Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az apasági nyilatkozattal az...

Az apasági nyilatkozattal az apa milyen jogokat kap konkrétan?

Figyelt kérdés
1 hónapos a gyerek,és az apával együtt élünk, tűrhető a viszonyunk (nem vagyunk házasok, de apasági nyilatkozatot tettünk), de a családjával nagyon nem jövök ki egyéb okok miatt. Az apa szeretné elvinni a gyereket a családjához, de én nem kívánom látni őket,és nem is szívesen engedem el vele oda. megtilthatom neki?

2013. aug. 1. 15:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, még annak is aki szerint önző vagyok!

Én nem akarom eltiltani senkitől. A gyereknek ugyan nem ártott a család, de engem megfenyegettek egy nézeteltérés miatt a szülés utáni napon, így azt hiszem érthető ha nem kívánom látni őket. Az pedig az én kikötésem volt, hogy a lakásomba nem tehetik be a lábukat soha többé, de ha nincs más megoldás akkor inkább ide engedem őket mint én menjek oda.

2013. aug. 1. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Az egy dolog hogy te nem akarod látni őket,de erről a gyerek nem tehet! Elég gusztustalan dolog a gyereket felhasználni a sérelmeid megbosszulásához!!!

Menjenek ők nálatok,addig neked nem muszáj jelen lenni.

2013. aug. 1. 21:25
 13/14 anonim ***** válasza:
Megértelek.Az én párom szüleivel nekem sem volt jó a viszonyom.2Éves koráig nem látták a gyereket.Nem is igen akarták,de nem is engedtem volna.Még ha bíróságra mentek volna sem.Mert?Mit csinálnak ha nem engedem?El költöztem volna még 300km-el messzebbre,de akkor sem engedtem volna.Mondjuk 280km-re laknak,uh ritkán jöttek a fiúkhoz,és amúgy is külön laktunk akkor a párommal,anyósnak hála.Aztán a végén én vittem el megmutatni,mert már idegesíett,hogy miért is nem akarják megnézni.Azóta ő a mindenük.Az apasági nyilatkozat számomra annyi,hogy az apa nevét viseli.Amúgy is az ő gyereke,nyilatkozat ide,vagy oda.De ha külön mennénk,akkor sem engedném hogy elvigye amíg ilyen pici.Amúgy tényleg 3éves kortól viheti.
2013. aug. 3. 15:12
 14/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Ez a nagyszülői jog meg egy nevetséges valami.Főleg hogy a pároddal élsz.Amúgy is ha jól tudom abban az esetben lehet láthatásuk,ha az apa láthatási ideje meg van szabva,és az ő ideje alatt láthatják a nagyszülők.
2013. aug. 3. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!