Mi ez az óriási fehajtás most a nevek körül?
Azzal egyetértek, hogy mindkét szülőnek tetszen a név és közösen egyezzenek meg. De... miért ez most a legfontosabb szempont, hogy nehogy a városban legyen még egy olyan nevű gyerek?
Szerencsétlen gyerekeknek olyan neveket adnak, hogy el sem lehet dönteni, fiú vagy lány, csak mert olyan még nincs a faluban. Rómeó Rodrigez lesz, mert az volt a brazil szappanperában, meg Benett, mert valami celeb kitalálta, és mindenki rohan utána. Nem beszélve arról a sok magyarosított külföldi névről.
Mi a baj a megszokott, használatban lévő nevekkel? Olyan szörnyű, ha van még egy Attila az óvodában, de legalább az óvónő ki tudja mondani?
Köszönöm a válaszokat.
Igazat adok abban, hogy ha van már a családban egy Zoltán nevű gyerek, akkor én sem adnám a sajátomnak ugyanazt. Illetve az is felmerül néha, hogy ismer az ember valakit ilyen névvel, aki nem szimpatikus. De ettől még van sok másik név is, amiből lehet választani.
Szerintem nem jó, hogy ennyire kezdenek elmenni a szülők a külföldi nevek irányába. A Jessica szép név angol környezetben, de magyarul szerintem furán hangzik. Sajnos nagyon jellemző ránk, hogy minden szuper, ami külföldi. Meg persze a különcködés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!