Ha a férjem Horváth Géza, én Horváth-Molnár Katalin lettem, akkor a gyerekünk lehet Horváth-Molnár Melinda? Nem hangzik furcsán ez a kötőjeles verzió?
Lehet 3 vezetékneve valakinek, a saját családomban is van ilyen! Nem ez, de így: Nagyné Kis-Kovács Mária.
A gyerekünk nevéről nekünk is nyilatkozni kellett 5 évvel ezelőtt a házasságkötéskor. Ebben nem vagyok biztos, de nem csak akkor lehet lehet a gyerek is 2 nevű, ha az apa is felvette az anya nevét?
Egyébként meg mindenki olyan nevet ad a gyerekének amilyet akar!!! (az Eszmeralda, Dzsesszika és egyebek nekem is sok, de ez a kérdés messze nem erről szól)
Nem adnám, ez kitolás a gyerekkel, Szegénynek egy fényév lesz mire leírja majd a nevét. Miért nem lehet csak Horvát Melinda?
Csak egy példa: Kelemenné Horváth-Molnár Melinda Enikő, szerinted jól hangzik, leírva is? Szerintem nem!
Mi 2008-ban házasodtunk és tőlünk is megkérdezték, pedig én nem ilyen kötőjelesen írom a nevem. Nekem mondjuk alapból sem tetszik ez a kötőjeles verzió!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!