Szerintetek havi 70. 000 Ft-ból ki lehet jönni egy hónapban egy 3 tagú családnak (újszülött baba), ha nem kell lakást, rezsit, meg hitelt fizetni? Szóval ez tisztán megmarad.
Nem igazán.Bár attól is függ, hogy milyen igényeitek vannak.
Pelus 10.000 Ft.
Ha tápszeres: 1 doboz 2300 Ft, wez 4 napra elég, kb havi 20.000 Ft.
Popsitörlő, krém, cseppek, fürdető: 5000 Ft
Ez havi 35.000 Ft.
Marad ugyanennyitek a megélhetésre.
Én nem tudom, ki gondolja ezt a 70.000 Ft-ot rengetegnek.
Ha paprikás krumpli esztek üresen, akkor elég.
De ha abból indulok ki, hogy wc papír, tusfürdő, fogkrém, sampon, betét, tisztítószerek...és már egy 10.000-es el is ment.
Marad 25.000 Ft 1 hónapra kajára. Ennyi kb a heti bevásárlás, és akkor nem is veszek nagy dolgokat.
Szóval heti 6000 Ft kajára, az nem sok.
Nagyon szűkösen, és az igényeket alaposan leszorítva talán. De hogy rengeteg lenne...
Utolsó, hol vásárolsz és mennyit használsz, hogy ilyen sokban van neked a gyerek??
A lányom 8 hónapos, mai napig havi max. 8-9 ezret kell rá költenem mindennel együtt.
A gyógyszertári fürdető+ krém nem drága és el se fogy 1 hónap alatt.
Popsitörlő 2 csomag fogy 1 hónapban, ez összesen 600ft.
Pelenka havonta 6000ft.
Havonta szintén nem kell venni sampont, tisztítószereket, fogkrémet stb, kivéve, ha literszámra használod (bár én eleve ecettelo takarítok, ez a legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb).
Ha neked 25 ezer ft a heti bevásárlás, akkor valószínűleg azon szerencsések közé tartozol akik jó fizetéssel rendelkeznek és jól élnek. Minden rosszindulat nélkül mondom, az ilyenek sosem fogják tudni megérteni, átérezni, hogy igenis lehet élni boldogan luxusdolgok nélkül is, sokkal kevesebb pénzből.
A 70 ezer ráadásul nem a vészesen kevés kategória, ennyi pénzből simán ki lehet jönni.
Utolsó előttinek,nekünk egy gyerekünk van amíg nem volt tápszeres is 20ezerbe minimum került, pampers pelust használtunk csak az volt jó,plusz popsitörlő, egy nagyobb sudokrém kb félévre elég, a gyógyszertári vacak.Tápszeresen pláne mikor már hozzátápláltam 30-35ezer biztosan ment el a fiunkra,esetenként új cumi,új cumisüveg stb. Egy baba nem olcsó,és azt kapja ami a legjobb nem fog vacak pelust venni amit nem bír a bőre,csak hogy olcsóbban kijöjjek.
Élelmiszer egy hónapra bizony min 40ezer Ft ha nem vajas kenyeret meg krumplit akar az ember enni végig.
Mi szerencsére mondhatom, hogy jól élünk! Mikor nagyon figyeltem akkor a havi nagybevásárlás 20-24 (amiben a hármunk kajájától kezdve a fagyasztott cuccokig minden benne volt és még talán egy 20as kellett kenyérre zöldségesre (amiből nem tudtam bevásárolni előre mert úgyis tönkre megy...) Húsból mindig néztem a környező üzletek akcióját és ott vettem ahol a legjobb volt (kis adagokra osztottam és fagyasztó!)!
Ha meg főztem akkor igyekeztem 900-on belül maradni (2 napra!) és akkor így bőven bőven a 40 ezernyi költekezés alatt vagyok!!
Nagy mennyiségben főztem borsólevest sok grízgaluskával úgy jól ellaktat! Ha nagyon kevésre sikerült akkor Palacsintát sütöttem utána (Fiam laktóz és tojás érzékeny úgyhogy csak víz liszt cukor citromhéj volt benne és ígyis szép vékonyak lettek)!
Pöri, brassói mexikói chilis bab stb, ha túl sok lett főzés után (és nem fogy el 2 nap alatt) amint kihűlt raktam a fagyóba!
Tojásleves maradék fehérjéből, zöldség levesek...
Rengeteg mindent lehet! És nem csak paprikás krumpli jut üresen! :)
nálunk fél kiló roppanós virsli (cba) 450 forint, ahhoz krumpli pl 1 kiló 200 forint (nagyon durván) fűszerek 100 forint nokedli bele 1-2 tojás kis liszt 150 forintba van (nagyon durván) nincs az az isten hogy ez szegényes és kevés!
mindig a hozzávalók árát számold össze, és 900 alatt jöjjön ki 2 napra akkor a főzésed havi szinten= 30 napos hónapban főzöl 15-ször ezt szorzod 900-al és kijön, hogy 13500! De biztos van amikor jóval olcsóbb kaja is sikerül vagy jóval drágább (pl valami sült vagy rántott hús...)
Én először míg erre ráálltam meg kellett tervezzem a heti menünket (hozzávalókkal kiszámolva) és ha heti 1-2 alkalommal akartam húsost (pl rakott kel, rántott hús) főzni akkor tudtam, hogy két nap mondjuk csak egy tejbegríz vagy egy krumpli vagy egy lebbencs leves van kevert sütivel vagy muffinnal)!
Most szokok vissza mert megint gyűjtögető üzemmódba kell állni! Mi így havi szinten eltettünk 40et (240 az alapbevételünk de abból lakás és kocsihitel és rezsi lejön arra a házba amiben lakunk is meg a sajátra ami építés alatt áll!)...
Most megint neki állok megtervezni a dolgainkat!
A mi költségeink:
Pelus napi 4-5 db, patikában veszem, 38 Ft darabja.
Popsikrém: Unguentum infantum, receptre kb. 250 Ft/tubus, patikában veszem, vény nélkül 2x ennyi. Egy hétre elég egy tubus és sosem volt pelenkakiütése.
Fürdető: unguentum hidrophyllicum, vényre ez is kb. 250 Ft, egy hétig elég egy tubus, ugyanúgy vény nélkül duplájába kerül. Hipoallergén, és amíg nem sárban meg homokban játszik a gyerek, tökéletesen elég. Hajat is ezzel mosunk.
Tápszer: Milupa Fermentált, 0 hótól adható, vényre 900 Ft a 800 gr kiszerelés, ami nekünk 10 hónaposan egy hétre bőven elég, újszülöttnek, kisebbnek, aki még szopik is, még tovább.
Ruhákat örököltünk illetve családtagoktól azt kérünk ünnepekre.
Babakocsit, kiságyat, hordozót, stb. nagyobb dolgokat még azelőtt beszereztük, mielőtt megszületett és még tudtam dolgozni. Kifőzhető cumisüveget, textilpelenkát, fürdőlepedőt, lázmérőt, ilyen apróságokat szintén mind megvettük, amíg vártuk, volt rá bő 6 hónap. A szülés után szereztem be mellszívót, az drága volt, de azzal együtt volt a két legjobban használható cumisüvegünk is.
Ezért írtam, attól függ, mik az igények, nekünk pl. jó a patikában kapható babacucc, ami olcsó, de tökéletesen beválik, nem kell a 3ezer forintos fürdető, vagy a legdrágább, de használhatatlan pelus, el se tudnám mondani, mennyit próbáltunk, végül ennél maradtunk, ugyanúgy bevált. És mindent kérdezz meg a védőnőtől, mit lehet vényre felíratni, mert én pl. először nem tudtam, hogy Milupát lehet, és amit felírtak először tápszert, a lányom utálta, így drogériában vettük arany áron, míg rá nem kérdeztem és ki nem derült, hogy vényre adható! Sőt, rizspépet is lehet íratni, ezt sem szívesen reklámozzák. De a gyógyszertárban is megkérdezheted, mit lehet vényre kiadni. Sok pénz függ ettől, amit lehet majd másra fordítani. Bébiételt sem kell venni, ha eljön az ideje, ha főzöl neki, olcsóbb.
2. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!