Szerintetek ez csak általánosítás a részemről?
30-as anyuka vagyok, 2 éves lányom van, évekig próbálkoztunk, míg végre sikerült. Azóta még egyszer sem aludt másnál. A nagymamák, férjem testvére, keresztszülők is max. fél napra vihetik, mert szerintem délben is az én dolgom elaltatni. Ennek ellenére nagyon nyílt, barátságos, sokat járunk társaságba, játszóterezni.
Unokatestvérem a 20-as évei közepén jár, fia szintén 2 éves, rögtön az első hónapban sikerült teherbe esnie. Már a kicsi 5 hetes korában a nagymamákra hagyta, mert nekik el kellett menniük a férjével "feltöltődni". Ezt 2-3 havonta azóta is megismétlik. A kisfiú egyébként szintén nagyon barátkozós, kiegyensúlyozott gyerek.
Szóval ebből a két példából, lehet általánosítani arra, hogy akik tovább vártak egy kicsire, azok jobban ragaszkodnak hozzá és nehezebben engedik el? Vagy ez csak véletlenül alakult így?
Nem irigységből írtam a kérdést, csak most épp ezen gondolkodtam és érdekelne mások hogy látják...
Kirándulni már mi is voltunk, de mindig vittük magunkkal a lányomat. El sem tudom képzelni, hogy ezután úgy éljek át új élményeket, hogy vele ne osztjam meg azokat...
Igen, általánosítás.
A mi fiunk rögtön az első hónapban összejött. Most másfél éves, még soha nem aludt máshol. Időnként anyukáméknál van 1-2 órát, de csak azért, mert ők nagyon szeretnének vele lenni. Én nagyon nem szívesen "passzolom le", nem vagyok nyugodt, ha nincs velem. Egyáltalán nincs a terhemre, a kisbabás időszak alatt sem éreztem úgy, hogy be vagyok zárva a lakásba, és nem éreztük szükségét a férjemmel a baba nélküli "feltöltődésnek". Nekem az a feltöltődés, ha vele játszhatok, foglalkozhatok.
Ismerek olyan szülőket, ahol évekig küzdöttek a babáért, végül lombikkal jött össze. De már a baba pár hetes korában is csak a panaszáradat dőlt belőlük, hogy milyen rossz, hogy nem lehet csak úgy elugrani bulizni egész éjszakára, nem lehet egész nap plázázni, hogy az anyuka nem rúghat be a szoptatás miatt stb stb.
Szóval én azt tapasztalom, hogy az ilyesmi nem azon múlik, hogy ki mennyit várt a babára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!