Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért néznek rám furcsán...

Miért néznek rám furcsán azért, mert nem akarok apás szülést?

Figyelt kérdés
Nem szeretném, hogy a férjem bent legyen, nekem furcsa lenne és feszélyezne, hogy így lát. A férjem azt mondta, úgy lesz ahogy szeretném, ha szeretném bent lesz, ha nem, akkor nem. De bárki aki rákérdez erre és elmondom, hogy nem szeretném, próbál meggyőzni, hogy ez mekkora élmény és nem foszthatom meg ettől a párom. Én nem hiszem, hogy meggondolom magam, de akkor se értem, mások miért tartják ezt furcsának.

2013. aug. 30. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Én megtanultam, hogy erről ismerősökkel nem beszélgetünk részletesen. Ha rákérdeznek, egy szóval válaszolunk, és kész. Ez elég intim dolog, nem hiszem, hogy magyarázattal tartoztok, hogy mennyire engeditek közel a másikat, mi fér bele látványban a kapcsolatotokba és mi nem. Az én párom bent lesz, soha az életben nem merült fel, hogy ne jönne be, de van barátnőm, akinek már egy hüvelyi ultrahang látványa sem fér bele a párjával. Mi láttuk már egymást mindent csinálni, egészségesen és betegen is, tettünk is egymással olyan dolgokat, amiket átlag párok nem szoktak (én eü-s vagyok, őt műtötték, elláttam, és fordítva is). Mi tudjuk, hogy nem rendít meg minket egy szülés. De vannak párok, akiknek ez nem ennyire egyértelmű. Kinek-mi fér bele.
2013. aug. 30. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Mert egy nőnek általában jólesik, ha a férje osztozik a fájdalmában, és ott van, hogy segítsen, amiben tud, hogy fogja a kezét, bátorítsa, stb.

Ritkább eset, ha ezt nem akarja, de el kell fogadni, hogy ilyen is van, nem tudom, mi értelme győzködni a másikat.

2013. aug. 30. 12:00
 3/8 anonim ***** válasza:

nEM MINDEGY, KI HOGY NÉZ RÁD?:)

nekem az első 2 szülésnél benn volt a férjem, a 3.-nál én nem akartam, hogy benn legyen...és így volt jó.

bejött amikor már megvolt a baba.

2013. aug. 30. 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:
egy férfinak a vajúdás és ahogy látja a szerelmét szenvedni, amúgyis egy tehetetlen állapot.
2013. aug. 30. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Mert mindig, mindenért furcsán fognak rád nézni.

Ha azt mondtad volna, hogy apás szülést akarsz, akkor azért néztek volna rád furcsán.

Ne foglalkozz vele, ennyi az egész. Nem tudsz mindenkinek megfelelni, úgyhogy válassz ki néhány embert, akinek számít a véleménye, a többiek meg főjenek a levükben.

2013. aug. 30. 12:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Mindenkire furcsán néznek, aki nem követi a "trendet".

Én sem nagyon beszélek erről ismerőssel. Nagyon közeli baráttal igen, de tanácsot nekik sem szívesen adok.

Ha nagyon kötekednek, határozottan mond meg hogy ez csak rátok tartozik. Ne magyarázkodj, ne mond el az érveidet. Így döntöttetek, pont.

2013. aug. 30. 12:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Jó, én se hangoztatom úton-útfélen, de ha rákérdeznek, elmondom. Csak nem értem mi ezzel a probléma.
2013. aug. 30. 12:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Jaj a szüléshez annyira ért mindenki :) Én bent tartottam a férjem a tágulás ideje alatt de kizavartam, mikor végre jöttek a tolófájások - így tudtam jobban koncentrálni és semmi más nem érdekelt. Akinek nem tetszik, szüljön a férjével. Nekem így volt jó, és ha megkérdeznéd a férjemet, tuti azt mondaná, hogy örült, hogy kiküldtem végre. Miért hagyod magad? Neked kell megszülnöd a gyereket nem a kedves ismerősöknek. Megnyugtatlak, abban a szülés által létrehozott transz-szerű állapotban nem fogsz disztingválni: ha nem akarod, hogy ott legyen a férjed, gondolkodás nélkül kiküldöd, ha meg az segít, ha ott van, behívják neked. Nem kell előre eldöntedend.
2013. aug. 30. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!