Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy akinek nincs gyereke, majd egyedül lesz, nem lesz senkije?

Figyelt kérdés

1. nem akarok gyereket.

2. ha dolgozok, azzal is hozzájárulok a társadalom működéséhez.

3. ha lesz gyerekem, felnő, kimegy külföldre, vagy épp országon belül, de 100 km-rel odébb talál munkát, partnert, akkor nem egyedül vagyok?

4. a testvér, a testvér gyereke, a szülő (aki túl is élhet engem) az senki? Ha ők vannak, akkor én miért vagyok egyedül? Társaság kell, megyek hozzájuk, testvérem nem dob ki. Hazamegyek, egyedül leszek a lakásban, és? De napközben dolgozok, járok különféle helyekre, barátokkal, családtagokkal vagyok. Miért lenne az szenvedés, ha naponta esténként 2 órát egyedül vagyok (elalvásig)?

Szűklátókörűség a köbön szerintem...

2013. aug. 6. 12:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem ilyet csak azok mondanak akik teljesen rátelepednek a saját gyerekükre és másról nem is tudnak beszélni,igen léteznek ilyen nők, bár ők inkább már csak anyák. Én szeretnék majd gyereket,de ettől függetlenül nem gondolom ezt arról aki nem akar gyereket és nem is próbálom rá beszélni,hogy márpedig egy gyerekkel kerek az élet,mert nem mindenkinek az,de ezt magyarázd meg egy anya tigrisnek akinek csak a gyerekről szól az élete.
2013. aug. 6. 13:28
 12/15 anonim ***** válasza:
A te dolgod, ha nem akarsz gyereket, én biztos nem akarlak meggyőzni, hogy akarj. Viszont nem értem mit kell itt erőlködni, hogy elmagyarázd mindenkinek, hogy akkor is egyedül marad, ha van gyereke. Ez nem így van. Ha pedig azt hiszed, hogy a saját gyerek és a barátok, a testvér gyereke, meg akármilyen távoli rokon egy kategóriát jelentenek, akkor még alapvetően sem lennél érett egy gyerekre.
2013. aug. 6. 13:31
 13/15 anonim ***** válasza:
94%

Ilyen gondolkodással jobb is, ha nem lesz gyereked és majd jársz a nyugger klubba 80 évesen is. Azért nem az az alap, hogy a szülő túléli a gyerekét, de igaz, sajnos előfordulhat...

Az egész szöveg, amit leírtál a te szűklátókörűségedről tanúskodik nem a többiekéről. Nem akarsz gyereket. Pont. Mit kell foglalkozni, hogy ki mit beszél és egy netes fórumon még köríteni is a semmit?

A gyermeket nem azért szültem, hogy majd ne legyek egyedül, hanem azért, mert egy semmihez nem fogható érzés, mikor ott szuszog a mellkasodon, látod a fejlődését, növekedését, hogy bontakozik ki az értelme. Ez olyan szeretet, amit szavakba sem foglalni lehet. Nem arról szól, hogy ne legyek egyedül este elalvásig... Sokkal több. A legmélyebb érzelem, amit eddig elképzelni sem tudtam. Nincs azzal gond, ha valaki ilyesmivel nem akar találkozni. Mindenki saját sorsának kovácsa...

2013. aug. 6. 13:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Mindenre van példa meg ellenpélda is.

Sokan írják, hogy a gyerek ott lesz mellette ez sincs kőbe véve. Szomszéd néni nagyon jó szülő nagyszülő volt, mindig segítette a gyerekeit, most mégis gondozó nő jár hozzá mert a gyerekei 2 havonta néznek csak rá.

Senki sem tudja mi lesz a jövőben.

2013. aug. 6. 21:57
 15/15 anonim ***** válasza:

"Szűklátókörűség a köbön szerintem..."

Szerintem, kérdező, az a szűklátókörűség, ha valaki azért csinál gyereket, hogy ne legyen egyedül.

Mondok valamit. Szigorúan véve az élet célja az, hogy továbbörökítsd a génjeidet. Azért élsz, hogy életet adj a gyermekednek. (Meg azért, mert a szüleid nem hozzád hasonló egoista vadbarmok.) Más dolog, hogy az emberi faj továbbfejlesztette az életet, megtöltötte sok szép dologgal, amiért érdemes élni, de a VALÓDI és elsődleges cél az utódnemzés.

2013. aug. 12. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!