Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan lehet egy kis anyagi...

Honnan lehet egy kis anyagi segítséget kérni a gyerekeimnek?

Figyelt kérdés

egy ismerősömékről van szó, nincs netjük,

önkormányzatnál már jártak, gyerekvédelmit kapnak

családsegítőtől semmit

vöröskereszttől semmit

van valakinek ötlete? sürgős!

2013. júl. 19. 09:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Több lehetőség már nincs szerintem. De ha olyan rossz az anyagi helyzetük, és több gyerek is van, akkor több féle támogatást is kapniuk kellene az önkormányzattól, nem csak a gyermekvédelmit. Anyagilag mi a helyzet velük?
2013. júl. 19. 09:55
 2/15 A kérdező kommentje:

milyen támogatásra gondolsz?

anyuka gyesen, apuka beteg...

a gyerekek kicsik, a legnagyobb most megy iskolába

2013. júl. 19. 09:57
 3/15 anonim ***** válasza:
Esetleg próbálj nekik olyan gyerekcucokkat eladni a neten ami már nem kell! Igaz azt nem irtad mennyi idős a gyerek de hátha nagyobb akkor már vannak kinott ruhák játékok!
2013. júl. 19. 09:57
 4/15 anonim ***** válasza:
3 vagyok! Önkormányzattól lehet meg Lakásfentartási támogatást is kérn! Igaz az is csak egyszeri!
2013. júl. 19. 10:01
 5/15 anonim válasza:
Hány gyerek van amúgy?
2013. júl. 19. 10:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez az eladásos dolog jó ötlet, valami csak akad nekik ott. Ha van számítógépük akkor te otthonról küldhetsz nekik wifin keresztül netet, mert manapság nagyon hasznos dolog főleg ha eladnának valamit, meg ott rengeteg dolgot találnának és nem másnál kell ezt.

A vöröskereszttől kell hogy kapjanak valamit csak kuncsorogni kell ott. A családsegítő ba..szik mindenre rá, de ha eleget lógnak ott is akkor valamit fognak csinálni.

Az önkormányzatnál is addig kell csapni az asztalt ameddig nem csinálnak valamit mert kell hogy csináljanak.

Én kolléganőm is nagyon rossz anyagi helyzetben van a lánya most lesz 4 éves és egyedül él, a párja elhagyta őt, igaz fizette a gyerektartást többet is adott nekik, csak hogy ne kelljen a gyerekével minden nap foglalkoznia mert ő még élt volna szívesen de meg is halt egy autóbalesetben, azóta fél árvaságit kap a gyerek de az édes kevés nekik. A nagyszülők sem tudnak neki segíteni, én néha szerzek régi ruhákat, meg van hogy 2-3 hetente elviszem bevásárolni a közeli tesco-ba akkor én fizetem neki csak hogy ne neki kelljen, így is már hálás nekem, de ő addig járt be minden nap a családsegítőbe meg az önkormányzathoz minden nap szinte amikor volt ügyfélfogadás, és nagy nehezen léptek valamit.

Nem élnek még mindig túl jól, nem talál jobb munkát sajnos, de legalább 1-2 gonddal kevesebb neki hogy legalább enni meg ruhát tud adni a gyerekének és a számlákat is tudja fizetni. Csak ő harcolt is ám keményen a dolgokért.

2013. júl. 19. 10:05
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ilyenkor az önkormányzat megnézi a jövedelmet... eltérő,mit adnak meg, de lehet kérni rendkívüli gyermekvédelmit (nem azonos a rendszeressel), lehet rendszeres lakásfenntartási támogatást kérni, iskoláztatási támogatást (ezt az ingyen étkezés és tankönyveken felül).

Én azt javaslom, ne csak a vöröskereszttől kérjen segítséget, hanem ott a baptista, és még rengeteg ilyen szolgálat, nézz utána a neten.

Sőt, az önkormányzatok szoktak szervezni ingyenes ruhaosztást is, kérdezzenek rá.

Ha beírod a google-ba, van olyan alapítvány, aki pl a villanyszámlában segít!

2013. júl. 19. 10:05
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A helyi családsegítőbe menjen be, mert ott mindenben segítenek neki, hogy mik vannak, a papírokat beszerezni, kitölteni, fénymásolni, minden...

Még a rezsiben is segítenek, ha nincs felhalmozott tartozás, akkor vmennyit asszem kifizetnek, vagy ilyesmi...

Beütöd, hogy hol laknak, mittudomén Bp. XI. kerületi családsegítő,és kiadja.

Ha nem, akkor meg hívjátok fel bármelyiket, és sztem megmondják telón, hogy hova tartoznak...

2013. júl. 19. 10:09
 9/15 anonim ***** válasza:
72%
köszönöm.
2013. júl. 19. 10:28
 10/15 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz!

Vagy még lehet levelet írni különböző szolgálathoz, meg ilyen helyekre, ha tudsz akkor segíts neki, hogy rákeresel az interneten, vagy ha tudsz akkor írsz e-mailt, vagy a posta címet írsz ki.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Az utolsó linkre ha rá mész, ott legalul van egy kis ˝kérdő ív˝ Ott ha kitöltöd ez is egy esély nekik, hogy valamibe segítsenek nekik.

Remélem, hogy segítettem

2013. júl. 23. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!