Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Nagyon szeretem de szerintem nemhelyes hogy így gondolkozik.

Figyelt kérdés
a barátommal 9 honapja vagyunk együtt,és 3 éve ismerjük egymást.Tudom hogy fiatal vagyok még (19),de ő (22) már az eljegyzésen gondolkozik.Nagyon örülök neki hogy komolyan gondolja ezt a kapcsolatot,de néha túlzásba viszi ezt a tervezgetést.Már most szeretne gyereket,vagy jövőre,de még az iskolát sem fejeztem be.Főiskolára sem akar engedni,merthogy nembirná a távolságot,és hogy minnél tobbet szeretne velem lenni.lehet nevetséges de kislanykori álmom hogy hatá őr legyek :D de ez sem tetszik neki.egy sima gimnáziumi éretségivel meg szerintem nemsokat érnék..nemtudom mit tegyek,most választanom kellene közte és a vágyaim között?nemértem :(

2013. aug. 22. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen társ az, aki az álmaid megvalósításában akadályoz? Ezt mindig tedd fel magadnak, amikor arra gondolsz, hogy "nem akar engedni" neked valamit. Hát mi ő, hogy megtiltsa neked, hogy az legyél, aki lenni akarsz? Valóban fiatal vagy még ahhoz, hogy megadd magad egy olyan férfinak, akinek annyi önbizalma nincs, hogy elengedjen kicsit távolabb magától. Se most se a jövőben ne fogadd el, ha valaki meg akar akadályozni a céljaid elérésében. A férjem támogat abban, hogy még gyerek mellett is tanuljak, amit csak akarok, anyagilag, lelkileg, fizikailag támogat és velem örül, ha siker ér, nemhogy visszatartana, mert "nem bírná a távolságot", ugyanmár! 19 vagy, nem 79, és ő nem a papa melletted, aki nem tud nélküled már megélni, mert nem találja a papucsát sem egyedül! Igenis lehetnek és legyenek is elvárásaid, álmaid, vágyaid!!!
2013. aug. 22. 15:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem neked kell választanod, hanem neki! Mégpedig aközött, hogy elfogad-e téged úgy, ahogy vagy, melletted áll-e abban, hogy a vágyaidat elérhesd, vagy sem.

Ha már most ennyire „uralni” akar, akkor félő, hogy később egy megkeseredett, a gyerekeivel otthon ülő, a férjétől anyagi és érzelmi függésben lévő nő válik belőled.

Szerintem nem kérdés, hogy ez jó-e, ha már most úgy érzed, hogy valami nem stimmel.

Állj ki magadért, kislány!

2013. aug. 22. 15:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, te még túl fiatal vagy ahhoz, hogy ilyen szinten lekössön, a tanulást sose hanyagold el senki miatt, az, hogy van egy normális és reális vágyad, az külön szuper! Ez a pasi azt akarja, hogy tőle függj, ezt sose hagyd a saját érdekedben! Kell a szakma, kell a saját munka, utána jöhet a családalapítás. Mennyi esetet lehet itt olvasni, hogy azért nem tud egy nő szabadulni egy borzalmas kapcsolatból, mert teljes anyagi függésben a pasijától és nincsenek barátai akihez fordulhatna és nincs önálló keresete. Ne legyél egy közülük, jó, hogy már most felismerted a problémát és tehetsz ellene.
2013. aug. 22. 16:09
 4/9 málna_ ***** válasza:

Én csak odáig olvastam, hogy "főiskolára sem akar engedni"..

Mi az, hogy nem akar engedni? :D Ki Ő, hogy az engedélye kelljen? Vagy hogyan gondolja az életeteket, majd Ő eltart téged életed végéig? Mert érettségivel nem fogsz túl sokat keresni..

2013. aug. 22. 16:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Az álmaidat ne add fel és tanulj! Ha igazán szeret, megvár! Egy érettségi manapság semmi!
2013. aug. 22. 17:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Nehogy belemenj abba, hogy a kedvéért befejezed a tanulást! Ha igazán szeret, megérti, hogy mik az álmaid és támogat, nem korlátozni!
2013. aug. 22. 17:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Iskolát befelyezni bisztosan nemfogom senki kedvéjért sem,ha főiskolára nemis,de valamiféle továbbképzésre bisztosan megyek.Egyébként épp most 21.kén,születésnapomra kérte meg a kezem :) remélem minden jol alakul majd
2013. szept. 23. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Ilyen helyesírással manapság főiskolára lehet menni?? Ez egy vicc!! éretségi? befelyezni? Az ég szerelmére!!

A kérdésre válaszolva: ha szeret, akkor arra kíváncsi, hogy TE mit akarsz kezdeni az életeddel. Ez, amit leírtál, inkább birtoklásra vagy majomszeretetre jellemző. Jegyezzétek el egymást, ha akarjátok, akár házasodjatok is össze, ha tényleg te is akarod, de a tanulási vágyadat ne add fel egy fiú miatt se!

2013. szept. 25. 21:49
 9/9 anonim ***** válasza:

A szavaidból kicsit úgy érzem, hogy mondhat neked bárki bármit, bátorságod úgysem lesz változtatni. Reméled minden jól alakul majd? És mitől alakul majd jól? Várod a sült galambot.

19 évesen olyan fiatal vagy még, mondhatni gyerek. Még a végén fejet hajtasz, hozzámész, jövőre szülsz egy gyereket, aztán még egyet. Nem valósítod meg az álmaidat, nem élsz, úgy, ahogy egy 20 évesnek kéne.

Lesz egy mindenható férjed, aki majd megmondja, hova mehetsz, mit vehetsz fel, mit dolgozhatsz, mit főzz, hogyan hajtogasd a zoknijait, meg a gatyáit. Jó lesz.

Biztosan én vagyok a hü.lye, de nem tudom felfogni az agyammal, hogy jut eszébe egy 19 évesnek hozzámenni az első szerelméhez, gyereket szülni. Aztán meg néz mindenki, hogy mennyi a válás.

2013. szept. 25. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!