Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek ez hogy eset volna egy...

Nektek ez hogy eset volna egy idegen szájából?

Figyelt kérdés

"Ideje lenne már elköltözni, nem mindig anyádék mögé búji, és megtanulni háztartást vezetni, meg neveli a gyerekedet."

Nem anyám tart el, és nem ő neveli a gyerekemet, sőt a háztartást is én vezetem, ő csak besegít. Annyi hogy még itt lakunk, de már azt se sokáig. Saját keresetünk van, és mi gondoskodunk mindenről a férjemmel. De ha nem is így lenne akkor is egy idegentől nem dúrva kicsit ez a beszólás. Miért nem foglalkozik az ilyen ember magával? Vagy annyira unalmas az élete, hogy a miénk jobb?

2013. aug. 29. 12:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
"Másban a szálkát is, magában még a gerendát sem!"-amikor alap nélkül mond ilyet valaki, az vagy irigy, vagy neki ennél sokkal nagyobb problémája van a családban, és jobb másokat szekálni, mint azt rendbe tenni. Nálunk is van/volt ilyen, falun teljesen általános dolog, ahogy az is, hogy többet "tudnak rólad", mint te magad. :-) Ne foglalkozz vele!
2013. aug. 29. 12:12
 2/13 anonim ***** válasza:

HOgy hogy esne az lemaradt.Nem jól, és nagyon lelkemre is vettem még eleinte, de már annnyira nem érdekel, hogy...

első

2013. aug. 29. 12:13
 3/13 anonim ***** válasza:
Ki ez az idegen, szomszéd? Honnan van rálátása az életedre? Én biztos nem hagytam volna szó nélkül. Miután röviden felvázoltam volna neki, hogy nem vagyok ingyenélő, finoman elmagyaráztam volna neki, hogy ha az lennék se lenne hozzá semmi köze. Nem tudom miért gondolják sokan, hogy bárki életébe beleszólhatnak, vagy bárkit minősíthetnek mindenféle alap nélkül.
2013. aug. 29. 12:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele. Rosszindulatú ember nagyon sok van... csak nem a szemedbe mondja amit gondol. Ő történetesen a bunkóbbik fajta aki a hülyeségét a szemedbe mondja.
2013. aug. 29. 12:14
 5/13 A kérdező kommentje:
Igaz hogy nem kéne vele foglalkoznom, és nem is teszem. De mégis felhúzott egy kicsit. Mert még ha igaz lenne, és egész nap csak henyélnék miközben anyám mos főz takarít neveli a gyereket, és az ő pénzén élnénk. De nem így van. Miért van az hogy ha már nincs saját házad abból az következik hogy a szüleid tartanak el? Csak szerintem álltalánosítás az ilyesmi?
2013. aug. 29. 12:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Mert a legmocskosabb dologra gondolnak mindig az emberek. Az pl meg sem fordul a fejükben hogy valaki ezzel akarja támogatni az édesanyját hogy együtt fizetik a rezsit, mert nem tudná dezeni a kiadásokat.Vagy beteg és nem szeretnétek egyedül hagyni.Mindjárt a rossz indulat. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. Kár magyarázkodni!
2013. aug. 29. 12:22
 7/13 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van.
2013. aug. 29. 12:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Mindig az tudja jobban,akinek f.ngja nincs a másik életéről. Erre lehet mondani nyugodtan,hogy mindenki magából indul ki!

Nekem is mondták már,hogy nem segélyre kellene szülnöm,pedig csak 4 lurkóm van,ebből az esetkor kettő volt velem,az illetőt még látásból sem ismertem-gondolom ő sem engem- és amit nem tud,hogy nem gyes-t kapok,és még csak a bőröm színe sem sötétebb,hogy azért mondta volna.

Az emberekben rengeteg előítélet van,legyen szó egy szegény családról-mert minek nekik gyerek, ha nem tudják eltartani, legyen szó a cigányságról- mert nem akar dolgozni, legyen szó a szülőknél élő Párról- mert élősködnek, legyen szó arról,amikor a gyereknek van egy rossz napja és elesik az utcán és ordítani kezd- mert el van kényeztetve....

Nekünk az a feladatunk,hogy ügyet se vessünk ezekre a lényekre,ezzel is jó példát mutatva a gyermekeinknek.

2013. aug. 29. 12:33
 9/13 anonim ***** válasza:

Mond meg neki, húzzon délnek...!

Az embereknek mindig kell vmi, amin csámcsoghatnak. ha vki betökéli azt, hogy te anyádék pénzén élsz, akkor úgysem tudod megváltoztatni a csökött agyád.

Pl. mi anyumékkal egy házban lakunk, külön bejárat, abszolút külön háztartás, számlák, mérőórák. Ami esetleg közös (pl. kábeltv, net), azt hó elején felezzük. Külön keresetünk van (illetve én gyed-en), külön életünk. Nem dumálunk bele egymás dolgaiba!

Erre pár hónapja párom húga (szegény, és őt meg senki nem sajnálja eléggé)fejünkhöz vágta, hogy könnyű nekünk, mert nincsenek számláink, nekünk fogalmunk sincs, milyen az amikor érkezik víz, gáz, villanyszámla.....

Soha nem fogom tudni meggyőzni-már nem is akarom- hogy nálunk senki nem fizeti helyettünk a számlákat! Ilyen emberek mindig is voltak, és lesznek is!

2013. aug. 29. 13:40
 10/13 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. A párom "apja" nem messze él tőlünk. pár hónapja jól össze balhéztunk,azóta nem jön (nem is bánom,nyugodtabb az életem:-) azóta rengeteg türelmem van a gyerekekhez,ami vissza is köszön a viselkedésükön :-) ). Előtte is mindenki feltételezte,hogy milyen jó,mennyit segít... pedig jóformán csak piásan járt át,úgy meg aztán tényleg hatalmas segítség. most is megy a szöveg,hogy hej,de jó nekünk,itt van a papa,és hozzá teszem,minden nap látják,hogy a 4 gyerekkel "felpakolva" megyek boltba is pl.
2013. aug. 29. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!