Hány hónapos korig / milyen esemény bekövetkeztéig hívjátok babának a gyermeket?
Hm, nem is tudom, talán nálam is a járással kapcsolódik össze, a járó gyerekre már nem mondom, hogy baba.
"Hivatalos" végpontja szerintem nincs, mivel maga a baba szó sem hivatalos. Csecsemő, az hivatalos, az 8 napos kortól 1 éves korig tart (előtte ugye újszülött), illetve más felosztásban két éves korig, ez nem egységes.
Soha egy percre sem hívtam így és engem kifejezetten idegesít, hogy már 9 hónapos, de 1 kezemen meg tudom számolni, a nagyapja hányszor hívta a nevén, ő folyton babának hívja.
Nekem a baba személytelen, én mindig a nevén, vagy beceneveken szólítom.
Köszönöm! Rögtönzött közvéleménykutatás volt. :)
A saját fiamat én sem hívom babának, más, ismeretlen vagy kevésbé ismerős csecsemőket viszont igen. Igazából azért vetődött fel bennem a kérdés, mert több kérdésben is látom itt, hogy pl. 22 hónapos baba (vagy hasonló). Elgondolkoztam, hogy az már majdnem két év. Számomra az már valahogy nem baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!