Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülök! Ti haragudnátok ha 19...

Szülök! Ti haragudnátok ha 19 éves lányotok bejelentené, hogy terhes?

Figyelt kérdés

Vagy inkább örülnétek leendõ unokátoknak?

Én vagyok a 19 éves lány, nem terveztük a babát, de ha már így alakult megtartjuk.

2013. aug. 15. 17:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom a 10-es miért lett lepontozva, pedig nagyon igaza van! Nem tudhatod mi lesz veletek pár év múlva. Most minden rendben van pénz, egészség, minden, de mi lesz ha valami közbejön? Szerintem 19 évesen még nagyon fiatal vagy, de nyilván a te életed, a te (vagy inkább a ti) döntésetek.
2013. aug. 15. 17:53
 12/26 anonim ***** válasza:
Szerintem azért lett lepontozva mert ezek fennállnak 30-40 éves nőnél is,és nem azt kérdezte megtartsa-e vagy sem.Nos én szüleim kiakadtak,mikor terhes lettem 20 évesen,én is kiakadtam azért,nagyon nem terveztem,hogy ilyen korán babázok.Nos mi a párommal akkor 1 éve voltunk együtt akkor költöztünk össze,addig félig otthon laktam félig a koliban,mivel fősulis voltam.Megtartottuk mi is,elkezdtünk dolgozni a suli mellett,gyorsan előre hoztam sok zhmat,vizsgámat.Miután megszületett a baba,már mindene meg volt az utolsó évre a suli városában laktunk albérletben é egyéni tanrenden csináltuk a sulit.Nos,most 4 éve vagyunk együtt,fiunk 2,5 éves,saját lakásunk van,autónk,mindketten dolgozunk,jó anyagi körülményeink vannak és egyre jobb lesz.A nagyszülők a kezdeti pár hét után megenyhültek,bár apukám nem volt mérges abszolút,nagyon várták az unokát,mióta megszületett imádják,sokat viszek el magukhoz,anyukám pl 2 napig nem látja már jön,hogy hiányzik neki.Nem tudom én hogyan reagálnék ha 19 éves lányom terhes lenne,nyilván mivel én is fiatalon lennék anya empatikusabb lennék,mint velem az anyósék,bár anyósom és anyukám is 21 évesen szült.Sok sikert Neked! 23L
2013. aug. 15. 18:01
 13/26 anonim ***** válasza:
*fiatalon lettem
2013. aug. 15. 18:02
 14/26 anonim ***** válasza:

Igen, természetesen megtörténhet 30-40 évesen is, de ha már van munkahely és végzettség, akkor könnyebb új munkát találni.

Nem írtam, hogy vetesse el a babát, a lányomnak sem javasolnám. Csak a kérdésre válaszoltam: nem örülnék.

2013. aug. 15. 18:19
 15/26 anonim ***** válasza:
A "harag" talán nem a legjobb szó ebben az esetben. Inkább félteném, nehogy később emiatt vegyen esetleg rossz irányt az élete. Mindenben, amiben tudnék segítenék neki és támogatnám. Azért tényleg más, ha a párja már régóta mellette van, stabil az anyagi helyzetük, és a korábbi terveit nem dobja félre a gyermek miatt, hanem megpróbálja így is véghezvinni.
2013. aug. 15. 19:16
 16/26 anonim ***** válasza:
Én nem haragudnék, de félteném. 19 évesen munka nélkül, ledolgozott biztosított munkaviszony nélkül szülni lutri. Most még jól éltek, de mi lesz, ha egyedül maradsz a kicsivel, sajnos manapság a kapcsolatok több, mint 60 %-a szakítással végződik. Ilyen esetben kisgyereknél marad a gyes és a családi plusz a gyerektartás, ez a nehéz helyzet, nem 19 évesen kisbabát várni.
2013. aug. 15. 20:03
 17/26 anonim ***** válasza:
Nem örülnèk de segìtenêm.Remèlem a most 6 hòs lànyom 19 èvesen mèg vìgan egyetemistàskodik nem babàzik....
2013. aug. 15. 20:21
 18/26 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Ha nem tervezték a babát, csak "becsúszott" azért, mert csesztek normálisan védekezni, akkor két emberre is haragudnék.

Egyrészt magamra, hogy nem voltam képes úgy nevelni a gyerekem, hogy megtanuljon védekezni, másrészt pedig rá.

Ha védekezett rendesen, csak összejött, akkor meg a körülményektől függ, hogy hogy fogadnám, de semmiképpen sem haragudnék rá, hiszen bárkivel előfordulhat.

Ha önellátóak a párjával, és szeretnék is a babát, akkor örülnék:)

Ha az én segítségemre szorulnának, de szeretnék a babát, akkor meg támogatnám, hisz a gyermekem, szerintem egy anyának ez is a dolga.

2013. aug. 15. 21:38
 19/26 anonim ***** válasza:
48%

Mindenki jön itt a nehéz helyzettel. Miért? Nem kerülhet az ember 30 évesen is rossz anyagi helyzetbe? A férfi bármikor leléphet, betegség is közbejöhet, akármi. Régi időkben ennyi idősen már a legtöbb nő anya volt. Modern korunk hozta magával ezt, hogy minden kitolódik, és ráfogják az egzisztencia megteremtésére, közben meg a legtöbb ember még évtizedekkel később sem tud megfelelő egzisztenciát felmutatni.

Az emberek azt hiszik, a pénz, meg a karrier a legfontosabb a világon. Aztán idővel rájönnek, hogy mindez nem számít. A legfontosabb a család, a gyermekek. Ez mondta nekem az anyósom, akinek doktorija volt, aztán nyugdíj korhatár előtt kitették a munkahelyéről, és valaki lenyúlta a kutatásait. Semmi sem lett a karrierjéből, amiért egész életében küzdött. A két fiára büszke, akit felnevelt. És mondom ezt én is, aki 35 éves koromig hajtottam, amikor az első gyerekemet vállaltam, és most azt gondolom, bár tettem volna sokkal korábban!!! A munkahelyek nem hálálták meg azt a hajtást, azt a sok energiát, amit a munkába fektettem.

Ezzel nem azt mondom, hogy az ember ne tanuljon tovább, vagy ne csináljon karriert, de ne áldozzon fel ezek oltárán mindent.

2013. aug. 15. 22:31
 20/26 zabmester ***** válasza:

Biztos, hogy nem haragudnék, egész más érzés lenne bennem. Inkább AGGÓDNÉK, mert ezzel a döntéssel mindenképp megváltozna a gyerekem élete, és tartanék attól, hogy vajon készen áll-e erre a változásra, örömét leli-e majd benne hosszú távon is, meg tud-e majd felelni az elvárásoknak (mert azok bizony vannak, és hiába lesz belőle jó anya, ha kicsit is kilóg a sorból, akkor nagyon negatívan tudják befolyásolni lelkileg a társadalmi elvárások - saját tapasztalat), hogy hogyan tudja majd a későbbi életét alakítani egy gyerek mellett, hogy a kapcsolatuk elég erős-e ahhoz, hogy gyereket neveljenek.

Amúgy én is 19 évesen lettem terhes, 20 évesen szültem. A szüleim nem haragudtak, csak féltettek. De az unokának nagyon örültek, imádják az első perctől fogva, a fiam a rajongásig szereti a nagyszüleit.

2013. aug. 16. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!