Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok az ennyire...

Ti mit gondoltok az ennyire uniszex stílusról?

Figyelt kérdés

A múlt héten a kisfiam játszott egy kisgyerekkel a játszótéren, és egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy fiú, vagy lány. Megkérdezhettem volna, de olyan kellemetlennek éreztem, 3 év körüli volt már. Rövidre vágott barna haj, teljesen uniszex póló, bár a kisnadrágot a mintája miatt nem adtam volna fiúra, de nem vagyunk egyformák. Az is lehet, hogy pont játszós, öröklött darab.

Szerintetek ez jó, vagy szeretitek, ha "látható" a gyermeketek neme?

2013. aug. 13. 15:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekel. Ha fiúnak nézték, megmondtam hogy kislány, ennyi. Játszótérre olyan ruhát adok érte, amiért nem kár. Amióta van fülbevalója, nem nézik fiúnak.

A hosszú-rövid haj szerintem nem támpont, sok kisfiúnak növesztik a haját a szüleik.

De nézték már fiúnak rózsaszín szoknyában is a lányom, szóval szerintem lényegtelen :-)

2013. aug. 13. 16:28
 12/21 anonim ***** válasza:

Én általában fiúsan vagy lányosan öltöztetem őket.

De többször veszek olyan ruhát vagy cipőt is akár a lányomnak, amit az öccse is tud majd viselni később. Pl sima, minta nélküli világoskék kardigán vagy drapp cipő stb.

Ennek ellenére hosszú a haja, mindig van benne csat vagy hajgumi. A fülbevalója kislányos, szóval eléggé látszik, hogy lány.

A kisfiam a lányról örökölt bodykat vagy más ruhákat csakis itthon hordja. Az utcai viselete teljesen fiús.

2013. aug. 13. 17:03
 13/21 anonim ***** válasza:
A lányom most volt 4.-es, van egy évfolyamtársa, aki teljesen fiúnak néz ki. Rövid haj, direkt fiús ruházat, focizik... nem tudom, hogy ez kinek a döntése, de már ovis kora óta így néz ki szegény. Ebben a korban már gáz igen, de kissebb korban még nem annyira. Talán az jobban, ha kisfiút néznek kislánynak.
2013. aug. 13. 17:39
 14/21 anonim ***** válasza:

Múlthéten Balatonon voltunk az egyéves kislányunkkal.Játszottunk a játszótéren,és a babám odament egy 3 év körüli gyerekhez.Meztelen volt,egyáltalán nem tudtam eldönteni,hogy kisfiú vagy kislány,és egyszer csak reflexszerűen le kislányoztam,aztán még egyszer.Szólt az anyukája,hogy kisfiú.Valahogy kimagyaráztam,de aztán még egyszer lekislányoztam.Na,én utána elmenekültem onnan :DD

Egyébként természetesen szerintem jó,ha megkülönböztethető a két nem,ha másképp nem,ruhaszín alapján.Persze nem arra gondolok kislánynak hercegnő ruha a játszótérre.

Mondjuk nálunk nincs ilyen probléma.

2013. aug. 13. 21:23
 15/21 anonim ***** válasza:
szeretem,ha látszik. egyébként is vagány,fiús ruhái vannak,zsebes gatya,kismellény,baseball sapi... Viszont egy sima fehér bodyban és sárga talpasnadrágban sem nézték lánynak. Egy rokonunk szerint (és mi is így láttuk/látjuk) nem olyan "nemtelen" baba,hanem látszik,hogy fiú. Most már 1 éves,de kisebb korában is olyan fiús vonásai voltak,sosem nézték lánynak,pedig akkortájt elég sok uniszex ruhája volt. (nem akarta megmutatni a nemét az egész terhesség alatt 1x sem)
2013. aug. 13. 22:52
 16/21 A kérdező kommentje:
Igen, ezért írtam, nem kizárólag öltöztetés kérdése, de ha egy baba nem annyira lányos, arra azért rásegítenék egy csattal, vagy fülbevalóval. Lánynak is lehet rövid haja, de feltétlenül fiús fazonnal azért.
2013. aug. 13. 23:19
 17/21 anonim ***** válasza:

Ez szerintem ízlés dolga, ízlésen meg hülyeség vitatkozni.

Nekem pl nem tetszenek a cicbabának öltöztetett kislányok, csupa rózsaszínben, miniszoknyában stb. De a pasisan öltöztetett kisfiúk sem tetszenek, itt elsősorban kisbabákra gondolok, akikre ráadják a kisfarmert, inget, baseball sapkát, ez szerintem nem való egy babának, ráadásul nem is kényelmes neki.

Egyébként van, akinek tök mindegy hogy mi van a gyereken, mindenképp összetéveszti a nemét. A kisfiamnak volt egy "Boy" feliratú sapkája, jól láthatóan a homlokára van írva. Már többször is volt, hogy ez volt rajta séta közben, és mondták rá, hogy milyen édes kislány. Hosszú szempillái vannak, és tényleg olyan angyali, kislányos arca volt babaként. De engem nem igazán zavart, babáknál ez szerintem még nem annyira probléma, úgyis kinövik. A fiam is fiúsodott azóta, ma már nem nézi senki kislánynak.

2013. aug. 14. 02:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Ennél már csak az rosszabb, hogy a babakocsiban, lila sapiban, rózsaszín cumival, fülbevalóval volt a lányom. Erre néni megkérdezi és mi lett a neve. Mondom neki, hogy Nikolett. Erre ránéz a kislányra és megkérdezi, miért hát nem kisfiú.

Bocs az offért.

Egyébként nekem az nem tetszik, amikor annyira fiús frizurája van egy 4-5 évesnek. És amikor megkérdezem, hogy miért vágják le neki mindig, az a válasz, mert így jobb a kisgyereknek. Hát szerintem egy kis kleopátra frizura, és egy-két csat vagy hajpánt miatt nem lesz nehezebb a gyereknek. Inkább anyukának, hogy azzal is kell foglalkozni.

2013. aug. 14. 10:39
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem is nézték a fiam lánynak,mert kis angyali arcocskája volt mindig is hosszú szempillák nagy kék szemek,és bordó-fekete babakocsiban toltam,most már nagyon fiús az arca.Én szeretem fiúsan öltöztetni,és szerintem aranyos ha egy lányt lányosan öltöztetnek ez nem azt jelenti,hogy csak rózsaszín van rajta.Játszótéren többször is volt,hogy nem tudtam eldönteni,hogy fiú,vagy lány a kisgyerek és volt,hogy úgy mondtam a kisfiamnak néz a kisfiúnak is van napszemüvege,mint neked,nos az anyuka meg is sértődött de könyörgöm rövid haj,fiús arc,még a ruhája is fiús volt,fülbevalója sem volt azt hittem fiú.
2013. aug. 14. 14:30
 20/21 A kérdező kommentje:
A ruha és a hajviselet tényleg ízlés kérdése. De van átmenet, és igenis kellemetlen, ha nem eldönthető, főleg a gyereknek, amikor már legalább ovis korú.
2013. aug. 14. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!