Nagyon "rossz" vagyok amiért nem értek egyet férjemmel a névválasztásban?
3. kisfiunkat várjuk, férjem most ragaszkodik hozzá, hogy a 3. az ő nevét kapja.(János).Semmiképp nem akar 2 nevet.
Abszolút megértem, hogy szeretné a saját nevét adni neki, főleg, hogy tudom, h korábban is szerette volna, de nem erőltette, így az első 2 fiúnál közösen választottunk nevet.
Nekem sem ezzel van a bajom, hanem magát a nevet nem bírom megszokni, neki is mondtam, hogy egyszerűen bármennyire is szeretem őt és megértem, szívesen is adnám neki az apja nevét, de annyira nem tetszik ez a név, hogy képtelen vagyok elképzelni a babának.Persze így fogják hívni, nem tenném meg vele, hogy vitatkozok, főleg, hogy a 3. baba és az első kettőnél is szerette volna még sem képezte vita tárgyát, tudta, h más nevet szeretnék, így nem is volt téma.Ettől függetlenül viszont nagyon nehezen tudom megszokni és lelkifurdalásom is van, h milyen szemét vagyok mert így érzek.A babát is meg a férjemet is természetesen névtől függetlenül szeretem :)) Tehát ne azzal gyertek, kérlek, hogy "nem mindegy hogy hívják? stb"...:) Csak magamban vívódok, h miért vagyok ennyire korlátolt hülye, h ennyire nehezen szokok hozzá ehhez a névhez.Már az is zavar ha megkérdik hogy mi lesz a neve a kicsinek, de nem akarom azt se, h lássa rajtam, nem akarom megbántani a férjemet sem.Nem is tudom mi értelme van, h kiírtam ezt a kérdést, mit várok a válaszoktól...inkább a vélemények érdekelnének, pláne ha valakinek van is a témában tapsztalata:) (Igen, tudom, örüljek, h ilyen hatalmas gondjaim vannak) :))
"EGyébként a szülőszobán majd ha meglátod a picit, lehet úgy látod majd, hogy ő egy János!!"
Ez annyira tetszett, hogy a könnyem is kicsordult a nevetéstől:))))
Na jó, ezt az egyet ferdítettem, de végülis nem törtéik semmi ha leírom az igazi nevet: György :D
Szerintem rosszabb mint a János :D Vagyis a becézésekkel nagy bajom nincs "Gyuri, Gyurika, Gyurka," stb, lehet találni ha nagyon akarok aranyos becézéseket hozzá, de mikor eszembe jut az orvos majdani kérdése a szülőszobán és ki kell modanom, h "György" hát sehogy nem tudom elképzelni :D Annyira régi szerintem, annyira "öreges" vagy nem is tudom, nekem (bár persze, lesz felnőtt is az a gyerek) valahogy ez a név így kimondva egy 50-es pasit juttat eszembe, nem tudom elképzeli egy pici babánál, hogy ő márpedig György :D Belegondolva is nevetséges a problémám, de már lassan 9 hónapja próbálom emészteni és még mindig nem megy :D
Jancsikát ismerek 4 éves. Először fura volt, de már nagyon jó választásnak tartom.
A György szerintem is régiesebb, de pl. Vilmos és Katalin is ezt adta a fiának:)
Egyébként férj által kedvelt rokon neve vagy barát neve nem tetszik? Hátha azzal is kiegyezne!
Én férj nagyapjáról neveztem el az első fiút, a második az egyik barátja nevét kapta (mellesleg nekem ez nagyon régóta tetszett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!