Miért hiszik azt sokan, hogy akinek nincs gyereke, majd egyedül lesz, nem lesz senkije?
1. nem akarok gyereket.
2. ha dolgozok, azzal is hozzájárulok a társadalom működéséhez.
3. ha lesz gyerekem, felnő, kimegy külföldre, vagy épp országon belül, de 100 km-rel odébb talál munkát, partnert, akkor nem egyedül vagyok?
4. a testvér, a testvér gyereke, a szülő (aki túl is élhet engem) az senki? Ha ők vannak, akkor én miért vagyok egyedül? Társaság kell, megyek hozzájuk, testvérem nem dob ki. Hazamegyek, egyedül leszek a lakásban, és? De napközben dolgozok, járok különféle helyekre, barátokkal, családtagokkal vagyok. Miért lenne az szenvedés, ha naponta esténként 2 órát egyedül vagyok (elalvásig)?
Szűklátókörűség a köbön szerintem...
Ilyen gondolkodással jobb is, ha nem lesz gyereked és majd jársz a nyugger klubba 80 évesen is. Azért nem az az alap, hogy a szülő túléli a gyerekét, de igaz, sajnos előfordulhat...
Az egész szöveg, amit leírtál a te szűklátókörűségedről tanúskodik nem a többiekéről. Nem akarsz gyereket. Pont. Mit kell foglalkozni, hogy ki mit beszél és egy netes fórumon még köríteni is a semmit?
A gyermeket nem azért szültem, hogy majd ne legyek egyedül, hanem azért, mert egy semmihez nem fogható érzés, mikor ott szuszog a mellkasodon, látod a fejlődését, növekedését, hogy bontakozik ki az értelme. Ez olyan szeretet, amit szavakba sem foglalni lehet. Nem arról szól, hogy ne legyek egyedül este elalvásig... Sokkal több. A legmélyebb érzelem, amit eddig elképzelni sem tudtam. Nincs azzal gond, ha valaki ilyesmivel nem akar találkozni. Mindenki saját sorsának kovácsa...
Mindenre van példa meg ellenpélda is.
Sokan írják, hogy a gyerek ott lesz mellette ez sincs kőbe véve. Szomszéd néni nagyon jó szülő nagyszülő volt, mindig segítette a gyerekeit, most mégis gondozó nő jár hozzá mert a gyerekei 2 havonta néznek csak rá.
Senki sem tudja mi lesz a jövőben.
"Szűklátókörűség a köbön szerintem..."
Szerintem, kérdező, az a szűklátókörűség, ha valaki azért csinál gyereket, hogy ne legyen egyedül.
Mondok valamit. Szigorúan véve az élet célja az, hogy továbbörökítsd a génjeidet. Azért élsz, hogy életet adj a gyermekednek. (Meg azért, mert a szüleid nem hozzád hasonló egoista vadbarmok.) Más dolog, hogy az emberi faj továbbfejlesztette az életet, megtöltötte sok szép dologgal, amiért érdemes élni, de a VALÓDI és elsődleges cél az utódnemzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!