Másnak a férje is ennyire "gyakorlatiatlanul" gondolkozik a gyerekkel kapcsolatban, vagy csak én jártam így?
Mondok példákat:
Teli bögrét, bekapcsolt tollat, gyerek kezébe nem való dolgokat rendszeresen olyan helyen hagy ahol a lányunk hozzáférhet.
Vagy karácsonyra játékkonyhát kapott és kiszelektáltam belőle a túl apró és a papír tárgyakat, mert még kicsi hozzá, meg bőven elég annyit pakolni utána amennyi elől van. Erre ma elkezdi kipakolni ezeket a félretett dolgokat és nem értette miért szidom le.
Ilyen minden apuka? Vagy van még esély arra, hogy egyszer felfogja, hogy megváltozott az életünk és figyelni kell bizonyos dolgokra? Másfél éves a kislányunk.
Sokszor másképp gondolkoznak, és ez nem baj, kiegészítenek minket. Addig a percig nincs baj, amíg köztetek ez nem okoz konfliktust.
Párom alapvetően figyel mindenre, de neki is vannak "gyakorlatiatlan" ötletei.
Ilyenkor megbeszéljük, hogy én mit gondolok és ő mit gondol. Aztán belátjuk, ha valamelyikünk hülyeséget csinált.
Arra azért figyelj, hogy a férfiaknak alapból más a gondolkodásuk, mást tartanak fontosnak, és elmennek a részletek mellett. Ezt nem rosszból írom, hanem azért, hogy van amiben neked is megértőnek kell lenned és észérvekkel kell meggyőznöd, ha úgy érzed már veszélyesek az ötletei a babátokra nézve. Okos pasi meg fogja érteni, hogy kis alkatrész felesleges egy kisgyereknek.
Az a baj, hogy én nagyon ki tudok akadni ilyenkor, mert már látom magam előtt ahogy a gyerek önti magára a teát a bögréből, aztán meg dobja le és törik össze... Vagy az apróságok összeszedése...na persze ő nem tudja milyen macera, mert nem szokta, de én egyből azt látom már ilyenkor, ahogy négykézláb csúszok a földön és keresem a darabkákat.
Szóval igen, konfliktus forrás, met én nem bírom tűrtőztetni magam és mindig rászólok, hogy már megint mit nem csinált. Ő meg kioktatásnak veszi és megsértődik.
Na de ha nem szólok érte, akkor soha nem tanulja meg. Ha meg hagynám a fenébe, és bekövetkezne a baleset...na az sem érné meg szerintem, mert úgyis nekem kéne rendbe tenni a házat.
Az én párom alapvetően precíz, figyelmes. De nekem is a szájába kell rágnom, hogy az asztalszélén ne hagyjon semmit, meg mit ne adjon a gyerek kezébe.
Ha kell elmondom finoman 101szer is, a fiam az első.
Egyszer csak megjegyzi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!