Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik nektek az Alexand...

Hogy tetszik nektek az Alexander név?

Figyelt kérdés
2009. okt. 23. 20:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
2009. okt. 24. 11:58
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
"A Sándor a görög Alexander név rövidülésének a megmagyarosodott alakja" de attól még nem rossz. Egyre több külföldi név van, szerintem sokkal jobb az Alexander, mint pl. a Kevin, Benett, Lorenzo, Petrik, meg ezek :P
2009. okt. 24. 13:47
 13/25 A kérdező kommentje:

"Sándor az Alexander név rövidülésének magyarosított alakja, a görög

Alexandrosz név latin formája, az olasz Sandro becézőjéből alakult."

VAGYIS A LATIN FORMÁBÓL ALAKULT!

Görögül egyébként úgy néz ki a szó, hogy alex és androsz.

Tehát a "sandro" "sandor" sehogy nem passzol.

Ja, és ne nagyon beszéljetek magyarul sem, mert rengeteg szavunknak görög az eredete, meg a török és hasonlókról ne is beszéljünk.

Utolsónak köszi,

én nagyon megszerettem ezt a nevet,

és nagyon jól áll a kisfiamnak és ez a lényeg.

Rosszul vagyok a Leviktől, Bencéktől, Hunoroktól, Kievinektől.

2009. okt. 24. 19:08
 14/25 anonim ***** válasza:
69%
A Sándor név idegen nyelven Alexander. Én Szlovákiában élek, az apukám hivatalosan Alexander, de magyarul Sanyi, és mindenki igy is hivja.
2009. okt. 25. 15:03
 15/25 A kérdező kommentje:

Hívjátok így az apukádat, ha nektek ez tetszik.

A én fiam nem Sanyika.:)

2009. okt. 25. 19:46
 16/25 anonim ***** válasza:
43%
Én értem,h a te fiad nem Sanyika, de az Alexander név magyarul Sándor. Ez ugyan olyan mint a francia Szebasztián és a magyar Sebestyén. Vagy Sophia-Zsófia. Ezen nem kell megsértődni.
2009. okt. 27. 12:17
 17/25 anonim ***** válasza:
81%

Lányok! A Kérdező nem névelemzést kért, hanem csupán annyit, hogy így, ebben a formában tetszik-e Nektek ez a név vagy sem!

Nekem személy szerint nem tetszik, de ez csak egy vélemény.

További szép napot!

2009. okt. 27. 18:59
 18/25 A kérdező kommentje:

Az Alexander az Alexander.

Ezt nem értik meg sokan.

Köszi utolsó, és a Márk név hogy tetszik Neked?

(A másik fiam.)

2009. okt. 27. 20:03
 19/25 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó vagyok!

Márk? Az tetszik! Adnám is a fiamnak, csak túl rövid a vezetéknév, s nagyon furcsán hangozna hozzá!

Ne törődj azokkal. akiknek nem tetszik az általatok adott név! A lényeg, hogy a Ti pici fiaitok, Ti kereszteltétek el Őket, s Ők pedig büszkén viselik a választott neveket! Csak ez számít!

További szép hetet!

2009. nov. 2. 11:43
 20/25 anonim ***** válasza:
62%

Csak halkan kérdezem a kérdezőtől, neked nem tetszik, h nem mindenkinek tetszik a Fiad neve, és leszólód más névválasztását? Rosszul vagy a Kevin névtől? Attól az még aranyos kisfiú lehet...És a szülei is lehetnek értelmes, jó emberek.

Mielőtt nekem estek, nem így hívják a fiamat, csak én is dicsértem az Alexandert, és mikor most visszanézek, látom, h belekötöttetek más névbe. Miért?

2009. nov. 2. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!