket, de itt sem élhetnek tovább így.

2013. szept. 6. 11:44
 4/18 anonim ***** válasza:
60%
Arra a szintre felkell nőni hogy belàsd : most ez igy nem mehet tovább. Persze hogy beviheted, elmondod hogy gáz a helyzet, a nyakadon a gyerekkel meg nem tudsz lépni se. Beviszed, ott jo helyen lesz amig rendbejössz. Ne félj lépni, gondolj a gyerekre . Sajnos közeli tapasztalatból tudom.
2013. szept. 6. 11:49
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

anyaotthonba nem tudtok beköltözni?

a gyerekeket ne add be,mert baromi nehezen fogod visszakapni öket!

2013. szept. 6. 11:50
 6/18 anonim ***** válasza:
73%

ahogy leírod a helyzetet, ezzel csak magaddal cseszel ki.

mert a gyerekedet elveszik, férjed nem is veletek él, minek csinálná meg? apósod meg ha jól értem, eleve ki akar rakni titeket, akkor meg hol izgatná, ha egyel kevesebb?

nyilván utána neked is menned kéne, és nem elég, hogy az új életedet fel kell építened, de még a gyerekedért is harcolhatsz éveket, hogy visszakapd.

jó nagy hülyeség lenne, inkább keress más megoldást, biztos találsz ha elég elszánt vagy!

2013. szept. 6. 12:07
 7/18 anonim ***** válasza:
Akkor most konkrétan az ex-apósoddal laksz? Ő aztán semmit nem fog tenni értetek, csodálom hogy még nem rakott ki az utcára (persze nem ezt kívánom). Igaza van itt annak, aki azt mondta, hogy ha egyszer beadod a gyermeked, nagyon nehéz visszakapni. Ez nem egy gyermekmegőrző ahova akárhányszor megszorulsz beadhatod hónapokra... :( Ki kell várni, hogy kapj helyet egy anyaotthonba, addig is munkát keresni, majd albérletet találni, valami olcsó kis garzont. Sajnos úgy néz ki, hogy én is ebben a helyzetben leszek hamarosan, de én csak külföldben látom a megoldást, nincs kinn ismerősöd valahol?
2013. szept. 6. 12:28
 8/18 anonim ***** válasza:

Hol van a férjed? Évente csak 2x jár haza vagy mi? Az a pasi alapból nem szeret akkor Téged, ha hagyja, hogy ilyen körülmények között élj! Gyerekeit is hagyja... Rokonaid nincsenek akinek odaadhatnád a gyereket míg munkát találsz?

(Amúgy sajna szokták hazudni az anyák, hogy persze, hogy van kire hagyni a gyereket, anyósék szembe laknak velünk és társai)... Amíg nem szedsz össze kis pénzt csak nem betegszik meg senki, utána meg könnyebb. Férjed meg hagyd ott, tuti nem szeret, ha le se tojja, hogy a gyereke anyja aki a felesége hogy vagy hol él...

(Ha mégis beteg lenne a gyerek addig keress valakit aki megbízható és míg dolgozol rá tudod hagyni, nagyon sokan vállalnak gyerekvigyázást, pár száz Ft-os órabérért is)!

2013. szept. 6. 12:32
 9/18 A kérdező kommentje:

12:07-es igen nekem is ez a bajom, hogy merre lépjek, mert egyik csövör a másik vödör. Jól nem jövök ki belőle.

Próbáltam 2éve talán felvezetni, hogy ha minden kötél szakad, és csak az én "úri" módim miatt kell rendbe tenni ezt a xrt, akkor felveszek egy baromi hosszú futamidős de alacsony törlesztős szem.kölcsönt, és mesteremberek vízzel-gázzal-burkolással-falmozgatással-festéssel-belső szigeteléssel megcsinálják a házat, azt hogy képzelem, meg minek arra hitel....

Az egyetlen működő ami eszembe jut, hogy a fizetésemből fentartok egy albit, válok, lelépek gyerekestül mindenestül, de ahoz egy állást kéne beszereznem. Már bármi jó lenne, csak lenne pénzem, hogy léphessek. De se munka se pénz se támasz se se se... és teljesen elveszettnek érzem magam, és teljesen rámentem fizikailag szellemileg, érzelmileg mindenhogy erre az egész családalapítósdira. És az egésznek a gyerekek isszák meg a levét:(

2013. szept. 6. 12:35
 10/18 anonim ***** válasza:

szia!

nekünk nem rosszak az életkörülményeink... De van választásunk... Vagy padlószönyegünk van "szigetelésképp" vagy nincs és akkor nincs 13 fok a szobában... Van szönyeg és a Fiamnál már asztma is...

A ház amiben élünk nem alkalmas az ő egészségi állapotához (szerintem csak egyre súlyosbodna) ezért októberben költözünk. Nincs más, ha azt akarod, hogy egészségesek maradjanak.

Nálunk tetőtérben élünk, a gipszkarton és tető közt immel-ámmal van szigetelés, havi 60 ezres gázszámlát fizettünk tavaly... nagyanyám ezer éves szőnyegei (ami tisztítót sose látott csak mikor én gőzborotváztam de idén elmaradt mert nincs gőzborotvánk...) nálunk a padlószőnyeg azért van mert az osb-lap (ami a padlónk) húz be alatta a kinti levegő (ami a tetőtéren keersztül jön be a szigetelés hiányában...)

2013. szept. 6. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!