Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek mennyit segített az...

Kinek mennyit segített az anyósa, miután megszületett a babátok?

Figyelt kérdés
Azért érdekel, mert nekem semmit. De még csak 1 teát sem főzött, vagy azt sem kérdezte, hogy bírom-e egyedül? (Édesanyám meghalt, mikor 5 hónapos terhes voltam). Most, meg hogy már 7,5hónapos a kisfiam és egy kis tünemény:)) úgy csinál, mintha az ő gyereke lenne. Én meg egy szerencsétlen béna lennék.Persze segíteni most sem semmit, csak osztja az észt. Szerencsére jó távol lakunk tőle, de elvárná, hogy naponta keressük és mutogassuk neki a babánkat Skype-on.
2009. okt. 28. 15:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem az én anyukám nem segít, pedig együtt lakunk, sem a párom rokonsága. Ez van. Semmiféle segítséget nem kapunk/kaptunk tőlük. 10 hónapos a babám. Nem is látták a párom szülei a babámat már 6 hónapja, pedig 15 percre laknak tőlünk. Ez van. Az észt sem osztják már.
2009. okt. 28. 15:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerencsére kellő távolságban lakik, így nem segített. Jobb is, így legalább kevesebbet kell látnom. Nálunk az a helyzet, hogy ők 3szor voltak itt, mióta megszültem (kislányom 14 hónapos), de tőlünk elvárják, hogy menjünk. Hát 3-4 hetente esetleg elmegyünk, de azt is csak a férjem miatt. Amúgy szüleimmel lakunk, anyu itthon volt velem 2 hétig szabadságon, és nekem csak a babára meg magamra kellett figyelnem.
2009. okt. 28. 15:51
 3/13 anonim ***** válasza:
65%
Az anyósom 7 és fél hónap alatt kétszer volt a picinél:SAnyukámékkal élünk,de ő csak akkor segít mikor pont nem kérem.Ha pl szeretnék fürdeni menni és csak ő tudna vigyázni rá pofákat vág:(Mellesleg mindenbe bele is szól,mintha az ő gyereke lenne.Kicsit azért fáj hogy sose jó amit csinálok.
2009. okt. 28. 15:51
 4/13 anonim ***** válasza:
A 15 hónap alatt 3-szor ha volt nálunk az anyós. Elvárja, hogy mindig mi utazzunk 260km-t. Amikor 3 hónap után látta az unokáját, akkor vett neki egy zacskó jó fűszeres chio chips-et (akkor volt a kislányom 14 hónapos). Na ez kivágta nálam a biztosítékot, és nem érdekel, egy percre se bízom rá a kislányomat, és ha ő nem jön én sem viszem a gyereket.
2009. okt. 28. 16:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Soha meg se kérdezte, hogy segíthet-e.

Szülés után a nagymamám volt velünk 2 hétig. 70 fölött van már a mamám, az anyósom meg 50 alatt...

Jobb is, hogy nem segített, kiidegelt volna. Meg a lekötelezettje se akarok lenni soha.

1 éves a babám.

2009. okt. 28. 16:38
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

szerencsére anyu is meg anyósom is olyan, aki csak akkor osztja az észt, ha kérdezek. Eddig úgy tűnik, rám fogják bízni a geyreknevelést. Menni nem nagyon founk, 5 évig mentünk eleget, mostmár jöjjenek ők, egy városban lakunk, nem lesz gond. És Hála Istennek a párom is inkább azt mondja, hogy mi törődjünk a gyerekkel, ne a nagyszülei. Anyósom már ajánlotta, hogy a szülés után jönni fog 2 hétig naponta 2-3 órát segíteni, anyukám meg főzni fog. Majd meglátjuk, hogy lesz.

26 hetes pocis

2009. okt. 28. 16:53
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólókat olvasva szerencsésnek érezhetem magam, mert nekem anyukám is és anyósom is mindenben segítenek. Ha kell anyósom akár naponta főz, mert tudja hogy egyedül vagyok a babával, mert férjem távol dolgozik. Igaz, ő is szereti osztani az észt,néha már azt az érzést kelti bennem hogy alkalmatlan vagyok a gyermek nevelésre, és még nekem is dicsekszik az unokájával, pedig az én gyerekem. Ez épp jó is lehetne, de néha már idegesítő. De azt hiszem ezt még el lehet viselni :)
2009. okt. 28. 22:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon sokat segít anyukám és anyósom is.

Anyósék közel laknak, mindennap átmegyünk. Amióta megszületett a kisfiam, nem kellett főzni magunkra, pedig már 13 hónapos. Ha a párom nincs itthon, akkor Ő szokott minket elvinni kocsival dokihoz vagy bárhová. Illetve minden hónapban meglep valamivel. Vagy 1 csomag pelenkával, vagy popsitörlővel, vagy bevásárol a kicsinek joghurtot, krémtúrót, stb. Nekünk ez nagyon nagy segítség.

És ezek mellett nem szól bele a gyereknevelésbe!

2009. okt. 29. 07:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem segít az anyósom, de azért, mert én nem szeretném. Anyukám se, ugyanezen okok miatt. Ha jönnek, lehet babázni, de házimunkát ne végezzenek a mi lakásunkban. Nem ez a perverzióm :) egyszerűen csak nem szeretném, ha itt "motoszkálnának".

A babával is csak játszani engedem, az etetés, pelenkázás, stb az én feladatom.

Mindkét nagymama ezt elfogadta, nálunk ez így működik.

Egyébként az észosztás nálunk is megy, de azért van két fülem, egyiken be, másikon ki :)

Örülj neki, hogy távol van az anyósod, és elég neki a skype, azért ez nem olyan rossz :) Inkább a skype-on hallgasd az észt, mint személyesen.

2009. okt. 29. 08:48
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokat. Anyósom is, meg anyukám is. Mi a kórházban maradtunk, hajnaltól estig jártam be szoptatni, haza nem mentem, maradtam az anyaszálláson. Éjszaka meg már nem volt erőm semmihez.

A férjem bent tartott rendet a házban, a többiek a kertben.

2009. okt. 29. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!