Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi van akkor, hogy ha se nem...

Mi van akkor, hogy ha se nem akar visszavenni, se nem akar felmondani a cégem?

Figyelt kérdés
Szeretnék visszamenni a gyes lejártával dolgozni, de olyan munkákat ajánlanak, ami nem jó. Ilyenkor mi történik? Direkt ajánlanak ilyeneket, nem szeretnék, hogy visszamenjek. Volt valakivel már hasonló?
2009. okt. 30. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha direkt ajánlanak olyan munkát, amit nem fogadsz el, akkor fenyegesd meg őket egy munkaügyi perrel. Ez ingyenes a munkavállaló számára, tehát ha - ne adj' Isten - elveszíted a pert, akkor sem kell egy fillért sem fizetned perköltséget. Felmondani azért nem akarnak, mert nem lehet nekik. Tehát csak keményen!!!
2009. okt. 30. 13:41
 2/9 A kérdező kommentje:

nem akarnak= már lejárt a gyesem, 2 hónapja szabin vagyok, nincs védettségem

igazából úgy akarják, hogy én mondjak fel, hogy ne kelljen végkielégítést fizessenek

olyan állásokat ajánlanak, amihez nem értenek, messze van, kötelező túlóra hegyek, rendszeres hétvégézés stb...

2009. okt. 30. 13:45
 3/9 A kérdező kommentje:
mármint,amilyenekhez én nem értek....mindent meg lehet tanulni, de igazán távol áll tőlem ez a terület..nagyon nagyon nagyon nagyon
2009. okt. 30. 13:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló vagyok. Tehát végezhető lenne a munka (pl. irodai munka helyett nem takarítói állást ajánlanak, hanem hasonló kaliberű), csak te nem szeretnéd ezt csinálni? Mert akkor sajna nincs értelme pereskedni. Hiszen ebben az esetben hasonló munkakört ajánlott fel. Ha - az előző példánál maradva - takarítónak venne vissza, akkor már lehetne pereskedni. Így sajnos csak két választásod lehet: elfogadni v. felmondani. :-(
2009. okt. 30. 13:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Végezhető? Hát,ha a műszaki csoportvezetői pocizió helyett azt mondja, hogy menjek az irattárba...amihez közöm sincs, akkor talán igen...de nem akarok monoton dolgot csinálni, mert nem vagyok rá alkalmas, ha az lennék, már abban dolgoznék...akkor ez ugy van, hogy ha a cég direkt szar munkát ad, hogy ne vállaljam el, akkor neki áll a zászló?
2009. okt. 30. 13:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! A munkáltatónak csak hasonló munkakört kell felajánlania,ha nem fogadod el legjobb a közös megegyezés.Sajna ha olyan a munkaköröd,hogy azt más személlyel már betöltötték és az ő munkaszerződésében nem kötötték ki,hogy az a te visszajöveteledig érvényes,akkor ennyi.3 évet általában amúgy sem igen várnak sajnos.
2009. okt. 30. 14:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha a műszaki csoportvezetői állás helyett az irattárba küld "mezei" dolgozónak (tehát nem vezetőnek), az kb. olyan, mint irodai alkalmazottból takarítónak menni. Én ezért már pereskednék.

Itt a munka törvénykönyve, szerintem ebben találsz konkrét választ:

[link]

2009. okt. 30. 14:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Hanem, mit csinálnátok? Hagynátok elveszni 6-7 havi pénzt? Vagy mit lehet tenni?
2009. okt. 30. 14:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Ugyanabba a munkakörbe kell,hogy visszahelyezzen.Ha nem tud,mondjon fel..Közös megegyezést nehogy aláírd,mert veszik a végkielégítés.Mennyi ideje dolgozol ott összesen?
2009. okt. 30. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!