Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás munkanélküliség...

Gyerekvállalás munkanélküliség helyett? Szerintetek jó ötlet?

Figyelt kérdés

Egy bankfiókban dolgoztam szülés előtt, de azt bezárták és a városban ez volt az egyetlen.

Nagyobb korkülönbséget terveztünk, de most többen javasolták hogy inkább legyen kistestvér, és elgondolkoztam rajta. A lányunk 8 hónapos.

Ti mit gondoltok?

2013. júl. 31. 17:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
45%
Felelőtlenség lenne, megszűnt a munkahelyed sima gyes-re szülni meg veszélyes.
2013. júl. 31. 17:33
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért szülnék/szülök gyereket, mert akarok. Nem anyagi megfontolásból vagy mert ráérek. Ha szeretnétek, akkor vágjatok bele!
2013. júl. 31. 17:33
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom kapnál-e gyed stb. Azt körbe kell járni. Én is gondolkodtam ebben különben, de nekem nem stabil a párkapcsolatom. Ha kapsz ellátást és örülnétek neki akkor miért ne. Szerintem sokan csinálják ezt.
2013. júl. 31. 17:37
 4/20 anonim ***** válasza:
43%

Nem vállalnám be, mert csak gyest kapnék. Gondolom most passzív gyeden vagy, azt pedig nem lehet továbbörökíteni. Az meg, hogy a családi pótlék 2 gyerekre 26.600 Ft, nem ösztönözne, a 25 ezer gyes sem. Kb. 50 ezer lenne a bevételem így, egy fizetés azért több, még ha minimálbér is. Persze, ha párod munkahelye biztos, és keres legalább nettóban 200 ezret vagy többet, akkor elgondolkodnék.

Ja, és persze ne legyen hitel, mert egy fizuból nagyobb hitelt fizetni 2 gyerek mellett elég nehéz.

2013. júl. 31. 17:37
 5/20 A kérdező kommentje:

A cég nem szűnt meg, tehát kapnék a következő babára is gyed-et. De ebben a városban már nincs munkalehetőség a cégnél, a legközelebbi meg 80 km, azt nem tudom elvállalni.

Szeretnénk még egy babát, csak vártunk volna vele még.

2013. júl. 31. 17:39
 6/20 anonim ***** válasza:
65%
Ha kapnál gyedet, akkor igen, bevállalnám, főleg ha szeretnétek is.
2013. júl. 31. 17:47
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is bevállalnám, főleg mivel úgyis akarsz kistestvért. Egyébként én is bankban dolgoztam, csak engem nem vettek vissza, és nekem gyes után született a kistesó mégis kaptam a gyedet, majdnem max összeggel. Gondolom a bank nem szűnt meg, csak az adott fiók ahol dolgoztál, így még akár várhatsz is a kistesóval.
2013. júl. 31. 18:01
 8/20 anonim ***** válasza:
37%
Jó és ez megoldás 2 évre és utána mit csinálsz? Minden második évben szülsz egy gyereket életed végéig. Én inkább munkát keresnék, ha csak "kényszerből" akarnák gyereket.
2013. júl. 31. 18:11
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a babát vállaltam.

Hiába szerettem volna visszamenni dolgozni, közölték, nem fognak visszavenni. Soha.

A munkaviszonyom megvan, most veszem ki a szabikat, utána táppénz veszélyeztetett terhesség miatt. (A gyes véd, a várandósság véd, kötelesek visszavenni és munkát biztosítani.) Ugyanúgy lesz jó tgyás-om, gyed-em, majd a ketteske másfél éves kora körül elkezdek új munkahely után nézni.

A cégem húzása miatt elvesztettük a bölcsis helyet, hiába kaptam volna állást, ha közben nem tudom hová tenni a gyereket.

Mi kb. 4 év korkülönbséget terveztünk, így majdnem 3 lesz. Már terhes voltam, amikor kaptam volna állást, egy új munkáltatóval nem akartam kicseszni, hogy elsunnyogok a próbaidő végéig, vagyok 3-4 hónapot, aztán évekre eltűnök megint.

Két gyermeket terveztünk, így már nálam nem kell tartani, csak azért akarok dolgozni, hogy a következőhöz is meglegyen a pénz.

2013. júl. 31. 20:26
 10/20 anonim ***** válasza:

Én bevállaltam, bár mi amúgy is kis korkülönbséget terveztünk.

Áruhiteles voltam, és pont akkor küldte el a bank az ügyintézőket, amikor én már terhes voltam. Engem nem küldtek el, a munkaviszonyom azóta is folyamatos, kapom a gyedet a 3. babára is. Mivel több gyerkőc nem lesz, így a kicsi 3 éves korában fognak elküldeni.

2013. júl. 31. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!