Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Véleményetekre vagyok kíváncsi...

Véleményetekre vagyok kíváncsi fiatalon szülő nőkkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Elég sok kérdést látok,ahol fiatalon (20-23évesen) szülő nőket sértegetik,támadják,hogy mennyi re éretlen ,képtelenek gyereket nevelni, a semmire szülnek,a gyerekük is semmire kellő lesz,buta,és szerencsétlen.

Nos érdekelne ti hogy vélekedtek erről,mert én úgy gondolom,hogy ez sértő általánosítás,és hogy ezt általában olyan 30on felüliek mondják akiknek nincs gyerekük vagy nagyon későn lett.Most hagyjuk azokat a kivételeket akik sorba gyártják a gyerekeket,nem tanulnak nem is dolgoznak stb.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 6. 17:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Azért az, hogy mindenkit lepontoztatok (tudom, nem te voltál Kérdező) aki nem 20 évesen szült, pont nem a fene nagy érettségeteket bizonyítja.
2013. aug. 6. 18:59
 22/28 A kérdező kommentje:
Szerintem sem írtál semmi sértőt,úgy gondolom mindenki normálisan válaszolt,csak megint erre tévedt valaki akinek semmi izgalom nincs az életében csak a piros kéz nyomkodása.
2013. aug. 6. 19:08
 23/28 anonim ***** válasza:
78%
22 éves vagyok, és egy 6 hónapos gyönyörű kisfiú büszke anyukája :). 18 éves korom óta együtt élünk a párommal bárminemű támogatás nélkül, én végig dolgoztam egyetem mellett, most diplomám is van, gyermekem is, és még GYED-et is kapok :). A környezetemben senki nem néz le, épp ellenkezőleg, aki picit is ismer nem gondolja hogy erre bármi oka is volna; ideális anyagi körülmények között becsülettel, tisztességesen és nagy odaadással nevelgetjük ezt a remek kis embert :). Azok véleménye akik itt gyk-n általánosítgatnak, meg "majd ők megmondják a tutit vadidegenekről" a saját nyomorukat kompenzálandó, nyilván nem igazán érdekel, remélem ilyen dolgokra te sem adsz érdemben kedves kérdező :)! Csak ti tudjátok milyen szülők vagytok, csak ti ismeritek elölről a történeteteket, meg hogy milyen emberek vagytok. Ha valaki meg olyan "butus", hogy veszi az arroganciát ahhoz hogy "én majd jól megítéllek téged annyi információ alapján, hogy 22 évesen szültél", hát simizd meg a buksiját :).
2013. aug. 6. 21:38
 24/28 anonim ***** válasza:
Te azon a kérdésen sértődtél meg, amikor azt írták hogy a 20 éves nőnek normális, hogy 4 gyereke van akik nem ikrek és az apának is csak alkalmi munkái vannak. Bocs de az szerintem sem normális család.
2013. aug. 6. 21:41
 25/28 A kérdező kommentje:
Nem nem arról a kérdésről van szó,mint írtam szerintem sem normális az olyan ha valaki potyogtatja tini kora óta a semmire,arra nem is válaszoltam.
2013. aug. 6. 21:51
 26/28 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy,ha 20 évesen csak egy gyereke van az embernek és nulla anyagi háttere akkor valahol azt sem tudom megérteni,mert még 20 évesen tehetett volna róla,hogy kicsit később normális körülmények közé szüljön. Természetesen teljesen más,ha 20 évesen egy komoly kapcsolat és normális anyagi háttérbe szül az ember. Vannak ilyenek is,nem mindenki akar bulizni és olyan dolgokat csinálni ennyi idősen amit egy gyerekkel nem lehet. Arra pedig sajnos fel kell készülni,hogy bizony furcsán fognak nézni a mai világban a 20-as anyukákra,mert egyszerűen már nem megszokott és kész. Itt most nem a réz bőrű népségről beszélek tudom ők korán kezdik nagyon
2013. aug. 6. 21:56
 27/28 anonim ***** válasza:
69%

Igy van, serto amilyen megjegyzeseket tesznek rank! Lasd 1-2 valaszolo velemenyet.

22 eves vagyok, van egy masfel eves kisfiam. Becsuszott baba, csak 24-25 evesen terveztem a babavallalast. De mivel mar a parommal akkor 5 eve voltunk egyutt, egyertelmu volt h megtartjuk Ot.

Es lassatok csodat, nem a nagyszulok nevelik a gyerekemet es nem is penzelnek. 18 evesen leerettsegiztem, utana pedig dolgoztam 2 evet, igy kapok gyedet. A parom 7 evvel idosebb nalam, vallalkozo, amig terhes voltam felepitettunk egy kicsi hazat. A kisfiunk semmiben sem szenved hianyt. Ha 30on felul szultem volna, akkor sem lenne masabb semmi!

Igenis, buszke vagyok arra h fiatalon lettem anyuka!

2013. aug. 6. 22:37
 28/28 anonim ***** válasza:

Mar eleg sokszor leirtam itt a tortenetunket de hiaba valo volt. Tobbek kozott ezert sem jarok ide olyan gyakran mint eddig mert lepten-nyomon beleutkozok ebbe a "tul fiatalon szultel,mekkora hulye vagy" jelzokbe. Persze, konnyu igy nevtelenul tamadni,igaz? Nem vall tul nagy erettsegre.

20 evesen szultem az elso fiunkat. Akkor mar 1 eve hazasok voltunk a ferjemmel( eskuvo elott majdnem 2 evig jartunk egyutt). Eskuvonk utan kulfoldre koltoztunk. Ferjemnek mar volt munkaja,keresett annyit amibol siman eltudott volna tartani de mindenkeppen szerettem volna en is dolgozni viszont ez feketen nem volt lehetseges. Kozbe teherbeestem a fiammal, nagyon megijedtem mert en nem szerettem volna ilyen fiatalon anyuka lenni de megtartottuk mert a ferjem (aki 8 evvel idosebb nalam) nagyon szeretett volna mar apa lenni. Most 4 eves a fiunk es tavaly oktoberbe megszuletetett a masodik fiunk aki most 10 honapos es tervezett baba. 24 eves multam. Paromnak nagyon jol keres, alberletben lakunk de ez sajat dontes meg nem tudjuk eldonteni,hogy pontosan hol akarunk letelepedni (melyik varosba) van autonk, a gyerekeknek mindenuk meg van,nagyon jo anyagi korulmenyek kozt elunk. Soha sem volt segitsegem mindent egyedul oldok meg mert a ferjem sokaig dolgozik. Dolgoztam is meg az elso fiam mellett amig terhes nem lettem a masodikkal(babysitteltem) tehat nem vagyok 5 eve eltartott asszonyka.

Nem igy terveztem az eletemet de igy alakult es egyaltalan nem banom. Sot! Tervbe van a harmadik baba is!:)

Orvosunk mindig megdicser,hogy mindig milyen szepen oltozottek,tisztak, mosolygosak,baratsagosak a gyerekeink es milyen pontosan hordom oket ellenorzesekre es egyebekre. Nem tartom oket a lakasba,mindennap setalunk telen-nyaron is a nagyfiam (4 eves) meg csak egyszer volt beteg egesz eleteben a kicsi (10 honapos) meg egyszer sem. Nem vagyok egy tejcsarda sajnos a nagynal nem kaptam eleg biztatast es informaciot ezert csak 5 honapig tudtam szoptatni. A kicsinel elhataroztam,hogy FOGOK szoptatni pedig nem volt konnyu az elejen megint (foleg segitseg nelkul mert allandoan faradt voltam) de meg mindig szoptatom.Nem egy 30 feletti anyukarol tudok itt is meg szemelyesen is akik kenyelembol hagytak abba a szoptatast illetve nem kuzdottek meg erte mint en es nem egy 30 eves anyukanak adtam mar tanacsot itt a gyk-n szoptatassal kapcsolatosan (is). Az en gyerekeimnek sosem volt pisitol-kakitol kicsipett feneke, SOHA nem hagytam oket sirni. Nem verem oket,ha szukseguk van ram MINDIG a rendelkezesukre allok ha az en kenyelmemet kell feladnom akkor is. Ferjem szokta mondogatni,hogy "te mar magadra nem is gondolsz". Ez persze nem igaz de a gyerekek es a ferjem fontosabbak nekem mindennel. Itt kezdodik a tortenet masik resze: en a ferjemre is idot szanok, nem utasitottam meg vissza Ot faradtsagra hivatkozva, barmiben szamithatram. Egymas legjobb baratai is vagyunk, rengeteg mindenen mentunk mar keresztul. Attol,hogy gyerekeim vannak a ferjemet sem hanyagolom el. Sokan itt is hibaznak ,ha vegre lesz gyerek akkor a ferj mar el is felejtodik legfeljebb "befogjak" babysittelnek, bevasarlo emberkenek es megy itt a durrogas ha a pasi kifele kacsingat.

Lehet,hogy nagykepunek fog tunni amit mondok de en egy felelossegteljes anyanak tartom magam es a gyerekeim es a ferjem visszajelzeseibol ,dicsereteibol erzem,hogy jol csinalom amit csinalok.

2013. aug. 9. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!