Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez csak általánosí...

Szerintetek ez csak általánosítás a részemről?

Figyelt kérdés

30-as anyuka vagyok, 2 éves lányom van, évekig próbálkoztunk, míg végre sikerült. Azóta még egyszer sem aludt másnál. A nagymamák, férjem testvére, keresztszülők is max. fél napra vihetik, mert szerintem délben is az én dolgom elaltatni. Ennek ellenére nagyon nyílt, barátságos, sokat járunk társaságba, játszóterezni.

Unokatestvérem a 20-as évei közepén jár, fia szintén 2 éves, rögtön az első hónapban sikerült teherbe esnie. Már a kicsi 5 hetes korában a nagymamákra hagyta, mert nekik el kellett menniük a férjével "feltöltődni". Ezt 2-3 havonta azóta is megismétlik. A kisfiú egyébként szintén nagyon barátkozós, kiegyensúlyozott gyerek.

Szóval ebből a két példából, lehet általánosítani arra, hogy akik tovább vártak egy kicsire, azok jobban ragaszkodnak hozzá és nehezebben engedik el? Vagy ez csak véletlenül alakult így?

Nem irigységből írtam a kérdést, csak most épp ezen gondolkodtam és érdekelne mások hogy látják...

Kirándulni már mi is voltunk, de mindig vittük magunkkal a lányomat. El sem tudom képzelni, hogy ezután úgy éljek át új élményeket, hogy vele ne osztjam meg azokat...

2013. aug. 26. 14:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
szerintem sem kortól függ, inkább a szülők természetétől
2013. aug. 26. 19:22
 12/14 anonim ***** válasza:
20 évesen szültem a fiamat. Mivel férjemmel az én szüleimnél lakunk, így egyedül anyósomhoz engedtem el egy egy órákra mikor pár hónapos volt. De mindig alig vártam hogy haza jöjjön és megint velem legyen. Már jócskán elmúlt fél éves mikor a férjemmel elmentünk egy hamburgerre. De azt is úgy hogy miután lefektettem a kicsit, és pár órán belül otthon voltunk. Most 2 éves de a mai napig felhívom ha valahol tovább ott kell maradnunk, és nem tudom magammal vinni. De igyekszem nem rá telepedni. Szóval nem tudom de én eléggé ragaszkodom hozzá.
2013. aug. 26. 22:14
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, általánosítás.

A mi fiunk rögtön az első hónapban összejött. Most másfél éves, még soha nem aludt máshol. Időnként anyukáméknál van 1-2 órát, de csak azért, mert ők nagyon szeretnének vele lenni. Én nagyon nem szívesen "passzolom le", nem vagyok nyugodt, ha nincs velem. Egyáltalán nincs a terhemre, a kisbabás időszak alatt sem éreztem úgy, hogy be vagyok zárva a lakásba, és nem éreztük szükségét a férjemmel a baba nélküli "feltöltődésnek". Nekem az a feltöltődés, ha vele játszhatok, foglalkozhatok.

Ismerek olyan szülőket, ahol évekig küzdöttek a babáért, végül lombikkal jött össze. De már a baba pár hetes korában is csak a panaszáradat dőlt belőlük, hogy milyen rossz, hogy nem lehet csak úgy elugrani bulizni egész éjszakára, nem lehet egész nap plázázni, hogy az anyuka nem rúghat be a szoptatás miatt stb stb.

Szóval én azt tapasztalom, hogy az ilyesmi nem azon múlik, hogy ki mennyit várt a babára.

2013. aug. 27. 06:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor tényleg csak általánosítás, próbálom leszoktatni magam róla :-)
2013. aug. 27. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!