Egy évnyitó ünnepségre miért nem lehet normálisan felöltözni?
Most ment elsőbe a nagyobbik gyerekem és komolyan ledöbbentem némelyik szülőn.
Az egy dolog, hogy ő bejön melegítőben és sportcipőben (anyukák-apukák egyaránt), de hogy a szerencsétlen gyerekére sem képes egy sötét nadrágot és egy fehér inget adni, az elég szomorú!
Szegény gyerekeken láttam, hogy feszengenek a többi ünneplőbe öltözött gyerek között.
A szülőin és a múlt heti gólyanapon is többször elhangzott, hogy sötét nadrág/szoknyában és fehér ingben hozzuk a gyerekeket.
Tényleg érdekelne, hogy ennek ellenére ki-milyen indíttatásból viszi színes pólóban egy évnyitóra az elsős gyerekét és hogy ő maga miért nem képes legalább egy normális nadrágot, felsőt és cipőt felhúzni!
Bp. melletti településről van szó, tehát nem mucsaröcsöge... :)
Szóval ha télen fürdőruhába akar menni, engeded neki mert hisztizik? Vagy csak simán sapka/sál nélkül?
Ha meg izgul, azt meg lehet vele beszélni. Gondolom nem nagy titok, hogy az első napokban érdemes korábban kelni mint egyébként.
enyém ugyan még csak ovis, de az évzárókor volt olyan amit ír az egyik válaszoló. nem volt hajlandó felvenni a fehér inget mert szúrt, csípett, stb... :D
ráadtam egy pólót, besétáltunk az oviba és mondtam neki, hogy nézze csak meg, mindenki felvette a fehér inget, ő az egyetlen aki nem. na egyből rá tudtam adni... :D
és 3,5 éves. nem hiszem, hogy egy 6 évessel nem lehet cselezni, ha már annyira örjöng, hogy otthon sem lehet felöltöztetni.
én sem értem amúgy, miért nem lehet évente 2x-3x kibírni az ünneplős ruhát.
"nem vagyok hajlandó egy ilyen kis semmiség miatt háborúzni a gyerekemmel"
Az, hogy a gyereke a reggeli kakaót piros vagy kék bögréből akarja e inni, vagy kifli helyett zsömlét kér, az semmiség.
Az, hogy egy ünnepélyes alkalomra megfelelő öltözetben viszem be a gyereket, az nem semmiség.
Az óvodában is van jó pár olyan esemény a 3-4 év alatt, amikor szép ruhába kell menni, a gyerek 6-7 éve alatt is előfordul ilyen. HA egy gyerek ezt iskolaéretten nem érti meg, ott baj van. Gyerekkel is, szülővel is.
"gyilokcica válasza:
Akkor te még nem láttál olyan gyereket, akit nem irányíthatsz erőszakkal sem. :)"
Valóban, még nem találkoztam olyan gyerekkel, aki nem teszi, amit mondok neki, sem saját, sem barát/ismerős gyereke. Érdekes. Talán a felnőtt hozzáállásán is múlik a dolog? És nem, inkább nem megyünk az évnyitóra, amit aztán sajnálhat és szégyellhet, mint hogy neki legyen igaza. Ha idáig fajulna a dolog (amit nem tudok elképzelni), akkor a sarokban áll és gondolkodik azon, hogy hol van és hol is kellene most lennie helyette!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!