Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány hónapos korig / milyen...

Hány hónapos korig / milyen esemény bekövetkeztéig hívjátok babának a gyermeket?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, az én fejemben talán a járással függ össze ez. Valahogy számomra aki jár, az már gyerek, nem baba. Ti meddig használjátok a baba kifejezést? Van "hivatalos végpontja" a babakornak?

2013. júl. 31. 11:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát azért egy épphogy totyogó gyerek még elmegy babának. Én onnantól nem hívom babának, hogy folyékonyan, értelmesen beszél. A babák nem beszélnek. :D
2013. júl. 31. 11:59
 2/8 zabmester ***** válasza:

Hm, nem is tudom, talán nálam is a járással kapcsolódik össze, a járó gyerekre már nem mondom, hogy baba.

"Hivatalos" végpontja szerintem nincs, mivel maga a baba szó sem hivatalos. Csecsemő, az hivatalos, az 8 napos kortól 1 éves korig tart (előtte ugye újszülött), illetve más felosztásban két éves korig, ez nem egységes.

2013. júl. 31. 12:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Másfél évesemet már nem babaként emlegetem, de neki még szoktam mondani. Most már ő hívja magát babának. :)
2013. júl. 31. 12:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha szobatiszta, ágytiszta és összefüggően beszél akkor már nem baba. Az én lányom még nekem baba. 2 éves de csak szavakat mond, egyetlen "mondata" a "cica hol?" vagy "apa hol?". Tisztán kimondja de ez a maximum mondatalkotása.
2013. júl. 31. 12:14
 5/8 anonim ***** válasza:
2 éves, itthon még babának hívom, bár tudom, hogy inkább már kisgyerek.Nem tudom, hogy mikor fogok leszokni a babázásról. Talán majd ha ovis lesz.
2013. júl. 31. 13:18
 6/8 anonim ***** válasza:
1 évesig baba
2013. júl. 31. 14:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Soha egy percre sem hívtam így és engem kifejezetten idegesít, hogy már 9 hónapos, de 1 kezemen meg tudom számolni, a nagyapja hányszor hívta a nevén, ő folyton babának hívja.

Nekem a baba személytelen, én mindig a nevén, vagy beceneveken szólítom.

2013. júl. 31. 22:07
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Rögtönzött közvéleménykutatás volt. :)

A saját fiamat én sem hívom babának, más, ismeretlen vagy kevésbé ismerős csecsemőket viszont igen. Igazából azért vetődött fel bennem a kérdés, mert több kérdésben is látom itt, hogy pl. 22 hónapos baba (vagy hasonló). Elgondolkoztam, hogy az már majdnem két év. Számomra az már valahogy nem baba.

2013. aug. 1. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!