Mikorra beszélt a gyereked tökéletesen?
Figyelt kérdés
arra gondolok,hogy jól ejtette ki az "R" betűt, nem selypített,stb..2013. aug. 19. 14:11
1/4 anonim válasza:
én gyerekem 4 éves lesz és közel se beszél tökéletesen.
én úgy tanultam, hogy 5 éves korig 2kell", ha nem megy még akkorra, akkor az óvoda nagycsoportjában kap ingyen logopédiai fejlesztést. meg ugye a gyakorlatban is így van.
szóval 5 éves korig nem probléma, utána logopédius fog majd vele foglalkozni, és iskolás korra azért jó ha megtanul minden hangot jól ejteni :)
2/4 anonim válasza:
Mire iskolába megy addigra kell elvileg megtanulnia helyesen beszélnie, helyesen képezni a hangokat. Élettani pöszeség kb. 5 éves korig eltart, addig nem is nagyon foglalkozik vele logopédus, ha csak nem súlyos. De pl. R hang rossz ejtése még 5 évesen is belefér. Ha még iskolás korra is megvan a hibás beszéd akkor ott logopédus kezd vele foglalkozni, súlyos esetben az iskola érettségi vizsgálaton kiderül, hogy gond van, ekkor javasolják, hogy még egy évig ne menjen iskolába.
3/4 anonim válasza:
És ahogy az első is írta, ha szükséges akkor már nagycsoportban (súlyosabb probléma esetén már előbb is) elkezd vele dolgozni logopédus, hogy iskolába már gy kerüljön, hogy helyesen beszél.
4/4 A kérdező kommentje:
köszi! az én lányom 5 éves lesz a hónap végén. az "R" betű nem megy neki. a többi hangzásra úgy tűnik mintha jó lenne,és sokan nem is veszik észre,-de rosszul képzi a: Z,Sz,t hangokat,mert a nyelve hegyét kitolja a kétfogsora közé. ez eléggé aggaszt,de remélem most majd a nagycsoprtba foglalkoznak ezzel..
2013. aug. 19. 16:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!