Hogy tetszik nektek az Alexander név?
"Sándor az Alexander név rövidülésének magyarosított alakja, a görög
Alexandrosz név latin formája, az olasz Sandro becézőjéből alakult."
VAGYIS A LATIN FORMÁBÓL ALAKULT!
Görögül egyébként úgy néz ki a szó, hogy alex és androsz.
Tehát a "sandro" "sandor" sehogy nem passzol.
Ja, és ne nagyon beszéljetek magyarul sem, mert rengeteg szavunknak görög az eredete, meg a török és hasonlókról ne is beszéljünk.
Utolsónak köszi,
én nagyon megszerettem ezt a nevet,
és nagyon jól áll a kisfiamnak és ez a lényeg.
Rosszul vagyok a Leviktől, Bencéktől, Hunoroktól, Kievinektől.
Hívjátok így az apukádat, ha nektek ez tetszik.
A én fiam nem Sanyika.:)
Lányok! A Kérdező nem névelemzést kért, hanem csupán annyit, hogy így, ebben a formában tetszik-e Nektek ez a név vagy sem!
Nekem személy szerint nem tetszik, de ez csak egy vélemény.
További szép napot!
Az Alexander az Alexander.
Ezt nem értik meg sokan.
Köszi utolsó, és a Márk név hogy tetszik Neked?
(A másik fiam.)
Utolsó vagyok!
Márk? Az tetszik! Adnám is a fiamnak, csak túl rövid a vezetéknév, s nagyon furcsán hangozna hozzá!
Ne törődj azokkal. akiknek nem tetszik az általatok adott név! A lényeg, hogy a Ti pici fiaitok, Ti kereszteltétek el Őket, s Ők pedig büszkén viselik a választott neveket! Csak ez számít!
További szép hetet!
Csak halkan kérdezem a kérdezőtől, neked nem tetszik, h nem mindenkinek tetszik a Fiad neve, és leszólód más névválasztását? Rosszul vagy a Kevin névtől? Attól az még aranyos kisfiú lehet...És a szülei is lehetnek értelmes, jó emberek.
Mielőtt nekem estek, nem így hívják a fiamat, csak én is dicsértem az Alexandert, és mikor most visszanézek, látom, h belekötöttetek más névbe. Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!