Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon "rossz" vagyok amiért...

Nagyon "rossz" vagyok amiért nem értek egyet férjemmel a névválasztásban?

Figyelt kérdés

3. kisfiunkat várjuk, férjem most ragaszkodik hozzá, hogy a 3. az ő nevét kapja.(János).Semmiképp nem akar 2 nevet.

Abszolút megértem, hogy szeretné a saját nevét adni neki, főleg, hogy tudom, h korábban is szerette volna, de nem erőltette, így az első 2 fiúnál közösen választottunk nevet.

Nekem sem ezzel van a bajom, hanem magát a nevet nem bírom megszokni, neki is mondtam, hogy egyszerűen bármennyire is szeretem őt és megértem, szívesen is adnám neki az apja nevét, de annyira nem tetszik ez a név, hogy képtelen vagyok elképzelni a babának.Persze így fogják hívni, nem tenném meg vele, hogy vitatkozok, főleg, hogy a 3. baba és az első kettőnél is szerette volna még sem képezte vita tárgyát, tudta, h más nevet szeretnék, így nem is volt téma.Ettől függetlenül viszont nagyon nehezen tudom megszokni és lelkifurdalásom is van, h milyen szemét vagyok mert így érzek.A babát is meg a férjemet is természetesen névtől függetlenül szeretem :)) Tehát ne azzal gyertek, kérlek, hogy "nem mindegy hogy hívják? stb"...:) Csak magamban vívódok, h miért vagyok ennyire korlátolt hülye, h ennyire nehezen szokok hozzá ehhez a névhez.Már az is zavar ha megkérdik hogy mi lesz a neve a kicsinek, de nem akarom azt se, h lássa rajtam, nem akarom megbántani a férjemet sem.Nem is tudom mi értelme van, h kiírtam ezt a kérdést, mit várok a válaszoktól...inkább a vélemények érdekelnének, pláne ha valakinek van is a témában tapsztalata:) (Igen, tudom, örüljek, h ilyen hatalmas gondjaim vannak) :))

2013. júl. 24. 18:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"EGyébként a szülőszobán majd ha meglátod a picit, lehet úgy látod majd, hogy ő egy János!!"

Ez annyira tetszett, hogy a könnyem is kicsordult a nevetéstől:))))

Na jó, ezt az egyet ferdítettem, de végülis nem törtéik semmi ha leírom az igazi nevet: György :D

Szerintem rosszabb mint a János :D Vagyis a becézésekkel nagy bajom nincs "Gyuri, Gyurika, Gyurka," stb, lehet találni ha nagyon akarok aranyos becézéseket hozzá, de mikor eszembe jut az orvos majdani kérdése a szülőszobán és ki kell modanom, h "György" hát sehogy nem tudom elképzelni :D Annyira régi szerintem, annyira "öreges" vagy nem is tudom, nekem (bár persze, lesz felnőtt is az a gyerek) valahogy ez a név így kimondva egy 50-es pasit juttat eszembe, nem tudom elképzeli egy pici babánál, hogy ő márpedig György :D Belegondolva is nevetséges a problémám, de már lassan 9 hónapja próbálom emészteni és még mindig nem megy :D

2013. júl. 24. 23:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Én aztán megértelek, majdnem ugyanebben a helyzetben vagyok, mint te :-) Én is a 3.- at várom, kisfiú lesz, egy lány és egy fiú után. A férjem pedig János, Janónak hívom többnyire. Nálunk is felmerült, mi lenne, ha most az ő nevét kapná a pici. Én sem tudom elképzelni, hogy manapság egy kisbabának a János nevet adjam. Jó, nem annyira vészes, mint a Béla, v. István és társai, de akkor sem. Szerencsére férjem nem ragaszkodik hozzá, örülne biztos neki, de a kezembe adta a döntést. Egyébként a szomszédaink szerint semmivel sem rosszabb név, mint a manapság felkapottabb divatos nevek. Szóval még én sem döntöttem, de inkább másik utónév felé hajlok. Mondjuk én becézésként csak Janót tudok elképzelni, azt meg nem akarom, hogy, ha szólok Janó, nem tudják kire gondolok. Jancsi, Jancsikától a hideg ráz. Te pedig ne szomorkodj, tényleg nem annyira vészes :-)
2013. júl. 24. 23:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Nah, előző vagyok, most olvasom, tök feleslegesen fejtettem ki véleményemet a Jánosról, a többiekkel együtt. De abban igazad van, a György pár fokkal még rosszabb, na ezt tuti nem adnám.
2013. júl. 24. 23:32
 14/16 A kérdező kommentje:
igazából mindegy is szerintem mi a konkrét név, valami régebbi nevet gondoltam azért beírok szemléltetésképp, de a lényeg h régimódi, nagyon nem tetszik és el sem tudom képzelni:) ( a jánost ugyanúgy nem adnám neki ezért ugrott be hirtelen pont ez) :))
2013. júl. 24. 23:34
 15/16 anonim ***** válasza:
A férjemnek már a megismerkedésünk előtt volt egy "lányneve". Nem tetszett ez a név, de nem szóltam bele. A kisfiúnknak én választottam nevet, a kislányunk meg megkapta az ő általa választott nevet. Nem a név teszi az embert, és így már, hogy viseli a nevet, teljesen mashogy hangzik. Szóval ne görcsölj rá, majd a baba megszépíti a sajat nevét!
2013. júl. 25. 08:38
 16/16 anonim ***** válasza:

Jancsikát ismerek 4 éves. Először fura volt, de már nagyon jó választásnak tartom.

A György szerintem is régiesebb, de pl. Vilmos és Katalin is ezt adta a fiának:)

Egyébként férj által kedvelt rokon neve vagy barát neve nem tetszik? Hátha azzal is kiegyezne!

Én férj nagyapjáról neveztem el az első fiút, a második az egyik barátja nevét kapta (mellesleg nekem ez nagyon régóta tetszett).

2013. júl. 25. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!